Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pokażę nasz ogród 20:48, 12 lis 2013

Do góry
Z bliska kwiaty są urocze, ale z daleka bałagan bałagan bałagan.
Winna może ciut mała rabata, na której ciężko zmieścić wszystkie kwiaty lata, z pewnościąteż moja wina - ciężko było coś wyrzucić. W pewnym momencie zdecydowałam się na jedną tonację barw różu i filety, tylko żółtki wciąż gdzieś odrastały od korzeni
Więc bałagan wyglądał tak:

Bajkowy ogród Weroniki 20:47, 12 lis 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Weroniko, odlotowy wypad, cudownie się ogląda i czyta

Irenko, odlotowy dający piękne wspomnienia i przyjemność. Zamiast wyprawiania urodzin, świąt, wolę takie przyjemności.
Zrobiłam kawkę, rozmroziłam serniczek, bo przy tej pogodzie depresyjnej tylko słodkość nas ratuje, by dojrzeć do naszego klimatu, a sklepy zamknięte (niedziela i święto). Mój M wyciągnął przywiezione wcześniej tureckie dzbanuszki i szklaneczki tulipanki, i parzy herbatę po turecku. I wciąż "jesteśmy" na wycieczce. Już się wybiera w kwietniu w tamte strony, szuka w internecie jak to zrobić taniej, i jest zaskoczony cenami noclegów w hotelach, nie mówiąc o reszcie. Ja wiem, że taniej już się nie da.
Turcy widząc Polaków, mówią, że sprzedają za DARRRMO, i zapraszają. Znają potrzebne słowa po polsku.
Dodam, że tulipan jest symbolem Turcji i stamtąd trafił do Holandii.
Pozdrawiamy i nasze zaproszenie aktualne zawsze.
Pokażę nasz ogród 20:42, 12 lis 2013

Do góry
Pokażę nasz ogród 20:40, 12 lis 2013

Do góry

i lato
Ogród cioci 20:36, 12 lis 2013

Do góry
Kasiu uznałam że jednej nie warto Podarowałam kępkę siostrzeńcowi Krzysia i tam zakwitły. Teraz oni muszą mi podarować. Te sfociłam
Pokażę nasz ogród 20:36, 12 lis 2013

Do góry
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:34, 12 lis 2013

Do góry
Wklejam cos rozgrzewającego w te zimne i pochmurne dni

Pokażę nasz ogród 20:34, 12 lis 2013

Do góry
Historia bylinowej rabatki. Zebrałam zdjęcia bylinówki (tak ją nazywałam, bo baaardzo daleko jej do rabaty angielskiej). Taki misz masz. Właściwie zadowolona byłam tylko z wiosennej wersji. Im dalej w lato tym było gorzej.
Wiosna:
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:18, 12 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
Wróciłam od Kasi, pospacerowałam witrualnie po Pradze ach jak piękna jest Praga
i och, a co u mnie zmęczenie tylko, ale z efektów pracy jestem zadowolona, bo ogród non stop przygotowuję do zimy

Jak na żniwach tylko jesiennych

Te snopy to z miskanta chińskiego którego od Ciebie dostałam?
Piekne snopki
Na Francuskiej 20:17, 12 lis 2013

Do góry
I wiosna

Na Francuskiej 20:14, 12 lis 2013

Do góry
A było tak pięknie

Bajkowy ogród Weroniki 20:13, 12 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Weroniko przepiękna wycieczka, ciepełko, pałace a w nich mozaiki i ornamenty przepiękne, roślinność, co to za krzewy przy hotelu o fioletowych kwiatach? ciekawy rejs po cieśninie Bosfor, zazdroszczę, no i pięknie szczuplutko wyglądasz, pozdrawiam

Aniu, podobne do sandewilli, tylko tutaj najniższa temp. w roku jest plusowa +5 st. dlatego kwiaty okazałe i nie wymarzają, tylko rosną wysokie krzewy. Przewodniczka w wolniejszym czasie obiecała przysłać fotki i nazwy. Myślałam, że widzę wisterię w kształcie drzewka a to jakaś żarakaria? mi nie znana.

Pewne jest, że to są granaty i witaminy.
Aniu, życzę Ci to wszystko poczuć i zobaczyć. Pozdrawiam serdecznie.
Kolorowe Rabaty Martek 20:11, 12 lis 2013

Do góry
rozajerycha napisał(a)
Tulipany przeniesione z ziemi tuż po ostatnim tchnieniu zimy do donic (...)

Marto, piękne donice. Jakżebym chciała przeskoczyć jedną porę roku . A moje donice wiosenne jeszcze nie posadzone. Jeszcze nie zdążyłam.
Na Francuskiej 20:11, 12 lis 2013

Do góry
A teraz trochę mojej listopadowej jesieni

Ogród cioci 20:11, 12 lis 2013

Do góry
Tak Gosiaczku wróciłam natchniona i wypoczęta

malgorzata_szewczyk napisał(a)

U mnie wytrzymał dłużej bo był płytko zakopany. Przez to się przewracał i tylko mnie denerwował.
Eluś zobacz że ten płotek nie bardzo zdobi

Z płotkiem

Lepsza ale niestety droższe sa palisady łamane - wygladają jak kamien (choć są z betonu), są trwalsze i nie trzeba je konserwować.
A ziemowity masz?
Pszczelarnia 20:04, 12 lis 2013

Do góry
Borbetka napisał(a)
Ewka, wyczytałam, że polikwidowałaś nierówności trawnikowe od kretów. Jak to zrobiłaś? Mam problem ogromny, dzieci mogą kostki skręcić, zresztą ja też. Mam takie tunele. Poradź.

Zebrałam kopce, rowy ubiłam taką deską (jak ubijanie kartofli) dosypałam ziemi i ubiłam. Dosiałam trawę. Ale krety hasają nadal. Trzeba się ich pozbyć ale mam wrażenie, że nie dam rady wypędzić tej armii. Przy czym już sama nie wiem, czy to krety czy nornice. Chyba i jedno, i drugie. Co do kretów - to ponoć zgubny wpływ żyznej ziemi i stosowania obornika. Ale przecież rośliny muszą mieć żyzną dobrą odżywczą ziemię?
Tutaj zaobornikowana rabata i dosiewanie kolejnych partii.

Na Francuskiej 20:01, 12 lis 2013

Do góry
Teraz kawałek w lewo...
3x proso rózgowate Rehbraun
1 turzyca włosista
z prawej str. zdjęcia kosaćce niskie "Little Shadow"
a za żurawkami tulipany.
Oby wszystko ładnie się przyjęło i na wiosnę dało czadu

Rozpoznawanie roślin domowych 19:54, 12 lis 2013

Do góry
Dostałam dzisiaj milusie cudeńko
wygląda toto jak ogrodowy ostrokrzew bezkolcowy.Liście gruboszowate.Słoneczko dla tego kto pomoże w identyfikacji.
Bajkowy ogród Weroniki 19:54, 12 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Też myslę jak Ania że ten trzeci obraz jest Twój , ja też bym ten wybrała z kaczkami cudny, no i sukieneczkę masz super ( ta w korej leżysz na łózku) , też tam kupiona???- tak przypuszczam bo wzór na niej jest typowo turecki. Pozdrówka.

Bogdziu, ta z łóżka to "typowo góralska nasza", bo jak wiesz, róże lubię wszystkie i wszędzie, ha, ha. Przywiozłam chustę z Zakopanego i z niej uszyłam, sama.
I moje ostatnie jesienne róże, prawdziwe, z buziakami dla Ciebie.

Pszczelarnia 19:53, 12 lis 2013

Do góry
A te cisy są "porządne". Myślę przy tym: ile pracy można zaoszczędzić kupując od razu "wypasione rośliny".

A tu końcówka omawianej puzzlowej ścieżki; prowadzi do bramy zapasowej. Zrobienie, żeby brzuszki - puzzle pasowały do siebie i osiągnięcie efektu wicia się ścieżki spowoduje kolejną porcję przeróbek wiosennych. Ciągłe poprawki. W tym aspekcie nadejście zimy to wybawienie. Trawnik w tym miejscu nie był nigdy robiony, czas na niego po ustaleniu zarysu rabat. Jaki sprzęt przekopie mi trawnik, pod spodem którego są głazy?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies