Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:33, 14 gru 2013

Do góry

Bajkowo zmrożona sceneria ..... ten obrazek piękny
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:33, 14 gru 2013

Do góry
I późne popołudnie gdy szron w słońcu zamieniał się w kropelki

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:31, 14 gru 2013

Do góry

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:30, 14 gru 2013

Do góry

i zdjecia wykonane przez szyby

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 17:29, 14 gru 2013

Do góry
U nas była dzisiaj przepiekna pogoda. Chociaż dzisiaj rano nie wychodziłam do ogrodu, niemal cały dzień spędziłam sprzątając dom... część zdjęć wykonane przez okno
Wspomnienie po wiankowaniu

Wilcza Góra 17:00, 14 gru 2013

Do góry
na potwierdzenie "latania z miotłą i mopem"
tarasy i ganek umyte...
pelargonie z donic przed wejściem "pożegnane"

zebraliśmy z trawnika pozostałości po Ksawerym...
gałęzie powędrowały w miejsce pelargonii...
(sąsiedzi pewnie myślą, że nam Mikołaj rózgi przyniósł )

jutro przywieziemy sosnowe gałęzie i zrobi się zielono...
...coś jeszcze powiesimy i będą świąteczni strażnicy naszego wejścia

tymczasem...
CZ. I RÓZGI BRZOZOWE SOLO

Pennisetum orientale 16:50, 14 gru 2013

Do góry
Warto rozpropagować mniej znaną odmianę rozplenicy Pennisetum orientale według mnie odmiana posiada szereg walorów by zwrócić na nią uwagę.

Podstawowy to długi okres kwitnienie między czerwiec- pażdziernik. Wys 50 cm, doskonała na niskie kwitnące szpalery na pierwszy plan np przed rzędem z tui. Gęstość sadzenia to 80 cm. Niestety odmiana bardzo silna w formie sadzonki niewyględna do uprawy w pojemnikach się nie nadaje i w sprzedaży możecie ją państwo mijać.

Spotkałem się na tym forum ze wzmianką iż odmiana ta może być wrażliwa na mróz jej USDA to z-6 i muszę weryfikować tą informację niespotkałem się z przypadkiem by komukolwiek ona zmarzła nie tylko w Polsce centralnej. na zdj roslina po 1 roku wegetacji po zimowaniu

Wilcza Góra 16:48, 14 gru 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
oko Wielkiej Siostry podpowiada, że szyszki na wianku pasują do świeczników
Anitko, jesteś wielka !!!

Ale fajnie to wygląda .....
Ogród w skali mikro :) 16:43, 14 gru 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
I wianek jemiołowy już znalazł swoje zastosowanie ....

Teraz nic , tylko się całować ... Zrobić komuś rezerwację ??...,

Świeczki jeszce widzę , stoją po pijacku ... Trzeba je poprawić ... ...noo tak , dopiero na zdjęciu to zobaczyłam .... Kurzą ślepota chyba ....,I taka drobna kosmetyka i można wieszać

I już na miejscu docelowym ( chyba )...

Z nowoczesnym systemem mocowania ...mam nadzieje ,że tymczasowym

wzorowa dekoracja !!!
Ogród w skali mikro :) 16:40, 14 gru 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Od jakiegoś czasu przed domem zauważyłam jakieś dziwne bałaganienie ... Porozrzucana wszędzie kora .. Myślałam ,że to kot sąsiadki... ..

Już parę razy wychodząc z domu dojrzałam na rabacie dostojnego kosa... Skacze sobie i skacze i wcale się mną zbytnio nie przejmuje ... Dziś przez okno w kuchni zobaczyłam ,jak czegoś zawzięcie szukał i tak rozrzucał tą korę ,że od razu wiedziałam kto narobił takiego spustoszenia .... Ale jest fajny .. Dobrze ,że jest berberys i irga ... Tak więc ma co jeść

Szkoda ,że takie słabe zdjęcia.. Na szybciora z tabletu i spod zazdroski w kuchni .... Jak śpieg z krainy deszczowców ....

Ja również zarzucałam bałaganiarstwo korowe kotom sąsiadek .... a potem zaobserwowałam ptaszki mocno pracujące nad dizajnem mojego trawnika
Moja codzienność - ogród Oli 16:32, 14 gru 2013

Do góry

Olu, to jest obłędne !
Ogród pod lipą z świerkowym żywopłotem 16:28, 14 gru 2013

Do góry
Moje bukszpanki przez ten rok troche mi urosły, staram się je troche strzyc

Ten ostrokrzew jak spadnie śnieg wygląda bardzo dobrze, mam nadzieje że będzie miał w przyszłym roku czerwone kuleczki, bo dosadziłem mu partnera w okolicy
aukuba
tą gałązke udało mi się ukorzenić z dzikiego bluszczu z lasu, powinień rosnąć krzewiasto bo był urwany z starego bluszczu który się krzewił, ale najfajniejsze jest to że cało drzewo porośnięte tym bluszczem żimą wyglądało wyjątkowo bo było całe w lisciach

azalie japonskie okryłem już gałązkami z świerków
tutaj jest ostrokrzew kolczasty który jest troche przywiązany żeby rósł do góry a nie na boki, rośnie koło żywopłotu z świerków

młody ognik szkarłatny

kalina pragense z widocznymi już pąkami

W cieniu - zacieniona 16:23, 14 gru 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Mnie już tej drożdżówki nie starczyło, no nic po umartwiam się trochę przed świętami
Aniu,wszystkim przyda się umiar...święta za pasem,musimy trochę ograniczyć {mówię o sobie}....pozdrawiam.
Z ciasta pozostały tylko okruszki...ale mam jeszcze orzeszki...będzie zdrowiej.

Moja codzienność - ogród Oli 16:23, 14 gru 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
W imieniu M dziękuję w wolnej chwili postaram się wrzucić coś więcej

Wszędzie zrobiło się już bardzo świątecznie a u mnie wciąż pusto... w przyszłym tygodniu dopiero coś podziałam a póki co wystawiłam renifera zrobionego w zeszłym roku

Pieknie, jak z katalogu wnętrzarskiego po prostu..! super! pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:42, 14 gru 2013

Do góry
U mnie też szaleństwo..... spróbowałam, a co????

Proszę o niekrytykowanie, bo oczy mam, ale i tak jestem dumna, że popełniłam.. w samotności i skupieniu.... wyciszam się i próbuję myśleć pozytywnie..
Już ciemnawo i fotki kiepskie, ale pokażę..

Jak przystało na kokoszowo, musiałam trochę dać... takich tam..
Nie czytałam jak sie to robi, nie oglądałam inspiracji, tylko Wasze wianki na forum, wiec wyszło jak wyszło... powieszę sobie nawet na drzwiach... jak szaleć to szaleć... . Co popatrzę na to cóś, to wspomnę pozytywnie zakręconych ogrodowo i wiankowo
Aniołek musi być

To inspiracja narciarzem u Pszczółki i Mikołajem Górnikiem u Anity ..... ale jak każda podróba.. musi być gorsza

I bombki.. najbrzydsze, których nie mam ochoty wieszać na choince

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 15:34, 14 gru 2013

Do góry
tak się wygrzewa przy kominku nasz pupil, chwilami mam wrażenie, że mu się sierść zapali tak blisko potrafi podejśc do kominka ...

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 15:31, 14 gru 2013

Do góry
tak to wygląda, wiosną trawka i może jakaś fajna rabata, bo to część przedogródka ale pomysłu nie mam ani nawet weny, żeby coś wymyślać zimą

[img siz
Cały rok w ogrodzie 14:20, 14 gru 2013

Do góry
badara napisał(a)
Witam po długiej nieobecności, na powitanie owoce berberysu, jako przyczynek do dyskusji na temat ich wykorzystania

Śliczna 'La Gioconda' w awatarku
Cały rok w ogrodzie 14:18, 14 gru 2013

Do góry
badara napisał(a)
Witam po długiej nieobecności, na powitanie owoce berberysu, jako przyczynek do dyskusji na temat ich wykorzystania

Witaj, bardzo się cieszę, że jesteś może znasz ilość owoców berberysu potrzebnych na nalewkę?
zostawiam grudniową kalinę
Kwiatowy ogródek Monteverde 14:13, 14 gru 2013

Do góry
badara napisał(a)
Aniu, bardzo dawno nie zagladałam na forum, widzę w moim wątku, że jest tam od Ciebie pare słów , nadeszła taka pora, że będzie więcej czasu i mam zamiar sie uaktywnić ( co za okropne słowo), zorientowałam sie, że chyba u Ciebie coś się zmieniło, nie przeczytałam jeszcze wątków, ale przede wszystkim widzę piękny awatar z niezłą laską
pozdrawiam Cię i przyjm te wiązankę jesiennych astrow

Hej Badaro, cieszę się bardzo, że już jesteś zaglądałam kilka razy do Ciebie, nie zawsze zostawiając ślad i zastanawiałam się co się dzieje z Tobą U mnie zmiany od 30 lipca jestem już w warmińskim rajski to już wspomnienie, nic po nim nie zostało, zapraszam do warmińskiego pryszcza dziękuję za piękne astry, moje zostały
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies