Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród Leny. 08:48, 23 lut 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Witaj Lenko, przyszłam z rewizytą

Piękna budleja, ciekawa jestem co będzie rosło przy tej pergoli?

Bardzo podoba mi się też Twój grill, jak dla mnie to nie trzeba przy nim nic więcej robić

Trafiłam znowu, na Twój dylemat, ale już podpowiedziałam u mnie w wątku. Teraz jeszcze bardziej jestem przekonana że będzie pasowała róża Pilgrim (bladożółta) - po prostu idealna do tego koloru budlei, ale kolor powojnika trzeba idealnie dobrać, musi się różnić odcieniem od budlei. Ponieważ zdjęcia nieco przekłamują odcień, wzięłabym kwiat budlei do centrum ogr. i przykładała do koloru kwiatów. Nie może być identyczny, albo ciemniejszy albo jaśniejszy, albo nawet obydwa jednocześnie. Nie wiem tylko jak u Ciebie kolorystyka ogrodu dalej?

Jeśli kremowa róża nie pasuje, to daj różową. Widzę tam dalej hortensję co się przebarwia na różowo
Pierwszy ogródek- prośba o pomoc w rozplanowaniu 08:19, 23 lut 2012

Do góry
@ Gardenarium czytałam artykuł bardzo interesujący podsunął mi parę pomysłow
Co do szkicku działki to będę na niej w sobotę, obiecuje pomierzyć i rozrysować.
Jakbym tylko wiedziała jakie rosliny jak rosną to sama zaczęłabym kombinować.
Poszukam jakiegoś programu, może na początek byłby dobry.
Miłego dnia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 01:18, 23 lut 2012

Do góry
Serdecznie witam Bożenkę

mira napisał(a)
Tak, tak zachwytu tu i gdzie indziej wiele - ale o to chodzi aby tylko pozytywne emocje rozwijać

Danusiu wiem już na pewno że 3 kolory w Twoim ogrodzie są podstawowe - podziwiam za konsekwencję - ale od dawna się zastanawiam jak to wytrzymujesz ? i teraz myślę że już wiem - od czasu do czasu zabawisz sie kolorem i to wystarcza - chociaż, pewnie też wiele wyjazdów i codzienne obcowanie z innymi ogrodami zabezpiecza nasycenie się kolorami - tak to sobie tłumaczę - ale czy dobrze?
pozdrawiam
MIra

Dobrze myślisz Miro, tak to właśnie jest, a jak chcę jakiś kolor pokazać w ogrodzie, to właśnie w donicach, potem mogę zmienić na całkiem inny, To całkiem fajne. A klienci mają różne upodobania, jedni lubią czerwone, inni żółte. Tak więc mam kolorów pod dostatkiem.

Skrzyneczki już są w sklepie
Ania i róże i cała reszta :) 23:52, 22 lut 2012

Do góry
alinak napisał(a)

Ale wtdy ACTA czuwa

To nasze cytowanie, a nie z cudzych for Chyba można wtedy. Już sama nie wiem

Danuś w tej kwestii nikt nic nie wie ....nawet premier się dopiero uczy . ale jeśli Ania pozwala to smolić całe ACTA

Ania pozwoli a zgoda autora jest chyba najważniejsza .
Ania i róże i cała reszta :) 23:21, 22 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Odwiedzam i o różanej książce się dowiedziałam. Dobre.

Moje poletko 22:58, 22 lut 2012

Do góry
Witaj Celinko,

przepiękna i wzruszająca historia i kontynuacja dzieła mamy. Bardzo cieszę się, że jesteś z nami.
Ania i róże i cała reszta :) 21:42, 22 lut 2012

Do góry
alinak napisał(a)

Ale wtdy ACTA czuwa

Danuś w tej kwestii nikt nic nie wie ....nawet premier się dopiero uczy . ale jeśli Ania pozwala to smolić całe ACTA

Beą ścigać tych vo zarabiają pieniadze na kopiowaniu, a nie za obrazek poglądowy..... Alinko masz rację
Ania i róże i cała reszta :) 21:40, 22 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ale wtdy ACTA czuwa

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:26, 22 lut 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Sebek, pędzisz jak burza. Trzaskasz te strony jak szalony.
My mamy w domu pobieloną lekko podłogę, drzwi i szafę z surowej sosny. Używaliśmy do tego bejcy białej, ale rozprowadzaliśmy ją dość mocno wodą i najlepszą metodą nakładania na drewno było użycie gąbki, najładniej się rozprowadzało. Może się przyda nasze doświadczenie.

Sebek, mógłbyś wstawić zdj. hosty Patriot? Z odległości kępę i liście bliżej. Da się zrobić?

Tej akurat nie mam, ale...
Gardenarium napisał(a)

Moja "Patriot" w deszczu, ten rok był korzystny dla host

Tutaj jeszcze u Zbyszka - tylko młode kępy - latem też je pokazywał, ale nie mogę ich znaleźć
https://www.ogrodowisko.pl/watek/35-nasz-przydomowy-ogrodek?page=104#post_1032
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:46, 22 lut 2012

Do góry
Kompozycje zrobiłam dla Was specjalnie, bo wiecie że moje skrzynki z kwiatami byłyby białe albo biało-niebiesko-żółte, co dla niektórych fanów kolorów byłoby zbyt nudne. Dlatego też tak pohasałam z kolorami

Cieszę się, że Wam się spodobało.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:34, 22 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Coś na osłodę na dziś

Kompozycje takie kolorowe .... uwielbiam.... i przyznam się , że coraz bardziej skłaniam się w ogrodzie do koloru różowego niż czerwonego.....Ale mi się zmienia .....
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:20, 22 lut 2012

Do góry
Właśnie go piszę i dobieram zdjęcia Jutro będzie Skrzyneczki w sklepie też, tylko nie wiem czy jutro dam radę dodać, ale jak nie jutro to pojutrze
A teraz się przynajmniej nacieszymy kolorami, specjalnie nakupiłam kolorowych kwiatów, żeby wiosnę było widać.

A kury i koguty to już tak na Wielkanoc na wyrost
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:17, 22 lut 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
"Constance Spry" (różowa) - nie powtarza kwitnienia, chyba?

Skrzyneczki.....

Wg mnie też nie powtarza
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:15, 22 lut 2012

Do góry
To metal ocynkowany, mam w dwóch rozmiarach. Fajne są bo dość głębokie
Z dekoracjami wiosennymi zrobię chyba artykulik mały aby zaprezentować zarówno skrzyneczki jak i kompozycje. Mam bardzo dużo zdjęć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:12, 22 lut 2012

Do góry
Jeśli zaś nadmarzła na całego to odpadną zmarznięte igły (młode - bardziej podatne) i drzewo będzie się odbudowywać, ale niestety nie będzie zdobić ogrodu a szpecić.

I dlatego między innymi sadzę świerki serbskie. a nie jodły.

Klienci chcą jodły koreańskie i inne takie podobne, ale jak tłumaczę, że potem rosną jak chcą i wierzchołki im zamierają to nie chcą słuchać. Na tym przykładzie widać że jodeł i cyprysików Lawsona trzeba unikać.

Szkodniki w sezonie też robią swoje i ta walka mnie już denerwuje. Przestałam sadzić, chyba że na wyraźne życzenie.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:09, 22 lut 2012

Do góry
Wg mnie zmieniła kolor pod wpływem niskich temperatur i na wiosnę będzie jak nowa
Nie ma się co martwić. Jeśli by były szkodniki to nie o tej porze ona by pokazała zmiany w kolorze na igłach.
Ogród u Mayi 17:06, 22 lut 2012

Do góry
Ten typ to cis ale jaki mam za mało danych. Przypuszczalnie Taxus baccata.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:03, 22 lut 2012

Do góry
Coś na osłodę na dziś

Ogród Sylwii od początku :) 15:21, 22 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Poobrywaj od dołu ile się da, a pozostałe poobcinaj jak tu na zdjęciu. Potem jak podeschną oberwiesz do pnia.

Acha , no widzisz Danusiu ...... Tak zrobię jak się ociepli , pozrywam wg instrukcji , wymienię ziemię, podleję nawozem i będę czekać jak tylko zaopiniujesz ich wygląd. Jeszcze nie mam zdjęć ale zrobię i zamieszczę . Dziękuję
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:15, 22 lut 2012

Do góry
Polecam różę Pilgrim i Clematis w kolorach ciemnoniebieskich "Polish Spirit" "The President".
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies