Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

Syla 08:17, 23 lut 2012

Witaj Lenka ja na tej Twojej pięknej pergoli również nie widzę nic innego jak róże i klematisa w odcieniach o jakich wyżej wspomniała Ania , lub fiolet - biel. Przygotujesz odpowiednio podłoże i może się uda . Podlewać biohunusem lub jak się to tam zwie i będzie cudnie .... ja tak to widzę a Ty ???

U siebie również kombinuję z tymi różami ale nie w tym sezonie , na razie na papierze
Lena 08:26, 23 lut 2012

I tak sie stanie moja droga

Przekopię,dam superaśne podłoże i momentalnie się krajobraz zmieni
Póki co kombinuje co by tu z dziećmi dzisiaj robić - ferie trwają - stanie chyba na basenie
popcorn 08:44, 23 lut 2012

Lenko co będzie koło pergoli? Na czym stanęło?

Czy tam niedaleko masz może morwę białą pendula? Wypatrzyłam, bo sama mam - chyba to samo? Ile ma lat?

pozdrawiam!
Karolina
Pszczelarnia 08:46, 23 lut 2012

Leno, ja też lubię zimę. Zajrzałam do Ciebie. Trawy mają się dobrze w śniegu.
Gardenarium 08:48, 23 lut 2012

Eve napisał(a)
Witaj Lenko, przyszłam z rewizytą

Piękna budleja, ciekawa jestem co będzie rosło przy tej pergoli?

Bardzo podoba mi się też Twój grill, jak dla mnie to nie trzeba przy nim nic więcej robić

Trafiłam znowu, na Twój dylemat, ale już podpowiedziałam u mnie w wątku. Teraz jeszcze bardziej jestem przekonana że będzie pasowała róża Pilgrim (bladożółta) - po prostu idealna do tego koloru budlei, ale kolor powojnika trzeba idealnie dobrać, musi się różnić odcieniem od budlei. Ponieważ zdjęcia nieco przekłamują odcień, wzięłabym kwiat budlei do centrum ogr. i przykładała do koloru kwiatów. Nie może być identyczny, albo ciemniejszy albo jaśniejszy, albo nawet obydwa jednocześnie. Nie wiem tylko jak u Ciebie kolorystyka ogrodu dalej?

Jeśli kremowa róża nie pasuje, to daj różową. Widzę tam dalej hortensję co się przebarwia na różowo

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:53, 23 lut 2012

Aha, różę i powojniki posadź z lewej strony pergoli, nawet dwie sztuki do jednego dołka w super dobrą ziemię dla róż.
Fajne te podkłady.

Instagram Ogrodowiska
Syla 09:09, 23 lut 2012

A wiesz Lenka , żę będąc u Ciebie nie zauważyłam wstyd się przyznać grila ..... normalnie cytując Joankę skandaliczny skandal !!!
Lena 09:21, 23 lut 2012

Heh,nadrobimy - nic sie nie martw

Danusiu skłąniam się bardzo ku żółtej Pilgrim dzięki Twoim radom - poza tym widziałam ją u Ciebie z niebieskim klematisem i to jest TO.Kolorystyka ogrodu?...ogólnie zieleń,biel,niebieski tylko czasem jakiś róż się wkrada-ale tej hortensji nie mogłam się oprzeć...
A co radzicie na podkłady,coś zwisającego,boję się że bluszcz za bardzo się rozpanoszy -a podoba mi się ta koncepcja ...
Syla 09:23, 23 lut 2012

Bluszcza można ujarzmić , jeśli Ci się podoba ....
Lena 09:56, 23 lut 2012

Sylwio a masz jakiś pomysł?Tam rosną tylko bukszpany , lawenda ,czosnki i aż sie prosi o coś zwisającego - w jednoroczne nie che mi sie bawić