Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 14:33, 11 gru 2013

Do góry
Nati napisał(a)

fajnie, zielona ponoc lepsza a ja nie mogę tego przełknąć , czerwoną piję tylko i kawę i oduczam się słodzić a wczoraj 2 paski czekolady poszły w ruch ale czułąm że muszę zjeść bo i tak do wieczora bym się zamęczyła myśleniem o tej jednej kostce

papatki fajne ciemierniki, ja nie mam u siebie ale też poluję na nie.

czerwona chyba za kwaśna a może nie próbowałam ha ha Ciemiernika mam już długo i okazało że nie znam go zbyt dobrze ha ha buźiaki i mam tylko zdjęcie jak już stracił kolory -przekwitał resztę fotek komputer mi zjadł
Moje kaktusy i nie tylko 14:15, 11 gru 2013

Do góry
Mimo, że te kwiaty wszystkie przeważnie kują, to bardzo lubię je uprawiać i hodować. Są to kwiaty o bardzo dużej wiedzy i gatunków. Ja mam kilka kaktusów w domu. Teraz gdy jest pora ich spoczynku przebywają w piwnicy, gdzie trzymam ich co roku.

jest ich tak dużo, że nie sposób zapamiętać ich nazwę

ten kaktus zawsze kwitnie w lecie

Kaktusy to nie wszystko, teraz gdy nie ma ich w domu i nie kwitną pokuj ozdabiają inne przepiękne kwiaty, zakwitające w zimie. Mam takich kilka. Nazywają się hipeastrum. Dobrze uprawiana cebula może kwitąć kilka lat.

teraz kwitnie mi cyklamen perski kupiony w sklepie

Połowa działki - czyli mam powoli dość 14:12, 11 gru 2013

Do góry
Zawitko kochana to ja widzę sporo muśiałaś się nawykopywać Ja się cały czas pocieszam czas leci czas leci bo przecież na szczęście nie stoi w miejscu aby do wiosny denerwuje mnie siedzenie w domu he buźiaki zostawiam i takie tam na rozweselenie...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:05, 11 gru 2013

Do góry
Hanuś pozdrawiam serdecznie i normalnie głodna się zrobiłam Takie pyszności A to z Lencią robiłyśmy i już mamy choinkę a co tam już świątecznie Buźiole
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 13:43, 11 gru 2013

Do góry
Nati napisał(a)
Pieeeeeeeeeekne superaśkie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:43, 11 gru 2013

Do góry
I jedyne DWA ( ! ) zdjęcia, jakie zrobiłam wczoraj u Marzenki…..
Potem tak się zagadałyśmy, że zapomniałyśmy i o zdjęciach, i o wiankach

Było cudownie, wesoło, pysznie i bardzo klimatycznie….
Jeszcze raz dziękuję Marzenko, Adasiu i reszto naszej paczki

W cieniu - zacieniona 13:41, 11 gru 2013

Do góry
Aniu,Bogdziu...miło Was widzieć.Serdecznie pozdrawiam w ten ponury dzień.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:38, 11 gru 2013

Do góry
I jeszcze inne dekoracje:

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:31, 11 gru 2013

Do góry
Ostatnimi laty robiłam wianki w odcieniach szarości, beżu i coś mi zawsze nie grało…
W tym roku powróciłam do czerwieni - i TAK, czerwony to zdecydowanie kolor świąt!
Energetyczny i widoczny.
Wianki dla siebie, Mamy i Mikołajka zrobiłam bardzo podobne - poszłam na łatwiznę.
Poza tym wczorajsze plotkowanie zajęło nam 3 godziny i na wiankowanie niewiele czasu zostało
Trzeba było się sprężać

Ogród cioci 13:31, 11 gru 2013

Do góry
Gosiu pozdrawiam kocio Super kocie u Ciebie i takie bialutkie pozwolę sobie doczepić moje łobuźiaki na polowaniu Uściskuję serdecznie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:26, 11 gru 2013

Do góry
Nasze Wigilie różne bywały. Czasami tylko śledź i ziemniaki w łupinach, czasami to co w domu akurat było.I przeważnie potraw12 -tu nijak doliczyć się nie można było.
Ale zawsze były uszka grzybowe pieczone w chlebowym piecu i kisiel żurawinowy.Pamiętam jeszcze babciny owsiany kisiel.Ale mama go nie robiła.
Natomiast obowiązkowo musiały być "ślaziki" czyli drożdżowe sucharki w makowym mleczku.

U mnie w domu natomiast, obowiązkowo barszcz z uszkami, ryba w galarecie, pierogi 3 rodzaje, śledź,
ryba smażona, i jakaś potrawa ze świata, bo do stołu siadamy w 18 osób./5 rodzin/
Każda gospodyni z czymś nadzwyczajnym występuje.
Ani kutii, ani klusek z makiem nie robię odkąd zabrakło teściowej. Ona jeszcze życzyła grochu z kapustą.

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:25, 11 gru 2013

Do góry
Dzień dobry się z Państwem
Dawno tu nie zaglądałam, a miałam gości…
Dziękuję bardzo za odwiedziny i mile słowa.

Zamieszczam moje wypociny wiankowe i ozdobowe

Na wejściu:
Ranczo Edy 13:16, 11 gru 2013

Do góry
Ciepło i deszczowo witam wszystkich Dowiedziałam się przypadkiem bo ,aż wstyd ,że nie wiedziałam że ciemiernik to kwiat ZIMY kwitnie w śniegu wiedziałam ze wczesną wiosną kwitnie w śniegu a tu proszę pąki Poszłam dzisiaj z rana na rabatkę pod sumakiem i odkryłam liście sumakowe i proszę pąki teraz będę czekać na kwiaty i cieszę że w końcu coś się dzieje. ciemierniki
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:24, 11 gru 2013

Do góry
Jeżowzgórze już zarosło i mnóstwo na nim kłujaków

tak jest teraz

2013 rok

Na samej górce jeża, zabawię się w Edwarda nożycorękiego i powstaną poczochrańce
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:20, 11 gru 2013

Do góry
Dużo myślałam nad rabatą. która miała wypełnić pustą przestrzeń w dole ogrodu, gdzie główną ozdobą
były kręgi od szamba i tak wymyśliłam sobie zielonego jeża

Tak było

2010 rok

2011 rok
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 12:15, 11 gru 2013

Do góry
Ale blondynek

A Wieloszka i Marzenka wyglądają niemal jak siostry bliźniaczki
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:10, 11 gru 2013

Do góry
asc napisał(a)

Klon jest za oknem.... szkoda, że nie bezpośrednio a oknem tylko po skosie A może dobrze, bo zamiast pracować bym sie gapiła

Ale jak sie nie gapić??????

CUDNE

Nie mogłam darować i nie wstawić tych kilku fotek

śliczne modraszki, też dzisiaj udało mi się sfocić i widzę, że dają sobie radę z siatką
Blaski i cienie nowego życia 11:53, 11 gru 2013

Do góry
Ulla ciasteczka smakowite, pamiętam kiedyś z mamą robiliśmy takie kręcone przez maszynkę, mialy różne wzorki, skladalo się je do kartonu i mogły dlugo stać i było co wziąć do herbatki a powojnik to sobie kup ten ja mam przy różach
POWOJNIK BARSZCZOLISTNY (RURKOWATY) 'CASSANDRA', milego dnia
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 11:08, 11 gru 2013

Do góry
Witam wszystkich, dawno mnie tu nie było ale spiesze nadrobić zaległości, wklejam zdjęcia moich pomysłów na stroiki bożonarodzeniowe. Mam nadzieje ze się spodobają

Koło drzwi

Nad stołem

Na schodach

Na parapecie

I moje ukochane anioły
Kubusiowo II 11:06, 11 gru 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Basiu, Aniu, Ulo, Beatko, Żbyszku, Gosiu, Justyno i Irenko dziękuję, że do mnie zaglądacie Za słowa otuchy i pochwały (chociaż nie bardzo zasłużone ) Buziaczki Wam posyłam

A teraz pokażę co dziś narobiłam..... Głupio mi tak jakoś było bo to, że ja nie czuję magii Świąt nie oznacza, że Kuba ma tego tyz nie poczuć. Zresztą sam mnie zapytał (co mnie zdziwiło) czemu nic nie przygotowuje na Święta. Zapytałam o co mu chodzi a Kuba na to, że zawsze takie "dyndałki" robiłam, no i wianek był a teraz nie ma.... no głupio mi było jak nie wiem.... Wlazłam na drabinę i z szafy wyciągnęłam ozdoby choinkowe, z za szafy podkład, który uwiłam w lato u Teściów z winobluszczu i zaczęłam kombinować.... Kuba wyjmował zawieszki z bombek i przytrzymywał bombki i z tej pracy powstał taki oto wianek....

. Podałam "zabytkową makulaturę".
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies