Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe szaleństwo ...

Ogrodowe szaleństwo ...

Aurelllia 19:40, 28 lut 2017

Ja na razie werbenę, lawendę i pysznogłówkę wysiałam troszkę odczekam i zaraz znowu coś posieję
anna_t 20:03, 28 lut 2017

Nowalijka napisał(a)

Aniu a lepiej wsadzic do kwasnej ziemi czy zwyklej?

ja wsadzam do takiej specjalnej do siewów, ona jest podobno zdezynfekowana. ale jak nie masz to bym wsadziła do zwykłej. od roku mam patyki wlozone tak poprostu do ogrodu za tuje i ukorzeniły się a nie mam tam kwasnej ziemi bo u mnie ph5,5-6
Nowalijka 20:05, 28 lut 2017

Aurelllia napisał(a)
Ja na razie werbenę, lawendę i pysznogłówkę wysiałam troszkę odczekam i zaraz znowu coś posieję

Werbene, lawende i heliotrop wysialam 9 lutego. Tylko heliotrop pokazal kilka marnych listkow. Jak dlugo czeka sie na lawende i werbene patagonska?
Aurelllia 20:10, 28 lut 2017

Werbena podobno trzy tygodnie kiełkuje a lawenda w tamtym roku po dwóch tygodniach mi wylazła
Nowalijka 20:11, 28 lut 2017

anna_t napisał(a)

ja wsadzam do takiej specjalnej do siewów, ona jest podobno zdezynfekowana. ale jak nie masz to bym wsadziła do zwykłej. od roku mam patyki wlozone tak poprostu do ogrodu za tuje i ukorzeniły się a nie mam tam kwasnej ziemi bo u mnie ph5,5-6

Mam taka ziemie to sprobuje a jak bedzie cieplej zaniose na dzialke. Dziekuje
Nowalijka 20:13, 28 lut 2017

Aurelllia napisał(a)
Werbena podobno trzy tygodnie kiełkuje a lawenda w tamtym roku po dwóch tygodniach mi wylazła

Pytanie czy mi wyleza, bo jak nie to szkoda miejsca na parapecie
Aurelllia 20:16, 28 lut 2017

Fakt trzeba poczekać nie zrażać się może skiełkuje
Nowalijka 20:18, 28 lut 2017

Podpowiedzcie prosze czy jak kupie prymulki i wsadze je do ziemi na dzialce to przetrwaja nawet jak bedzie mroz i snieg? Nie wiem czy nie wydam pieniedzy na marne. W koncu prymula to taki wiosenny kwiat.
Radziu2013 20:37, 28 lut 2017

Elu co do prymulek to ja kupiłem w zeszłym roku w marcu posadziłem w nocy przyszedł przymrozek i skapitulowały ( a okryliśmy je nawet jakimiś wiaderkami ). Jeśli chodzi o nasionka to rozmawiałem z babcią ale zapomniałem że była dzisiaj na pogrzebie i wróciła dopiero o 19.00 - jutro od rana ma iść sprawdzić czy przyszły- z gdańska długa droga więc spokojnie
Nowalijka 20:47, 28 lut 2017

Radziu2013 napisał(a)
Elu co do prymulek to ja kupiłem w zeszłym roku w marcu posadziłem w nocy przyszedł przymrozek i skapitulowały ( a okryliśmy je nawet jakimiś wiaderkami ). Jeśli chodzi o nasionka to rozmawiałem z babcią ale zapomniałem że była dzisiaj na pogrzebie i wróciła dopiero o 19.00 - jutro od rana ma iść sprawdzić czy przyszły- z gdańska długa droga więc spokojnie

Kawalek drogi jest. Najwazniejsze zeby dotarly. Prymulki chyba kupie, w koncu u Was zimniej