Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród do kwadratu

Ogród do kwadratu

aga_szsz 13:56, 26 lut 2014

Trochę sobie podrosły..
ocia79 14:03, 26 lut 2014

gusiarz napisał(a)
Jak na razie odpowiem ws. misków. Krzaczki maja dwa lata. Zobaczcie jakie były w pierwszym roku... zdjęcia na samym początku wątku.

I tu moje pytanie już chyba samej do siebie:

co ja robię żle z moimi, że w połowie nie są tak zachwycające jak Twoje? Azofoską je potraktować ?
Joaska 14:08, 26 lut 2014

I ja się przyszłam przywitać bo dawno mnie nie było .Pozdrawiam
Joaska 14:19, 26 lut 2014

Znalazłam zdjęcie z początku ....No tak różnica w miskantach ogromna ......... mam nadzieję że i moje takie kiedyś będą
Margarete 15:19, 26 lut 2014

Ja moim grackom twoje chyba foty będe pokazywać..........żeby brały wzór i rosły.........chce dokupic kilka w tym roku i posadzic jako uzupełnienie do szpaleru hortesji vainli......cos tam....
Mam nadzieję że to jest odmiana na tyle dorodnych hortek że ich gracki nie zakrzyczą... gdyby urosły mi tak szybko jak u ciebie.
A tak powaznie mówiąc to mam jednego miskanta gralilicimusa od ubiegłego roku w innej części ogrodu i owszem urósł ale nie az tak jak u ciebie więc mysle że jak kupie teraz kilka nowych i posadze z hortkami to bedą sie uzupełniac.
Do róz też chciałam dołozyc ML, widziałam w ubiegłym roku w czerwcu jak bylismy u szefowej na Święcie Róż to u jej sasiadki - naszej ogrodowiskowej Ani jest własnie różanka projektu szefowej - gdzie róże przeplataja sie z ML i do tego lawenda i obwódka z bukszpanu.......mmmm...miodzio.

Gdzie kupowałas swoje miskanty ?

ocia79 17:16, 26 lut 2014

Gosia dobry pomysł!

Ja też swoim pokażę jak ich koledzy wyglądają, może zadziała
nieszka 17:35, 26 lut 2014

Macham Aga I kibicuje nowym planom!
gusiarz 11:57, 27 lut 2014

Gosiu... wiosna nadchodzi... i fajnie, że tak powoli się rozkręca... tak lubię . Avatarek zostaje.

Magdziu - bywam u ciebie, ale tylko kukam ukradkiem

gusiarz 12:13, 27 lut 2014

Agasz - trawki pozostawione samopas... nawet latem nie podlewałam... no czasem troszke wody dostały... troszkę.

Ocia - wiele zależy od ziemi. Nie lubią mocnej gliny, ale i piachu też nie. U mnie rosły pojedyncze sadzonki - jedna na piach u, druga na bardzo gliniastej ziemi - te nie urosły nawet do połowy wysokości cytowanego zdjęcia. Niezbyt gliniasta gleba, taka zwykła, ale nie za bardzo przepuszczalna plus słońce = sukces murowany

Asiu - witam . Powiem ci że cytowane przez ciebie zdjęcie to sierpień 2012r. Zobacz na trzecią fotkę od góry na pierwszej stronie wątku - tak one wyglądały na wiosnę. Dosłownie kilka ździebeł. Wiesz jak się martwiłam kiedy mi urosną.

Małgosiu - zapewniam, że gracki ruszą. Myslę, że w połączeniu z hortensjami będą się pięknie prezentowały. Ja muszę chyba róże przesadzić w inne miejsce - miski ja pożerają pod koniec lata. Na ich miejscu posadzę albo kule buksikowe, albo niskie odmiany hortensji. Niestety nie wiem skąd są moje miskanty - kupowane były przez firmę, która pomagała zakładać ogród.

Aguś... alez dawno cię nie było - pozdrawiam WAS
nieszka 13:37, 27 lut 2014

gusiarz napisał(a)

Aguś... alez dawno cię nie było - pozdrawiam WAS

Dawno dawno. Aż dziwne że jeszcze mnie ktoś pamięta