To metal ocynkowany, mam w dwóch rozmiarach. Fajne są bo dość głębokie
Z dekoracjami wiosennymi zrobię chyba artykulik mały aby zaprezentować zarówno skrzyneczki jak i kompozycje. Mam bardzo dużo zdjęć
Jeśli zaś nadmarzła na całego to odpadną zmarznięte igły (młode - bardziej podatne) i drzewo będzie się odbudowywać, ale niestety nie będzie zdobić ogrodu a szpecić.
I dlatego między innymi sadzę świerki serbskie. a nie jodły.
Klienci chcą jodły koreańskie i inne takie podobne, ale jak tłumaczę, że potem rosną jak chcą i wierzchołki im zamierają to nie chcą słuchać. Na tym przykładzie widać że jodeł i cyprysików Lawsona trzeba unikać.
Szkodniki w sezonie też robią swoje i ta walka mnie już denerwuje. Przestałam sadzić, chyba że na wyraźne życzenie.
Wg mnie zmieniła kolor pod wpływem niskich temperatur i na wiosnę będzie jak nowa
Nie ma się co martwić. Jeśli by były szkodniki to nie o tej porze ona by pokazała zmiany w kolorze na igłach.
Acha , no widzisz Danusiu ...... Tak zrobię jak się ociepli , pozrywam wg instrukcji , wymienię ziemię, podleję nawozem i będę czekać jak tylko zaopiniujesz ich wygląd. Jeszcze nie mam zdjęć ale zrobię i zamieszczę . Dziękuję
Jejciu, no tak często bywa z tymi kameliami. A ja wczoraj patrzyłam właśnie na kamelię i ręka mnie swędziała żeby kupić...ale powstrzymałam się i kupiłam prymulki i cebulowe.
Tak, Danusiu. Szukam miejsca na oczko w moim ogrodzie, ale nijak nic lepszego nie umiem znaleźć:
- albo jest za dużo słońca,
- albo ograniczam miejsce do zabawy dla dzieci. Tego nie chcę, bo oni tak pięknie bawią się razem: grają w kometkę, w piłkę, bawią się w indian, w weterynarza, policjantów goniących bandytów, itd. Często wynoszą z domu materace, poduchy, namioty, mnóstwo rekwizytów. Potrzebują dużo miejsca, ja zresztą bardzo lubię ten nasz trawnik i nie chcę go zmniejszać
- za domem ciemno i wilgotno
- przed domem (na nowym trawniku) patelnia
Pomysł z kulą i małym żwirowym ciurkadełkiem odpada. Podobają mi się, ale to nie dla mnie. Ja chcę ziaby w ogrodzie )). Chciałabym zamoczyć czasem kawałek stopy na mokrym żwirku. Chcę zwabić ważki i inne takie. Więc kulka na żwirku odpada. I dlatego tak męczę o to oczko....
Zdjęcia powinny być zmniejszone wtedy szybko się wgrywają. Trzeba by wgrać bezpłatny program Picasa3 i w nim jest opcja zmniejszania zdjęć przy eksportowaniu na pulpit.
Ja także proszę o szkic działki, jakieś wymiary aby łatwiej można było sobie wyobrazić wszystko.