Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kubusiowo II 22:34, 08 sty 2014

Do góry
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:32, 08 sty 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Zobacz możesz wszyskich brzozy dać razem jak u mnie

super! uwielbiam brzozy! to dosadzę ich więcej to są zwykłe brzozy czy jakaś "szlachetniejsza" odmiana? ja mam zwykłe, ale i tak uważam, że są cudowne - już sama kora jest niezwykle urodziwa, a jeszcze od wiosny błyszczące liście... Są doskonałe

A ten Twój trawnik! jak dywan...
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:31, 08 sty 2014

Do góry
Może kilka krwawników?
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:29, 08 sty 2014

Do góry
Zobacz możesz wszyskich brzozy dać razem jak u mnie

Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:24, 08 sty 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
to je zostaw
To jest mój warzywniak

ale super, czyściutki i zadbany. Na środku masz wodę?
My musimy na koniec ogrodu nosić wodę w konewce...
Ogród u stóp klasztoru 22:23, 08 sty 2014

Do góry
EWKA ---z tym gołębnikiem toteż nie pewnik , ale Szymon już gdzieś taki widział .
to chyba bardzo stara budowla . ty i aparat zawsze równa się ciekawe foty ..poluj .

KASIU ---- cuda to u ciebie ciągle wypatruję .... i fajnego potffora

IRENKA --- tak jest nie ma krakania ...jest gdakanie w planach do białego rana ....o angielskich kurach .

AGNIESZKA ------ja też miałam pięknego wielkiego wiąza i padł po 5 latach . znajomy szkólkaż orzekł ża była pod nim kolonia nornic , pożywiły się młodymi korzonkami , był słaby , przyszła ostra zima , reszta korzeni w powietrzu i na wiosnę padł . jak lałam wodę to wypłukałam dziurę na metr

był i nie ma -trudno

Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:22, 08 sty 2014

Do góry
aniaib napisał(a)

tam, gdzie jest przekopane rosną malinki. Takie od pierwszego słoneczka aż do mrozów
Z warzywnikiem myślę, czy by go nie powiększyć na część przed białym domkiem?
to je zostaw
To jest mój warzywniak

W kamiennym kręgu od początku 22:21, 08 sty 2014

Do góry
Kochani....jesteście niemożliwi....siedzę sobie cichutko....krzyżyk goni krzyżyk....muzyczka sie snuje.....myślę.... zajrzę co tam słychać na O......a tu takie oczekiwania.....już, już pokazuję.... specjalnie dla Was zdjęłam zabezpieczenie..... i oto efekty mojej bezczynności
tak było ostatnio

tak wygląda zabezpieczenie

a to z ostatniej chwili...powoli zaczyna się coś wyłaniać....ale gdzie ten koniec

Kolorowy ogród na piasku 22:04, 08 sty 2014

Do góry
viva napisał(a)

Nie mogę się napatrzeć. Widoki cudowne.
Dziękuję za życzenia. Tobie życzę dużo dobrego w 2014 roku.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:04, 08 sty 2014

Do góry
i przy marcinkach. Może nie wyglądają super, ale na mojej działeczce jest parę takich roślin, które "muszę" trzymać ze względów sentymentalnych - jak mama coś sadziła i ma mi marudzić i narzekać, że ona się tak męczyła, żeby coś urosło a ja wyrzucam... więc wolę to wykorzystać

a tu jeszcze stożki bukszpanowe, rosły sobie spokojnie, aż je zauważyłam, kiedy zmienialiśmy płot (aż wstyd się przyznać), a duży z ogrodu babci - rósł sobie taki gigant, aż się do niego dorwałam i powstał stożek na razie jeszcze łysawy, ale widzę, że rośnie

Platan - Platanus 22:02, 08 sty 2014

Do góry
Piękny, piękny! Znajdziesz
Pomyśl o wysokości szczepienia i o odpowiedniej odmianie hortensji, żeby nie zasłonić pnia.
Egzemplarz powyżej o średnicy pnia ok. 8 cm miał już pięknie łuszczącą się korę.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 22:01, 08 sty 2014

Do góry
aniaib napisał(a)
obróćmy się za siebie

i jeszcze trochę

teraz już rzut oka na ogródek, a z bliska pąki na zadołowanych tymczasowo lilakach. Może z nich zrobić symboliczne ogrodzenie dla części ogrodu? Czekam na sugestie
tu gdzie masz przekopany ogrod zrób warzywniak powycinaj te krzaki i małe drzewka po środku
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:59, 08 sty 2014

Do góry
i już za białym domkiem

i to już koniec działeczki. Teraz trzeba jeszcze wrócić

Ogród cioci 21:58, 08 sty 2014

Do góry
Clematis uznał że wiosna
No i wygląda jakby wiosna była
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:57, 08 sty 2014

Do góry
obróćmy się za siebie

i jeszcze trochę

teraz już rzut oka na ogródek, a z bliska pąki na zadołowanych tymczasowo lilakach. Może z nich zrobić symboliczne ogrodzenie dla części ogrodu? Czekam na sugestie
Ogród cioci 21:54, 08 sty 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Gosiu, wklej mi prosze fotkę twojego mosteczka i napisz mi wymiary, bo zaranawiam sie u siebie nad kładką

Kasiu fotka dla ciebie z dzisiaj Jest mostek.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:54, 08 sty 2014

Do góry
mijamy rabatkę i chodźmy dalej

mijamy orzech, który jest mniej więcej na wysokości środka rabatki z marcinków

chciałabym, żeby część ozdobna i "rekreacyjna" ogrodu kończyła się przy brzozach. Może tam będzie miejsce na altankę z grillem? troszkę osłoniętą, ale żeby był widok na cudowny (w przyszłości) ogród.
Zapraszam do młodziutkiego sadu

po prawej kompostownik a po lewej moja pierwsza samodzielnie przystrzyżona kula, mama prawie zawału dostała ale jak na pierwszy raz uważam, że wyszło nieźle
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 21:48, 08 sty 2014

Do góry
zapraszam stroną od garażu na tył ogrodu, to tam ma być zacisznie, spokojnie i intymnie... może kiedyś tak będzie. Tutaj przy domu marzy mi się tylko ścieżka, bo jest wąziutko.

to miejsce już znacie, po prawej stronie jest rabatka z hortensjami i kulami, na szopce podpórki i krzaczki róż pnących, biel + róż, myślę jeszcze o bluszczu, może winobluszczu, żeby całkowicie zasłonić bałagan w szopce

idziemy dalej, tutaj widać już wyraźny wpływ ogrodowiska - obwódka z marcinków w środku oczami wyobraźni można zobaczyć cudowne kule bukszpanowe i może jakiś klon z ciemnymi liśćmi? no i oczywiście studnia, której trzeba zrobić jakąś osłonkę, żeby zdobiła a nie szpeciła

patrzymy troszkę w lewo i widzimy
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 21:42, 08 sty 2014

Do góry
Kasiu, co to jest koło sosny ? Chodzi mi o ta dużą różową roślinę ? Wygląda jak tamaryszek.

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:40, 08 sty 2014

Do góry
U mnie już nowocześnie chyba nigdy nie będzie, zmierzam do stylu "wioskowo-rustykalnego" - i fajnie. Jak się nie wie na co się zdecydować, to życie samo nam naznaczy drogę.
No może nie życie a zakupy ,

oto i one

Latarenki przed dom- są dwie.
Na zdjęciu widać dziurę w ścianie, którą zrobiłam moim laptopem zlatując ze schodów.

i krzesełko na taras - znajdzie w nim miejsce jakaś doniczusia ukwiecona

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies