Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Agam

Ogródek Agam

agam 11:36, 11 mar 2014

Ja bym powiedziała że bardzo małe, trzeba uważać żeby nie połamać. Na jedną hortkę weszłam przy sadzeniu i złamałam gałązkę mam nadzieję że coś jednak z niej wyrośnie.

Po przesadzeniu limek.

I dalszy ciąg rabaty do przeróbki.

Tusiala 12:22, 21 mar 2014

Smaragdy masz zamiar przycinać od góry czy jeszcze nie? Ściana już super a za płotem świetne tło
agam 13:19, 21 mar 2014

Marta szmaragdy już pociachałam. Wygląda lepiej, chociaż trochę problemu było, bo ich wysokości różniły się znacznie. Zrobię zdjęcia po południu. Tło też mi się podoba .
A Ty kiedy zaczynasz swój projekt?

Wczoraj zaczęłam rabatkę zaprojektowaną przez Danusię. eM kupił mi trzmielinę na pniu x 2, tawuły "Goldflame" x 3, tuje "Janed Gold" x 3 (w projekcie mam dwie, ale stwierdził że kupi mi trzy ), kupił mi jeszcze 3 carexy "Praire Fire" - gdzieś je upchnę . Sadziłam do zmroku, robiąc slalom między tulipanami. Potrzebne mi jeszcze miskany "Variegatus", żurawki i carexy.

No i do śmiechu fajną historyjkę mam.
W sklepie było napisane przy trzmielinach "mix" więc przez telefon mówię mężowi żeby wziął dwie i poszedł do pani sprzedającej upewnić się że to na pewno "Emerald n Gold". Pani wzięła katalog i szuka i szuka i nie może znaleźć jak ta trzmielina ma wyglądać. Mąż chciał pomóc, patrzy w katalog a pani szuka w krzakach na literę "c", "czmielina". Biedny nie wiedział czy ma jej zwrócić uwagę czy brać co ma i najwyżej dostałby ochrzan ode mnie w domu
Artur321 14:03, 21 mar 2014

Bardzo ciekawa ta historia z tą czmieliną. Jeszcze chwila a zakwitnią u mnie forsycje, niektóre pąki już są otwarte, a tamtego roku jeszcze leżał śnieg .
Mathildis 19:42, 23 mar 2014

agam napisał(a)
Marta szmaragdy już pociachałam. Wygląda lepiej, chociaż trochę problemu było, bo ich wysokości różniły się znacznie. Zrobię zdjęcia po południu. Tło też mi się podoba .
A Ty kiedy zaczynasz swój projekt?

Wczoraj zaczęłam rabatkę zaprojektowaną przez Danusię. eM kupił mi trzmielinę na pniu x 2, tawuły "Goldflame" x 3, tuje "Janed Gold" x 3 (w projekcie mam dwie, ale stwierdził że kupi mi trzy ), kupił mi jeszcze 3 carexy "Praire Fire" - gdzieś je upchnę . Sadziłam do zmroku, robiąc slalom między tulipanami. Potrzebne mi jeszcze miskany "Variegatus", żurawki i carexy.

No i do śmiechu fajną historyjkę mam.
W sklepie było napisane przy trzmielinach "mix" więc przez telefon mówię mężowi żeby wziął dwie i poszedł do pani sprzedającej upewnić się że to na pewno "Emerald n Gold". Pani wzięła katalog i szuka i szuka i nie może znaleźć jak ta trzmielina ma wyglądać. Mąż chciał pomóc, patrzy w katalog a pani szuka w krzakach na literę "c", "czmielina". Biedny nie wiedział czy ma jej zwrócić uwagę czy brać co ma i najwyżej dostałby ochrzan ode mnie w domu

widać że do działu ogrodniczego poszła z powołania

Wątek obejrzałam podziwiam zmiany i chętnie poczekam na zdjęcia z realizacji zaprojektowanych rabatek.
agam 21:04, 23 mar 2014

Artur321 forsycje chyba wszędzie już kwitną. Moja magnolia przesadzana na jesieni też zaczyna kwitnąć.

Mathildis na miejscu właściciela to pogoniłabym taką babeczkę raz dwa . Z powolaniem to chyba sie minęła... Zdjęcia z nasadzień wgram jutro, rabatka nie skończona.... i niewiele widać.

Wczoraj urobiłam się za wszystkie czasy. Od 9 do 17.30 w ogrodzie. Zbierałam igły spod sosen, ciełam rośliny przy oczku, pociachałam carexy stare jeszcze sprzed ogrodowiska, kule tujkowe przy świerku. Nie wyglądają ładnie, wyszly suche gałęzie i sama nie wiem co z nimi robić. Skosiłam trawę, zwertykulowałam połowę i zgrabiłam. Mimo jesiennej wertykulacji siana było sporo. Podlałam azofoską cebulowe i dolistnie świerki i choiny kanadyjskie bo coś żółte po zimie.
Dzisiaj miałam leżeć plackiem, ale rano stwierdziliśmy z rodzinką że jedziemy do Krakowa teraz to padam na pysk, tak brzydko powiem... ale fajnie było .
elzbieta_g 21:12, 23 mar 2014

wycieczki, choć męczące to fajowe są ja mialam na Przemyśl uderzyć ale plan nie wypalił
podobno ma padać jutro , to dychniemy
agam 21:24, 23 mar 2014

elzbieta_g napisał(a)
wycieczki, choć męczące to fajowe są ja mialam na Przemyśl uderzyć ale plan nie wypalił
podobno ma padać jutro , to dychniemy

Oj nie, tylko nie deszcz, wertykulacja mnie czeka po pracy
Wycieczki są fajne fakt, ale teraz urlop dla podratowania zdrowia by się przydał. Moja 10-letnia parka daje mocno w d...
elzbieta_g 21:31, 23 mar 2014

agam napisał(a)

Oj nie, tylko nie deszcz, wertykulacja mnie czeka po pracy
Wycieczki są fajne fakt, ale teraz urlop dla podratowania zdrowia by się przydał. Moja 10-letnia parka daje mocno w d...

za deszczem nie tęsknię ale tak pokazują może się nie sprawdzi moje potfforki choć w różnym wieku też nie dają dychnąć taki urok dzieci, na stare lata będziemy tęsknić za tym harmiderem
Tusiala 09:48, 24 mar 2014

Ha I jak taka osoba może pracować w dziale z roślinami?
Czekam na zdjęcia przyciętych bo też będe musiała to zrobić. Wiesz na razie jeszcze nie uporałam się z pracami wiosennymi: przycinanie, grabienie i takie tam. Ale rośliny mam już zamówione. teraz pomalutku przygotowuję miejsca do sadzenia na froncie

Roślinki masz do obsadzenia bardzo podobne. Poczekam aż je sfocisz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies