Dobrze że są tu mądre osoby.
Alinka zna się na różach to doradzi
Też potrzebuję rad w sprawie róż bo mało o nich wiem.
Ale co do hortensji to mam sporo wiadomości.
Cieszę się że ci się też spodobały moje propozycje.
Do Alinki zaglądam zawsze, gdy jestem na forum bo Ona tyle cennych informacji podaje. I jakoś tak prosto, zrozumiale
Nie wiem co zrobić ze starcami bo teraz wyglądają tak samo jak w lipcu ubiegłego roku. Jedyna zmiana w nich to to, że są wyższe i szersze Zostawić? Przyciąć?
Marta te ogrodowe piękne ale może lepiej taką niezawodną kwitnącą też na pędach dwu i jednorocznych, Limelight i Bobo są bardzo podobne - różnica w wielkości
wiem wiem mała ilość odmian itd. ale czy nie warto mieć kilka odmian - niekoniecznie 20 lub 30
No,np.dębolistną....Też kwitnie na jednorocznych a ładna.
Ty Marta lepiej wypatruj co wkoło rośnie.
Jeśli sąsiedzi mają ogrodowe to u ciebie też zakwitną.
Ja mieszkam w takim miejscu że ogrodowe nigdy mi nie wymarzają. I polecam je innym.
Ale wszystko zależy od regionu.
Myślę że dlatego na ogrodowisku taki pęd ku bukietowym.
Martuś, ja jestem w szoku, że starce przezimowały, bo to generalnie u nas roślina jednoroczna nie tnij, zostaw, to zakwitnie na żółto, raz tez tak mi się udało
Róże cięłaś prawidłowo i ile ich masz, oj ten sezon będzie pachnący
Zbyszek wymiata...ostatnio co czytam jego wpis.. to leżę
W spawie ciecia to możesz atakować Zbyszka.. on taki Edward Nożycoręki .. ja w katalpie wycinałam tylko to co mi przeszkadzało, zachorowało, czy sie złamało... a teraz mieliśmy ja zmniejszyć, ale jakoś czas zleciał.. i chyba ani ja ani M nie chcieliśmy podjąć decyzji, czy tak jak nam pasuje będzie ładnie