Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:39, 13 gru 2013

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:39, 13 gru 2013

Do góry
Wianek mój - prawie identyczny, ale jednak inny

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:38, 13 gru 2013

Do góry

Do góry

Do góry
Wianki noworoczne (karnawałowe) niebieskie, wyeksponowane na lustrzanych drzwiach

Najpierw Hani w pełnej krasie

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:12, 13 gru 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Czyli masz do czynienia z temperaturą odczuwalną ...

pozdrawiam

Odczułam dziś temperaturę -15 ....... jeszcze się trzęsę z zimna

Ale bratki samosiejki.. uważają inaczej Foto słąbe bo juz ciemnawo było..

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:10, 13 gru 2013

Do góry
kachat - ty nie dyskutujesz, Ty wyrokujesz i narzucasz swoje zdanie.....
Większość fachowców jednak mówi, by wystawiać karmniki przed dużym opadem śneigu i jak przyjdą pierwsze przymrozki, aby ptaki wiedziały gdzie sie mogą pożywić. Tę teorię przyjęłam i nie próbuj już mi mówić co mam robić. Bo i tak będę robić jak robię, bo uznaję tym razem swoje argumenty. Dokarmianie tylko w srogie mrozy i śniegi dotyczy ptaków które odlatują w terminie późniejszym.. np gęsi, żurawie czy łabędzie. One odlatują dopiero w listopadzie i dla takich ptaków dokarmianie jest bardzo szkodliwe. Pomijam fakt karmienia chlebem i tego co zostanie w kuchni. W pażdzierniku odlatuje cześć kwiczołów i kosów, ale nie wszystkie odlatują z założenia.
Listopadowych ptaków odlatujących u mnie na działce nie ma, a zaczynam dokarmiać jak zanosi sie już na zimę.. czyli nie wcześniej niż grudzień..
Sypnięcie nawet szklanki słonecznika dziennie w ciągu sezonu nie można nazywać dokarmianiem.. to taka przystań dla potrzebujących i drogowskaz na zimę...
Dokarmianie wiosną, gdy przylecą ptaki a nastanie atak zimy.. dokarmiam do bólu.. ile tylko zjedzą... tak było tego roku... w marcu/kwietniu poszło 2 razy tyle karmy co przez całą zimę. Kupowałam na worki i 3 razy dziennie sypałam. Fachowcy sami bili na alarm by pomóc ptakom... trąbili w radiu, telewizji i gazetach.. ale dla takich jak Ty.. to już nie docierało. Bo ci sami ekolodzy wydali zakaz dokarmiania. Słabe egzemplarze muszą umrzeć.. to twoje słowa nie moje.... okrutne..
Wiesz ile ptaków przylatuje w marcu? W kwietniu już prawie wszystkie, bo tylko nieliczne w maju.
Pokazałam filmik co sie działo przy karmniku, jak przyszedł mróz i śniegu spadło około metra. W czasie gdy ptaki przyleciały... wszystkie krzaki dawno objedzone.. a do ziemi się nie były w stanie dogrzebać.
Z powyższych powodów będę dokarmiać. Zdania nie zmienię. Wszyscy napisali co mieli do napisania, wiec nie odpowiadaj już na tego posta, bo sie robi niesympatyczna atmosfera, a to nie o to chodzi. To nie wiec polityczny, jestem tu ze względu na atmosferę .. na to, że tu ludzie potrafią zaakceptować to, że inni mają inne zdanie.. gusty i światopogląd.
Podejście do kwestii karmienia ptaków czy nie karmienia, nie ma wpływu na to że szanuję i bardzo lubię Gabrielę czy Agnieszkę, a po takim tłuczeniu tematu, może wyglądać, ze mam do nich o to żal, że napisały swoje zdanie. Nie mam żalu, bo zrobiły to bardzo grzecznie i na temat.

Stawik równo zamarzniety... i to twór sztuczny... nie w twoim typie, ale mi i żyjątkom wszelkiej maści sie podoba I też go nie zasypię w powodu Twoich poglądów

Ogłaszam dziś dzień tolerancji.. jutro super tolerancji, a po jutrze megatolerancji.

W karmniku są ziarenka, a ptaki widzisz co jedzą????? I ile ich siedzi w aronii.. głupie nie są

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 16:55, 13 gru 2013

Do góry
Gabisia napisał(a)
Zamieszczam moje wypociny wiankowe i ozdobowe

Na wejściu:

Cudny
zapisuję do inspiracji an przyszły rok jak pozwolisz!!!POWALA
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:37, 13 gru 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Ładne kolorki jak późna jesień

A temperatura środka zimy... jak wróciłam popatrzyłam na termometr , a on guuupi kłamie że jest plus 3...

Gołąbeczki sie grzeją

Ogrodnik Mimo Woli cd 16:29, 13 gru 2013

Do góry
Małgosiu - u nas giełda jest taka sobie do ............... niczego.. i trzeba skoro świt i tam gdzie najgorsze korki i przez całe miast.. grrrr

Gierczuś - czarne z żółtym dziobem to pan kos....

Bogusia -

Bogdzia - ja już nie liczę stron.. nie liczę dat....

Byłam pochować węże z ogrodu, bo śnieg stopniał gdzie leżały na trawniku .. i zmarzłam.. liście z wierzby do zbierania ho, ho, ho... trawa nie skoszona, po zimie będzie fatalna... pomacałam gałązki wierzbowe na wianek.. i nie ucięłam, szkoda ich.. lepsze na drzewie niż na wianku I zdecydowanie dłużej będą zdobić
Lód na oczku dobrze trzyma, weszłam na taflę i się nie złamała Fontanna już chyba sie zostanie.. i pompa.... do świąt prognozy podają bez śniegu ,ale w rejonie 0. Dziś było kilka na plus, ale wcale nic nie topi..

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:25, 13 gru 2013

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:22, 13 gru 2013

Do góry
cd

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:19, 13 gru 2013

Do góry
Na kominku

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:18, 13 gru 2013

Do góry
malkul napisał(a)
A tymczasem u kokoszki praca wre

kokoszko...bardzo w moim stylu...bardzo
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:15, 13 gru 2013

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:13, 13 gru 2013

Do góry
A tymczasem u kokoszki praca wre

Wilcza Góra 16:07, 13 gru 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
oko Wielkiej Siostry podpowiada, że szyszki na wianku pasują do świeczników
Anitko, jesteś wielka !!!

Anita uwiła dla cibie niezłe cudo!!!!Srtasznie mi sie podoba to połącznie ze świecznikami.
Szczerze mówiąc idealnie by mi ten komplecik pasował. tworzyłby zgrany duet z tym co na zew.
Wyslesz mi prada ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:36, 13 gru 2013

Do góry
Gratki na 1800 stron
Moja działka. 15:12, 13 gru 2013

Do góry
Ewa ten właśnie był z listka, ale rok miną zanim zakwitł
A ten kupiłam w Kauflant za 1 zł stał jeden biedny prawie usechł to było tydzień temu ,a tak wygląda dziś
Ranczo Edy 15:04, 13 gru 2013

Do góry
świątecznie i
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies