Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 11:10, 26 lut 2014

Haniu, Anitko, Jolu i Bogusiu dzieki za odwiedziny. Kupiłam kolejne narzędzia i 10 powojników ... Jeszcze nie przysłali bardzo sie juz cieszę na wiosnę i nie mogę doczekać kiedy zacznę nimi pracować Anitko odpowiedziałam u Ciebie . U mnie powojniki niektóre tez mają pąki ale jak trzeba ciąć to tnę i tak. Wyglada na to ze dużych strat po zimie nie mam, nie wiem tylko co z powojnikami Beata i Monika ( zeszłoroczny zakup i słabo wyglądają ) ale miejsce im wybrałam fatalne wiec sie nie zdziwię jak zdechną ... Pozdrawiam M
monteverde 13:23, 26 lut 2014

Moniko 10 powojników jakie? a podlewasz na wiosnę powojniki miksturą Alinki? buziolki
monteverde 13:25, 26 lut 2014

Moniika napisał(a)
Dokonałem zakupów kolejnych narzędzi ze sklepu Ogrodowiska
Zamówiłam jeszcze grabie , szpadel dla kobiet ( zwykły już mam ) i kosz angielski stylowy do noszenia drobnych narzędzi , piękne sa ... Już nie modę idę doczekac kiedy zacznę ich używać miłej soboty M

Monika a co leży przy łopatce? muszę też widły te kupić ale jeszcze nie teraz jak dostanę wypłatę dokąd Ci one sięgają? a w tym koszu to ja bym kwiaty nosiła
EPODLAS 13:26, 26 lut 2014

Witaj Moniko, dawno nie byłam u ciebie. Byłam w sobotę na działce i jeszcze nie przycięłam moich powojników. Jadę na weekend i mam to zamiar zrobić. Nie mam ich tak dużo, dwa mi wymarzły tamtej zimy. W sumie 5. Trzy młodziutkie, w tym jeden bylinowy Arabela. Mam nadzieję że w tym roku pokażą co mogą.
Anita1978 13:38, 26 lut 2014

A jaka to miksturą Alinki??? Dajcie przepis
monteverde 13:48, 26 lut 2014

Anita1978 napisał(a)

Anitka w wątku o powojnikach szukaj
Moniika 17:48, 26 lut 2014

monteverde napisał(a)
Moniko 10 powojników jakie? a podlewasz na wiosnę powojniki miksturą Alinki? buziolki

- powojnik (clematis) Maria Skłodowska Curie - Cena: 25.00 zł, Ilość: 2
- powojnik (clematis) Summer Snow (syn. Paul Farges) - ł, Ilość: 2
- powojnik (clematis) Multi Blue - Cena: 20.50 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Polish Spirit - Cena: 20.50 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Betty Corning - Cena: 20.50 zł, Ilość: 1,
- Substral Magiczna Siła do powojników - 350g - Cena: 13.10 zł, Ilość: 3,
- powojnik (clematis) Albina Plena - Cena: 21.50 zł, Ilość: 1,
- powojnik (clematis) Cecile - Cena: 20.50 zł, Ilość: 1,
Jest ich jednak 9 przyślą mi na przełomie marca i kwietnia.
Nigdy nie podlewalam miksturą ale w tym roku obiecywalam sobie ze to zrobię, ciekawe tylko czy nie będę miała kłopotów z zakupem składników ...
Moniika 17:50, 26 lut 2014

monteverde napisał(a)

Monika a co leży przy łopatce? muszę też widły te kupić ale jeszcze nie teraz jak dostanę wypłatę dokąd Ci one sięgają? a w tym koszu to ja bym kwiaty nosiła

To narzędzie to takie cos do wyrywania chwastów , a koszyk na kwiaty tez moze byc oczywiscie , zobaczymy jak będzie wyglądał
Sięgają mi dość wysoko do ramion , ale te damskie sa dużo, dużo krótsze.
Moniika 17:53, 26 lut 2014

EPODLAS napisał(a)
Witaj Moniko, dawno nie byłam u ciebie. Byłam w sobotę na działce i jeszcze nie przycięłam moich powojników. Jadę na weekend i mam to zamiar zrobić. Nie mam ich tak dużo, dwa mi wymarzły tamtej zimy. W sumie 5. Trzy młodziutkie, w tym jeden bylinowy Arabela. Mam nadzieję że w tym roku pokażą co mogą.

Hej, Arabelle tez mam dwie lubię je chociaz u mnie tez jeszcze nie zaszalały ... Szczególnie jedna. Ale z drugiej strony, ja mam mały ogród i jak cos za bardzo rosnie to jest kłopot.. Np Summer Snow rosnie strasznie mocno. Ale jednego mocno przycielam , zobaczymy jak to na niego wpłynie. Pozdrawiam Monika
Moniika 18:24, 26 lut 2014

Anita1978 napisał(a)

Szukałam ale nie znalazłam trzeba by było wszystkie strony przejrzeć ... Jak znajdę dam znać . Pozdrawiam M