Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek

Marta7 21:36, 29 sty 2014

aniula napisał(a)
Martuś, u mnie na tym płocie sąsiada to winobluszcz pięciolistkowy, ale jakoś tak inaczej się wybarwia od takiego, który ja kiedyś miałam i latem ma jakby większe i ciemniejsze liście...
Nie wiem, może to kwestia warunków, w jakich rośnie....?

A u mnie roślinki też oblodzone jak u Agci, tylko śniegu tyle na to nie dopadało, jest może z 10-15 cm.

Dzięki Aniu za odpowiedż Zima szaleje - u nas zimno i jest nieprzyjemny silny wiatr,ale już bliżej jak dalej.....
Pozdrawiam serdecznie
Marta7 21:40, 29 sty 2014

gaga napisał(a)
Witaj Marto ślicznie ,kolorowo jest w Twoim ogrodzie .Byle do wiosny będzie można się cieszyć każdym kwiatkiem.Tygryski cudowne...zresztą jak wszystko::::::::

Grażynka dzięki za odwiedziny i miłe słowa
Pozdrawiam serdecznie i powtarzam za Tobą -byle do wiosny!
Marta7 22:00, 29 sty 2014

kitek81 napisał(a)

super zakupy
od razu wiosennie w domu
dzięki za info o stronie z klematisami! już tam patrzyłam, ale z zakupem się chyba wstrzymam, mam nadzieję, że dostanę tu na miejscu a jak nie to będę zamawiać! w Toruniu jest szkółka gdzie mają dużo odmian clematisów i mam nadzieję, że tam dostanę jakoś wolę popatrzeć sama na roślinkę i kupić!
pozdrawiam serdecznie :*

Kasiu masz rację z tymi zakupami- w tamtym roku parę razy mi nie wyszły zakupy przez internet(nie ten kolor,zła jakość sadzonek itp...ale ja wiem że w mojej okolicy napewno nie dostanę tego co zamówiłam przez internet,powiem Ci że Rubensa znałam od dawna z gazet ogrodniczych-zawsze miałam go zapisanego w notesiku ale przez te ostatnie lata był w mojej okolicy niedostępny,dlatego zaryzykowałam i zamówiłam A Ciebie podziwiam za konsekwencje-ja znowu poszłam na całość i zamówiłam z 12 clemantisów,liliowce,hosty,maki,rutewkę i jeszcze trochę..... No poprostu jestem jak małe dziecko w sklepie z zabawkami
Pozdrawiam serdecznie
Marta7 22:04, 29 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Piękne, bajkowe fotki oszronionego ogrodu, a u nas dużo lodu i śniegu. Pozdrawiam cieplutko

Agnieszka cieszę się z Twoich odwiedzin i też mocno cieplutko Cię pozdrawiam
Marta7 23:06, 29 sty 2014

Mój M maluje naszej córci paznokcie(po jednym piwie)

an_tre 23:10, 29 sty 2014

Martuś nie było reklamacji?
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Marta7 23:21, 29 sty 2014

2tygodnie temu wzruszał mnie ten kwiatuszek na piachu

Marta7 23:26, 29 sty 2014

an_tre napisał(a)
Martuś nie było reklamacji?

Aniu wszystko skończyło się Haapy endem
an_tre 23:27, 29 sty 2014

Marta7 napisał(a)

Aniu wszystko skończyło się Haapy endem
to dzięki........
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
aniula 09:20, 30 sty 2014

Martuś, moja glicynia to, o ile dobrze pamiętam, glicynia chińska Prolific.
Mam ją jakieś 5-6 lat. Jakiś czas rosła nawet w doniczce...
Nie pamiętam po jakim czasie zakwitła, ale szybko.
Ona normalnie nigdy mi aż tak latem nie kwitła... a w tym roku miała bardzo mało kwiatków wiosną, a potem przez cały lipiec i sierpień kwitła jak szalona, nawet jej nie przycinałam, bo wszędzie pąki były...
I jeszcze we wrześniu miała też kwiaty, właściwie resztki opadały już razem z liśćmi...
Może to przez anomalie pogodowe....