i najnowsza trawka - sesleria...od Anioła Magnolii jeszcze kamienie powinnam sypnąć z powrotem...ale wsadziłam tam w międzyczasie cebulowe...i chyba do wiosny tak już zostanie...a wiosną dosadzę chyba lawendę.
I kurcze...muszę się cofnąć i przypomnieć sobie jaka to sesleria...
Kasiu! Miło, że jesteś! Wszystkich jeszcze raz proszę o wybaczenie, krótki dostęp do obcego sprzętu nie pozwala na dłuższe rajzy po wątkach!
Zostawiam Wam kwiatki z jesiennej rabatki.
wymyśliłam taki banał ciemne plamy to rabaty na grządki, kompostownik przeniosłam w prawy róg działki, bezsensem jest nosić kompost przez całą jej szerokość a tak będzie pod ręką, poza tym u sąsiada też widzę brzozy więc "teoria z brzozami" jest spełniona wokół warzywek przyszedł mi do głowy pomysł z założeniem rabaty angielskiej, róże, byliny itd. Świetny artykuł na ten temat znajdziesz na głównej stronie. To wyższa półka ale normalna bylinówka też będzie pięknie wyglądać i będzie się zmieniać wraz z kwitnieniem różnych kwiatów. Temat kompostownika będziesz mieć z głowy i cały lewy róg działki na leniuchowanie - obracasz moje wcześniejsze wypociny rysunkowe i masz gotowca I to na tyle wywodów Pozdrówka