Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w budowie - nieustającej 13:01, 26 gru 2013

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 12:55, 26 gru 2013

Do góry
Bardzo Wam dziękuję za życzenia, wszystkie odwzajemniam i złożyłam sama dla Was na wątku ogólnym. Ani właśnie odpowiedziałam u Ani.

A ponieważ dalej cieszymy się Świętami, to pokażę Wam bożonarodzeniowe szopki z Neapolu, bo są szczególne. Niektóre ogromne, można kupić już gotowe ale i można zbudować je samemu, bo jest mnóstwo sklepików z akcesoriami do ich budowy, dosłownie z wszystkim. W każdej musi się znaleźć ukryty gdzieś siusiający facecik. Zapraszam do Centro Storico, na uliczkę pełną tylko takich sklepików.
Jedno jest pewne - kompletnie nie są podobne do naszych, krakowskich. A czy są piękne? .

Ogrodnik Mimo Woli cd 12:40, 26 gru 2013

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I nie odpowiedziałaś mi u siebie co robić z tak ukorzenioną werbeną.... jedna gałązka puściła korzenie.... mam sadzonkę werbeny z kawałka gałązki.. reszta gałązek zielona, rośnie, ale korzonków nie puściła..

Ania, nie odpowiedziałam, bo nie byłam na swoim wątku. Zgrabniej więc będzie odpowiedzieć u Ciebie.
Albo zostaw ten ukorzeniony kawałek z całą resztą w słoiku z wodą, albo wsadź go do doniczki z lekką ziemią wymieszaną pół na pół z piaskiem i trzymaj w jasnym, ciepłym miejscu. Ja na razie wybrałabym pierwszą opcję ze słoikiem i wsadziłabym te sadzonki do ziemi w końcu stycznia, na początku lutego. Jest szansa, że reszta też wypuści korzenie.
Trzymam w słoiku od września sadzonki takiego dziwnego plektrantusa, który rośnie w kępie i ma się dobrze. Tylko nie zapomnij wody dolewać.

Zaraz będę wstawiać u siebie zdjęcia włoskich szopek z Neapolu, akurat temat świąteczny.
Potrawy wigilijne 12:09, 26 gru 2013

Do góry
Zdjęcie do przepisu Torcik makowy.
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 26 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
I jest choinka
U mnie jednak obeszlo się bez niej, fajnie ze powoli koniec świat wrocimy na stare tory

Też twierdzę, że co za dużo to nie zdrowo....
Dla urozmaicenia wrzucam fotki z ogrodu.... nie ma co pokazywać.. ale by przełamać monotematyczność

Saute ogród, ale dzięki temu widać jak u mnie coś leci... bo jak wszytko dostaje liście, zarasta to trudno sie połapać co i gdzie jest.. zresztą tak jak i u Ciebie...

Moje zmagania ogrodowe 11:27, 26 gru 2013

Do góry
Po 3 imprezach świąteczno-urodzinowych dziś nigdzie się nie ruszam i pozwalam tłuszczykowi się uleżeć, bo nie mam sił, ale pochwalę się szczególnie dwoma prezentami. Wybór prezentów dla mnie jest nieskomplikowany - wszyscy wiedzą, że ja albo coś do czytania albo do ogrodu, więc donice (na wzór przecudnych donic Danusi - i nie omieszkam małpować Jej kwiatowych dekoracji) przyniósł Mikołaj, a książki są urodzinowo-mikołajowe. Reszta prezentów z kategorii nieogrodowej, ale też cieszą

tu jest tylko jedna, druga stoi już schowana, jest z 10 cm większa od tej

Pozdrawiam świątecznie!
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:27, 26 gru 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
No i dałaś ponieść się świętu i atmosferze, bo trudno się jej oprzeć. No i nie ma żadnego powodu, żeby się opierać, bo wtedy pusto jakoś...
A gdzie wiszą w końcu dzwonki?

Ja sie nie opierałam, tylko moja praktyczna natura walczyła z niepraktyczną.. dzwonki wiszą przed wejściem do domu, miałam im zrobić z podkładu okrągły wianek i przyczepić po obwodzie.. ale z powodu remontu... nie zdążyłam .. i wiszą tak byle jak.. ale poprawię..

I nie odpowiedziałaś mi u siebie co robić z tak ukorzenioną werbeną.... jedna gałązka puściła korzenie.... mam sadzonkę werbeny z kawałka gałązki.. reszta gałązek zielona, rośnie, ale korzonków nie puściła..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:23, 26 gru 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
No i doczekałam się choinki, jednak brakowało mi jej u Ciebie, a jest zgrabna i ubrana ze smakiem. Do nowego domu rówmież zakupię sztuczną, będę mogła ją ubrać wcześniej, a nie na ostatnią chwilę. Wczoraj obejrzałam ogród, jutro zabieram sie za grabienie, bo leży dużo igieł sosnowych i innego badziewia. Jeden z iglaków tak zbrązowiał od środka, że nadaje się do wycięcia albo do zrobienia bonzai. Pozdrawiam i życzę dalszego miłego świętowania w gronie rodzinnym.

Mariola...będziemy świętować.. a teraz troszkę na forum popstrykam... to przecież też taka rodzina

W ogrodzie też miałabym co robić, ale.... czekam wiosny...... len puścił nowe przyrosty.. myśłi głupi, że to wiosna... innym roślinom też sie pokićkało..

Moje zmagania ogrodowe 11:20, 26 gru 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
http://www.youtube.com/watch?v=ncn_lOI3450

Małgosiu, ślicznie dziękuję i ślę świąteczne buziaki
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:19, 26 gru 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Eh by to sz... trafił a takiego długiego posta napisałem... i zamiast wysłać zamknąłem zakładke.
To w skrócie Widzisz nawet przy remoncie, dom posprzątany, i choinka ubrana, święta się skończą szybko remoncik się dokończy i będzie elegancko.
Nie chwaliłem jeszcze wianków, a wyszły na prawde świetnie
Gdybym mieszkał bliżej z chęcią pomógłbym przy 'gipsach' poprawiałem gładzie i płyty po 3 firmach u siostry i nieskormnie mówiąc byłem z siebie bardzo zadowolony
Problem w tym, że mama to już wykorzystała planując dwa remonty na wiosne...

Łukasz "posprzątany" to wielkie słowo

Mama zaplanowała remonty na wiosnę, a ja będę szpachlować zaraz po świętach, jutro, pojutrze kończymy wełnę i płyty i jedziemy z kosem.. zdążysz przyjechać Chociaż ogród o tej porze roku nie nadaje się do prezentacji
Z góry lodowej pozostały smętne resztki

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:16, 26 gru 2013

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zaglądam jeszcze bo wiatrzysko spać nie daje. Lubię jak wieje ale ten troszkę przesadzaW górach śnieg zbiera do reszty. mam nadzieję że wam nasypie trochę w tej Białce Dobranoc bo Emuś woła

Ciociu.. w Białce i tak sie nastawiam na moczenie dooopci w termach.... bo trasy płaskie, ludzi dużo... i są to 2 rzeczy któych nie lubię na nartach.... jadę towarzysko No i wreszcie nie jako kierowca.. dzięki Renacie.... już zęby ostrzę na te cytrynówki
U nas wieje, ale wyszłam zrobić przegląd ogrodu.. wczoraj też mi sie nie chciało...

Ogród o tej porze saute ..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:12, 26 gru 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Aniu - piękna choinka Niby sztuczna, ale za to jaki idealny stożek

Choinka mały jarmark, a ściana wielki jarmark.. ale tak jak bombki mogą mieć wartość sentymentalną, tak i te obrazki maja taka wartość. I sentymenty stoją wyżej niż dobry gust ... i czym jestem starsza, tym bardziej sentymentalna.. Ile razy już je wyrzucałam .. i wieszam z powrotem
Te obrazki malował mój tato i .. ja. Wyszłam za maż i przestałam malować, niewiele moich prac sie zostało.. wartość estetyczna żadna, ale sentymentalna wielka
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:07, 26 gru 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Świetna ta twoja choinka, taka elegancka, moja jest bardziej "jarmarczna".

Zima wiosenna w twoim ogrodzie Aniu jest śliczna, u mnie podobnie tylko jeszcze gorzej....tzn. bardziej wiosennie, dzisiaj wczesnym popołudniem, termometr zewnętrzny pokazywał +11 stopni C
Juz wszystkie chyba krokusy wyszły z ziemi, teraz wiem gdzie sadziłam je bo od października mi sie zapomniało które to miejsca były...........teraz juz wiem
Jeszcze żaden nie zakwitł jak ten u Gierczusi ale jak taka pogoda sie utrzyma to kto wie..........

Miłego dalszego świętowania !

Też jarmarczna.. ale taka ma być Muszę jeszcze synusia poprosić by odszukał w piwnicy stare bombki.. takie co to maja lat prawie tyle co ja , a niektóre więcej...
BO jak ma sie obejść bez takich aniołków..

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:04, 26 gru 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Przyjade ......................................ale wiosną. Miłego dnia. Pozdrów wszystkich.

Innej opcji nie ma
Pozdrowię

I za dnia... sztuczna.. to fakt, ale nie żałuję zakupu... przynajmniej kształtna I sie nie sypie.. i mogę wcześniej ubrać, później rozebrać i dłużej sie cieszyć Dobrze, że ubrałam ...
I chociaż temat świateczny sie znudził.. to wstawię jeszcze raz.. a co!!

Dla odmiany czas na zmiany... 10:58, 26 gru 2013

Do góry
i jeszcze w klimacie zimowym

pozdrawiam i lecę na kominki

zapomniałam dodać, że to zima 2012
Dla odmiany czas na zmiany... 10:56, 26 gru 2013

Do góry
pokażę jeszcze moje osobliwe (jak mawia mój M) dekoracje

i już czekam na wiosnę

Dla odmiany czas na zmiany... 10:49, 26 gru 2013

Do góry
pochwalę się najcudowniejszym prezentem jaki dostałam...a do tego w fajnym "dziewczyńskim "kolorze

Stroiki i wianki różne nie tylko świąteczne 10:31, 26 gru 2013

Do góry
Mój stroik przy Waszych cudach bardzo skromy, ale mój
Połowa działki - czyli mam powoli dość 10:16, 26 gru 2013

Do góry
Dzięki Aniu Małgosiu pisałam i coś nacisnęłam i mi uciekło i w miedzyczasie wpadłyście do mnie Fajnie .Właśnie pisałam że jutro idę robić kanciki zdłuż płotu bo są za wązkie jak zrobię teraz to wiosną jak znalazł.

O właśnie tutaj tu z brzegu to jak Cie mogę ale dalei to takie chude mi wyszły więc dokopie rabatce szpadelkiem do kancików .Zapisuję dla potomnych bo za kilka lat sama nie uwierzę ha ha Pozadrówka jeszcze Swiąteczne
Dwa ogrody 10:03, 26 gru 2013

Do góry
Jeszcze troszkę zdjęć, póki święta trwają:

"Zmrożony" wianek, jak napisała Dzidka wisi nad innym mroźnym stroikiem

I inny stroik, nitka z kleju usunięta

a ten nieco ocieplony światłem

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies