Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pokażę nasz ogród 18:25, 21 lis 2013

Do góry
Obiecane ogrodowe przemiany. Dziś rabata trawiasta, w miejsce bylinowo skalniakowo cebulowego miszmaszu:
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 18:24, 21 lis 2013

Do góry
Drobiazgi na dzień dzisiejszy. Wolniej już rosną. 2 największe mają po 13mm.Od 2 listopada podlałam je troszkę pierwszy raz.

Proszę o wyrozumiałość w sprawie jakości zdjęć-robione telefonem.
Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 18:18, 21 lis 2013

Do góry
Jacku, one koniecznie muszą być nakryte. Bo inaczej podłoże będzie przesychać, i wysuszy Ci te kiełkujące malizny. Ja swoje sieję w pojemniki takie jak placki weselne się pakuje. W hipermarketach czy cukierniach często pakowane są tak ciastka czy pączki. One są idealnie przezroczyste, więc do roślinek dociera maksimum światła, którego o tej porze jest coraz mniej. I zamykane, przez co roślinki siewki mają cieplarniane warunki, a woda krąży w obiegu zamkniętym. ich zaletą jest też to, że przy ograniczonej ilości miejsca, można je stawiać jeden na drugim.
O takie:

Ja używam ich również do maluchów pozyskanych z ukorzenionych listeczków, z tym, że tu już specjalnie kupuję i jak najwyższe- chyba 13 cm

Mój ogród 18:16, 21 lis 2013

Do góry
Na działce nie byłam, ale po niedzieli ma jechać M zawieść cegłę rozbiórkową. W końcu udało nam się ją zdobyć, ma nią być obudowana studzienka do wody, która wygląda paskudnie i przypomina właz do bunkra.
Miałam ostatnio dwie atrakcje wyjazdowe, była w Polsce moja córka i pojechaliśmy do Warszawy. Zwiedziłam Muzeum Powstania Warszawskiego, Wilanów, byliśmy na wystawie fotografii na Nowym Świecie i na Powązkach. Aby się posilić pojechaliśmy do restauracji "U Szwejka, klimat tam fajny, jedzenie też, a ja wypiłam jeszcze ogromny kufel piwa.
Wczoraj byłam w Bydgoszczy na uroczystości w Urzędzie Wojewódzkim. Zostałam skromną laureatką konkursu fotograficznego Przyroda Województwa Kujawsko Pomorskiego. Do Albumu zakwalifikowały się moje dwa zdjęcia. Pierwszy raz brałam udział w tym konkursie. Dostaliśmy dwa piękne wydania tego albumu, jeden przeznaczyłam dla wnuczka Adasia.
Tak że nudy nie było, w domu też bo mam mały remont kuchni i łazienki.
W Wilanowie, pogoda była niezbyt ładna ale i tak było super.

U Szwejka z ogromnym kuflem piwa.

I zdjęcia z wczorajszej uroczystości w Bydgoszczy

Ta pani w czarnej marynarce to pani wojewodzina naszego województwa.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:11, 21 lis 2013

Do góry
Jak pajęczyny

Rododendronowy ogród II. 18:09, 21 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Pewnie ze skrzat ,czyli wnusia a za nią rh które teraz wyglądają tak a właściwie są wyższe bo tu po deszczu to się przygieły. Jeden kamień jak widzisz pozostał ale jest przesuniety.

A co to Bogdziu za odmiana przed tym Rh różowym, kwitnąca na ciemny fiolet (niższy od wszystkich).
Słoneczny ogród słonecznej safikey 17:51, 21 lis 2013

Do góry
ostatnie równianie terenu z nawożeniem zyznej ziemi..

ale rosliny i działka przed ogrodzeniem to obraz nędzy i rozpaczy... nie wiem jak się zabrac do tego - jutro planuje cos popracowac

jest:

a było tak ładnie:

cel to uporządkowanie tego wjutro do południa przed praca i w sobote do wieczora..

pracy duzo ale kto da rade jak nie ja

Puste miejsce 17:47, 21 lis 2013

Do góry
A może w ogóle przewrót?

Na wyjściu z tarasu stożki lub kule - strażnicy.
Zwęzić te rabaty, po co takie wielkie?
Po co ścieżka z trawnika taka wąska?
bez ścieżki. Wywalić pięciorniki, nawłocie, floksy.
Wszystko co masz po kilka sztuk - pogrupować i napisz czego i ile masz.

Nasadzenia od strony wjazdu 17:47, 21 lis 2013

Do góry
Witam Pani Danusiu Jest mi bardzo mi miło, że zechciała Pani zajrzeć w mój wątek

Przesyłam rysunek z zaznaczoną na czerwono drogą. Na chwilę obecną na dzialce nie ma żadnych nasadzeń (rośnie sobie tylko kilka brzózek - zaznaczyłam je na rysunku).

Pozdrawiam serdecznie

Słoneczny ogród słonecznej safikey 17:46, 21 lis 2013

Do góry
już się rozpisuję...
rzeczywiście chwile mnie nie było, bo wieczór tak szybko sie robi a jest jeszcze tyle prac przed domem..
uprzatnelismy bałagan pozostały po układaniu kostki

teraz równamy teren przed domem, myslimy o lamapach - a własciwie to już M. rozpoczał kładzenie kabli, wycinamy drzewa sąsiada i pozostaje jeszcze rozsypanie piachu na ksotkę...
pracy dużo a czasu mało
Od ogrodu do łąki i stawu 17:43, 21 lis 2013

Do góry
Dziękujemy za miłe przyjęcie
Będę sukcesywnie dodawać zdjęcia następnych części ogrodu, bo jest tego sporo

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:41, 21 lis 2013

Do góry
Na łąkach spacerowych już nie ma kwiecia, trawy poschły, i tylko gdzie nie gdzie maruna lub margerytka przy ziemi. Ostatni bukiet z łąk.

Puste miejsce 17:37, 21 lis 2013

Do góry
Naćkałaś tego jak kolekcjonerka normalnie hahaha, nieźle, każda roślina inna prawie. Tak nie może być

Muszę wymazać ten rysunek bo nic nie można narysować

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:22, 21 lis 2013

Do góry
A tego tak całkiem nie znacie, ale troszkę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 17:21, 21 lis 2013

Do góry
Kupiłam dziś nową "Magnolię" i są aż dwa nasze ogrody Witek "załapał" się na projektanta

Jeden z nich znacie dobrze i niebawem będzie w Mai w ogrodzie
Śledziliście jego powstawanie tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu

Dwa ogrody 17:21, 21 lis 2013

Do góry
Nie zauwazyłam że to chodziło o rh , myslałam że o wielosił.

paniprzyroda napisał(a)

Na pierwszym planie jest Percy Wisseman, po prawej stronie ten bardzo ciemny to Polarnacht, a z tyłu różowo-biały to Hachmann's Charmant, jeszcze dalej azalie.
Małymi kroczkami do celu... 17:12, 21 lis 2013

Do góry
Dobra dziewczyny, teraz nieco trudniejsze zadanie, planowanie rabaty z przodu, pierwszą część już zaplanowałam, ale zastanawiam się, czy nie lepiej było by jakby hortensje rosły, przy ławeczce, póki co wstawiam to co już wymyśliłam, a jak dzieciaczki pójdą mi spać postaram się to narysować

Puste miejsce 17:02, 21 lis 2013

Do góry
Nie wydaje ci się Danusiu, że ta rabata ma dziwny kształt? Może poszerzyć zejście na trawnik i zlikwidować pergolę.
Ogród Sylwii od początku cz.II 16:39, 21 lis 2013

Do góry
Robaczek napisał(a)
Co to za diety uskuteczniasz? z taką figurą możesz sobie poszaleć, nie zadręczaj się Sylla
A kawusia musi być i to w dużych ilościach

Robaczku , jeśli nie szkodzi a pomaga to oczywiście w dużych ilościach

O figurze dyskusji nie podejmuję jak się nie ma co się lubi , to się lubi co się ma

Powiedz mi proszę , jak ja mam te piękne moje róże szczepione w nagrobki pochować ? tak żywcem zakopać ? wyciągnąć z donic i do ziemi ? no to tyle pytań .... Napisałaś kiedyś , żeby nagiąć , obawiam się jednak , że jak ją nagnę to ją złamię

To moja pięknotka, a imię jej to róża wielkokwiatowa Landora

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 16:24, 21 lis 2013

Do góry
Marta , ten placyk żwirkowy u mnie ma ok 3m średnicy i to wygląda tak z huśtawką ....Miejsce na dwa leżaki i stoliczek będzie musiał mieć większy rozmiar.

Zostawiam fotkę dla zobrazowania sprawy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies