Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 11:34, 28 lut 2017

ren133 napisał(a)

A tu przy ogrodzeniu będzie pas dereni?

Tak przy siatce pas dereni flaviramea
Anda 11:37, 28 lut 2017

Asia, wyrazy wspolczucia Ci skladam Teraz to dopiero bedziesz miec metlik w glowie

Jesli pojdziesz w proste, to ostatnio byl w Mai taki ogrod bardzo romantyczny z liniami prostymi, taki w stylu angielskim.
http://majawogrodzie.tvn.pl/3,zdjecia,357,Ogrod-bardzo-romantyczny-odc-628,odcinek.html

No mi sie linie proste tylko w takim wydaniu u Ciebie widza
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 11:37, 28 lut 2017

anna_t napisał(a)
Asia jeśli wogóle chcesz podjąć próbę tych lini prostych to spróbuj te rabaty środkowe które masz wyobrazić sobie jako kombinacje kwadratów. to nie musi być jeden wielki prostokąt, będzie ciekawiej

No to noc mam z głowy. Kusisz mnie tymi kwadratami oj kusisz. Kurka , sama nie wiem co chcę a tak wiele zależy od moich wyborów.
Margerytka40 11:42, 28 lut 2017

Anda napisał(a)
Asia, wyrazy wspolczucia Ci skladam Teraz to dopiero bedziesz miec metlik w glowie

Jesli pojdziesz w proste, to ostatnio byl w Mai taki ogrod bardzo romantyczny z liniami prostymi, taki w stylu angielskim.
http://majawogrodzie.tvn.pl/3,zdjecia,357,Ogrod-bardzo-romantyczny-odc-628,odcinek.html

No mi sie linie proste tylko w takim wydaniu u Ciebie widza

Zostawiam oglądanie na wieczór. Zajrzałam tylko troszkę i.....sama nie wiem. A tam...
makadamia 11:47, 28 lut 2017

anna_t napisał(a)
jak patrzę na te fotki to mi u Ciebie bardziej linie proste pasują.. Orzeszkowa (czyt. makadamia)mnie zabije

Tak jest! Zabije i to tępym narzędziem! Proszę mi tu Margerytce w głowie nie mieszać!

Dom jest kwadratowy, bo takie są domy. Widziałaś kiedyś falisty? A że ściezka prosta, to i cóż z tego? Co to znaczy taki mały kawałek ścieżki w stosunku do takiej dużej działki?

Gdyby Asia miała całkiem gołą działkę i wielkie parcie na linie proste, to o prostych byśmy myślały. A że działka wygląd jak wygląda, to ja tu linii prostych w żaden sposób nie widzę.

I proszę mi tu kijem wisły nie zawracać!

anna_t napisał(a)
ten skos przed wejściem bym w lini prostej do ogrodzenia rabatą zrobiła z powtórzeniem nasadzeniń spod sumaków + coś nowego pod niwak z sosny. i to powtórzone pod tym drugim niwakiem

Co do nasadzeń - tak.
A resztę proszę szybciutko sobie z głowy wybić
anna_t 11:53, 28 lut 2017

makadamia napisał(a)

Tak jest! Zabije i to tępym narzędziem! Proszę mi tu Margerytce w głowie nie mieszać!

Dom jest kwadratowy, bo takie są domy. Widziałaś kiedyś falisty?

hahahahahahaha
buziolki moja Ty projektantko
makadamia 11:55, 28 lut 2017

Buziolki
ren133 11:58, 28 lut 2017

Margerytka40 napisał(a)
Jeszcze trochę zdjęć tego frontu. Bałagan straszny ale zaraz idę sprzątać

No to wracając do tego niwaki (bo nie wierzę, że zmienisz linie faliste na proste) wystarczyłoby samo to drzewko jako soliter i w nogach carex Evergold lub sesleria jesienna a może niższa rozplenica? Minimalistycznie

https://pl.pinterest.com/pin/353321533251605442/
Margerytka40 12:00, 28 lut 2017

Asiunia dzięki. Jak Ty tak mówisz to ja na Tobie jak na Zawiszy.
Już nie będę myślała o tych kwadratach. Normalnie zaczęły mi się przez moment styki zgrzewać. Uff..
Margerytka40 12:04, 28 lut 2017

ren133 napisał(a)

No to wracając do tego niwaki (bo nie wierzę, że zmienisz linie faliste na proste) wystarczyłoby samo to drzewko jako soliter i w nogach carex Evergold lub sesleria jesienna a może niższa rozplenica? Minimalistycznie

https://pl.pinterest.com/pin/353321533251605442/

Renia a co ze śliwami? Bo widzisz one mają mi zasłonić widok na ten dom po przeciwnej stronie ulicy.