Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 20:32, 28 lut 2017

Do góry
anna_t -WINCHESTER CATHEDRAL kwiat trzyma dosyć długo,czy śmieci nie pamiętam,tzn. że albo nie śmieci,albo w tak małych ilościach to było,że nie zarejestrowałam.
Wendy79 - moja miała ok 50-60 cm ,a to nie jest jej pierwszy sezon. W opisach szkółki ma do 1,5 u mnie się nie zanosi na taką olbrzymkę

tulucy - po obchodzie dzisiejszym stwierdziłam,że już nie mam White Gruss, umarzła chyba. Muszę poszukać jej zastępstwa. Nawet się ucieszyłam,że wypadła

ryska - Cieszę się,że zainteresował Cię mój alfabet
Usiłuję sobie przypomnieć od kogo ja odgapiłam tę Tuscany i nie wiem

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:19, 28 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Mirelka, będę robiła eksperyment jesienią. Zetnę jedną hortensję i jednego miskanta.
Z tego co się dowiedziałam i było głośno o tym na forum póżną wiosną, to przyczyną wypadania tylu traw nie jest mróz tylko grzyby, które szaleją na przedwiośniu.

w szkołce u surowińskiego cięcie traw jest jesienią, przy takich ilościach wiosną by się nie wyrobili
wycinanie wiosna to chyba bardziej względy wizualne zimą
Ogród z pergolą 20:11, 28 lut 2017

Do góry
no właśnie
same wpadniecie, podpowiedź... rymuje się z "pergolę"
Ogrodowe szaleństwo ... 20:11, 28 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

ja wsadzam do takiej specjalnej do siewów, ona jest podobno zdezynfekowana. ale jak nie masz to bym wsadziła do zwykłej. od roku mam patyki wlozone tak poprostu do ogrodu za tuje i ukorzeniły się a nie mam tam kwasnej ziemi bo u mnie ph5,5-6

Mam taka ziemie to sprobuje a jak bedzie cieplej zaniose na dzialke. Dziekuje
Rewolucje w ogrodzie 20:10, 28 lut 2017

Do góry
polinka napisał(a)

Przybijam piątkę Anka Ja też mało kreatywna i czekam z niecierpliwością na Twoją kwadratową nudę

Horciu nie doszukałam się czy odpowiedziałaś Ani na pytanie? Bardzo ważna sprawa to właśnie jaki styl ogrodu preferujesz?

Poli swietny pomysł na nazwe watku mi podsunęłaś, kwadratowa nuda
Pszczelarnia 20:03, 28 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Ewus kiedy ruszają jarzmianki?

Mam wrażenie, że jakoś tak później, w kwietniu? Ale z reguły w maju już są kępkami.

W tym sezonie skoncentruję się na zdjęciaach poglądowych nt. bylin, jakie mam w ogrodzie.
Ogrodowe szaleństwo ... 20:03, 28 lut 2017

Do góry
Nowalijka napisał(a)

Aniu a lepiej wsadzic do kwasnej ziemi czy zwyklej?

ja wsadzam do takiej specjalnej do siewów, ona jest podobno zdezynfekowana. ale jak nie masz to bym wsadziła do zwykłej. od roku mam patyki wlozone tak poprostu do ogrodu za tuje i ukorzeniły się a nie mam tam kwasnej ziemi bo u mnie ph5,5-6
Rewolucje w ogrodzie 19:43, 28 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Anula na początku drogi ogrodniczej dobry żart!!

horciu przejrzałam wątek, powiedz mi a jakie ogrody Ci się podobają? nowowczesne, formalne czy coś jak Danusia zazwyczaj projektuje - takie bardziej kontrastowe?
bo ja chętnie bym Ci pomogła ale ja jestem minimalistka. dla mnie na tym rogu gdzie patelnia dałabym świdośliwe wielopniową i podsadziła jednolitą trawą. taras nabrał by trochę tajemniczości
ja ogrodowo jestem mało kreatywna bo wole ograniczać ilość gatunków..nudziara jestem!

Przybijam piątkę Anka Ja też mało kreatywna i czekam z niecierpliwością na Twoją kwadratową nudę

Horciu nie doszukałam się czy odpowiedziałaś Ani na pytanie? Bardzo ważna sprawa to właśnie jaki styl ogrodu preferujesz?
Ogrodowe szaleństwo ... 18:22, 28 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Hortensje lepiej wsadź do doniczki. Mi takie ukorzenione z wody potem w ziemi się zmarnowany. A korzonki puściły na cały słoik

Aniu a lepiej wsadzic do kwasnej ziemi czy zwyklej?
Ogrodowe szaleństwo ... 18:12, 28 lut 2017

Do góry
Hortensje lepiej wsadź do doniczki. Mi takie ukorzenione z wody potem w ziemi się zmarnowany. A korzonki puściły na cały słoik
Pszczelarnia 18:10, 28 lut 2017

Do góry
Ewus kiedy ruszają jarzmianki?
Ogród w remoncie 17:30, 28 lut 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Ogród Przemka jest najczęściej pinowanym ogrodem z ogrodowiska
Mnóstwo osób z zagranicy go przyszpila

Jeszcze tylko hortensjowo-miskantowa rabata joli może iść z nim w konkury

Asiu - co to za kwiatuszek? Po raz pierwszy w życiu podoba mi się zestawienie czystej bieli, różu i żółci
Asia z jakiego wątku o Joli piszesz?
Ogród w remoncie 11:53, 28 lut 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

Tak jest! Zabije i to tępym narzędziem! Proszę mi tu Margerytce w głowie nie mieszać!

Dom jest kwadratowy, bo takie są domy. Widziałaś kiedyś falisty?

hahahahahahaha
buziolki moja Ty projektantko
Ogród w remoncie 11:47, 28 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
jak patrzę na te fotki to mi u Ciebie bardziej linie proste pasują.. Orzeszkowa (czyt. makadamia)mnie zabije

Tak jest! Zabije i to tępym narzędziem! Proszę mi tu Margerytce w głowie nie mieszać!

Dom jest kwadratowy, bo takie są domy. Widziałaś kiedyś falisty? A że ściezka prosta, to i cóż z tego? Co to znaczy taki mały kawałek ścieżki w stosunku do takiej dużej działki?

Gdyby Asia miała całkiem gołą działkę i wielkie parcie na linie proste, to o prostych byśmy myślały. A że działka wygląd jak wygląda, to ja tu linii prostych w żaden sposób nie widzę.

I proszę mi tu kijem wisły nie zawracać!

anna_t napisał(a)
ten skos przed wejściem bym w lini prostej do ogrodzenia rabatą zrobiła z powtórzeniem nasadzeniń spod sumaków + coś nowego pod niwak z sosny. i to powtórzone pod tym drugim niwakiem

Co do nasadzeń - tak.
A resztę proszę szybciutko sobie z głowy wybić
Ogród w remoncie 11:37, 28 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Asia jeśli wogóle chcesz podjąć próbę tych lini prostych to spróbuj te rabaty środkowe które masz wyobrazić sobie jako kombinacje kwadratów. to nie musi być jeden wielki prostokąt, będzie ciekawiej

No to noc mam z głowy. Kusisz mnie tymi kwadratami oj kusisz. Kurka , sama nie wiem co chcę a tak wiele zależy od moich wyborów.
Ogród w remoncie 11:27, 28 lut 2017

Do góry
Asia jeśli wogóle chcesz podjąć próbę tych lini prostych to spróbuj te rabaty środkowe które masz wyobrazić sobie jako kombinacje kwadratów. to nie musi być jeden wielki prostokąt, będzie ciekawiej
Ogród w remoncie 11:23, 28 lut 2017

Do góry
właśnie przeglądam ten ogród
i właśnie Ania zmieniała linie faliste na proste
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 11:21, 28 lut 2017

Do góry
rozark napisał(a)
sorki Sobieszek

dzisiaj wiele jak w Kieleckim, pada śnieg, jest -2 i znowu zrobiło się biało

czy ktoś się wybiera na tagi Gardenia?

tak to sobieszek
ceny podnieśli...
Ogród w remoncie 11:14, 28 lut 2017

Do góry
no tak a te środkowe rabaty które już masz poprostu w kwadraty, prostokąty zrobić. niewiem Asia ja tak to widzę bo kostkę masz tak ułożoną i dom taki kwadrat fajny. nie sugeruj się mną, rób jak czujesz
wiesz Asi Koala fajny jak się z góry patrzy
Rewolucje w ogrodzie 10:48, 28 lut 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

świdośliwe wielopniową i podsadziła jednolitą trawą. t

np sesleria jesienną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies