No właśnie... Zgadzam się, że klon ten jest bardzo charakterystyczny, jaskrawy i bardzo rzuca się w oczy z daleka. Dlatego też posadziłam go przy samym wejściu do domu ale mam problem, tak jak pisałam z jego skomponowaniem z innymi roślinami. Boję się trochę z jednej strony sadzenia koło niego innych kontrastowych roślin bo nie mam doświadczenia w takich kompozycjach i nie chciałabym by wchodzący do domu dostali oczopląsu od pstrokatych barw

Z drugiej strony nie wiem czy drzewo z białymi akcentami nie zgubi się (tak jak pisałaś) w białym towarzystwie np. białego żwirku? Poza tym to miejsce u mnie jest bardzo małe, otoczone czerwonym granitem więc byloby bardzo patriotycznie

Dodatkowo fakt, że natłok: granit, żwirek i skałki to "misz masz" i trzeba mieć dużo wyczucia, którego chyba jestem pozbawiona, by zestawiać w ten sposób materiały tak żeby ładnie wyglądały
Niestety przy wejsciu do domu jest dużo kostki. Myślałam by posadzić jakiś krzew który trochę, rozrastając się wyjdzie poza ramy tego oczka i wizualnie sprawi, że będzie ono większe stąd tak palnęłam tego derenia. Tylko w zimie jest pusto i bardzo smutno...
PS. Płot jest tragiczny - do wymiany.