Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowe Rabaty Martek 19:52, 12 lis 2013

Do góry
Dziewczyny dla Was i innych Gości skraweczek Kozłówki .Uboga jest moja galeria w tym sprzęcie
To zdjęcie zrobiłam na bardzo uroczej wycieczce z Tyną 2 lata temu .
Kolorowe Rabaty Martek 19:48, 12 lis 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Moja też dzisiejsza.Pozdrówka.

Ta róża jak pełnik wiosenny w powiększeniu .
U mnie tylko "szable" zakwitły na parapecie i miałam wieczorem miły zapach
Tulę i dziękuję Bożenko
Bajkowy ogród Weroniki 19:47, 12 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)
Z braku czasu dopiero dziś zostawiam ślad, że czytam i oglądam

Założę się, że ostatni obraz Twój bo kochasz kolor czerwony Ale słusznie, bo Ci bardzo w nim do twarzy..

Dziwne, że po tylu latach tak dużo pamiętam z tego wyjazdu

Nie żałuj, że sie nie wykąpałaś w basenie Kleopatry.. mi nie pomogło A tobie to niepotrzebne

Aniu, jeżeli dobrze pamiętasz, to znaczy,że warto było.
Ostatni z ptactwem, kolory złocisto pomarańczowe, oświetlone słońcem. Najpierw wybraliśmy czerwone klony, dlaczego je zamieniłam na ten w ostatniej chwili? Kiedyś na wystawie w Poznaniu zachwyciłam się łabędziami w szuwarach, haftowanych tak pięknie, że każde piórko jak prawdziwe aż chciało się pogłaskać. Obraz o wiele większy od tego kosztował ze dwie pensje. Nie kupiłam i do dziś żałowałam, i chyba stąd wybór dzikich kaczek. Jeżeli chodzi o kolor czerwony, przywiozłam sukienkę, pamiątkę z Pergamonu.
Kolor czerwony dodaje energii a mi jej coraz częściej brakuje, uzupełniam.
Aniu, jednak Twój młodzieńczy temperament wyjaśnia kąpiel w basenie Kleopatry, teraz wszystko jasne.
Aniu, największa nasza radość, to witający nas długo Kajtuś, a teraz nas nie odstępuje i domaga się pieszczot. Pozdrawiam serdecznie.

Kolorowe Rabaty Martek 19:46, 12 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
To ja też wstawię Ci antydepresantadzisiejsza

Śliczna jest Aniu kto by pomyślał,że listopadowa ...
Masz jeszcze czym duszę nakarmić i jak widzę Bogdzia następna .
Buziak Aniu .Jaki masz awatar przedni
Na Francuskiej 19:46, 12 lis 2013

Do góry
coś namieszałam...
cd.

Pszczelarnia 19:45, 12 lis 2013

Do góry
Rench napisał(a)
Lista imponująca
A może tak ścieżka,brzuszek nad brzuszkiem

Urszulla napisał(a)

Ewo, dla mnie osobiście lewa strona jest wręcz idealna, natomiast prawą bym tylko skorygowała- ponieważ nie umiem narysować tak jak inni to wytłumaczę łopatologicznie tekstem pisanym
Prawa strona poprowadzona równolegle do lewej. Najlepiej byłoby z lewej strony powbijać patyczki jak to Danusia robi i ustalić szerokość ścieżki, a potem równolegle wbijać patyczki z prawej. Masz szerokie wejście trawnika i potem lepiej wyglądałoby gdyby ścieżka wiła się jak rzeka, a na końcu znowu się rozlewała w szerokość jak widać.
To moja wizja, jedna z wielu decyzja należy do Ciebie.

Bardzo dziękuję, czuję, że tak będzie dobrze. I instrukcja wykonania z patyczkami na wagę złota, bo ja jednak łopatologiczny gamoń jestem, jeśli chodzi o wytyczanie. Przykład: cisy rabaty bylinowej: sadzonepo kolei jak popadnie (wtedy była to szkółka cisów moich a nie plecy tej rabaty). Ponieważ są to cisy z siewek nie wiedziałam, jakie to odmiany - teraz już widać złote, kolumnowe, z jagodami i bez: mus uporządkować i pogrupować. W warzywniku druga taka porcja wychowywanych cisów. Ach te "samoróbki". Wiosną przesadzanie i porządkowanie pleców.
Kolorowe Rabaty Martek 19:43, 12 lis 2013

Do góry

Moja też dzisiejsza.Pozdrówka.
Znowu na wsi 19:42, 12 lis 2013

Do góry
Wrzesień br., ogólny zarys jest

Kolorowe Rabaty Martek 19:41, 12 lis 2013

Do góry
To ja też wstawię Ci antydepresantadzisiejsza

Na Francuskiej 19:40, 12 lis 2013

Do góry
Obiecana fotka rabaty po małej metamorfozie. Na razie nie ma nad czym się zachwycać, efekt będzie dopiero w przyszłym roku- mam nadzieję A jak nie, to zrobię kolejną metamorfozę
Za wiele tu nie widać, ale może opiszę:
te wysokie trawy to miskanty Gracilimus (mam nadzieję, bo nazwa z plakietki była prawie cała odcięta-brak kwiatostanów mnie też do tego przekonuje). Między nimi rosną 3 horti Polar Bear, a w kolejnym rzędzie przed tuje Danica. Tu pewności nie mam- 1 większa ( z lewej widać kawałek) rośnie u mnie już drugi rok, kolejną dostałam nn, a trzecią kupiłam z nazwą. Więc myślę, że mam 2 Danica i 1 jakąś podobną.
Za żurawkami posadziłam 3 ostnice "Pony Tails" oraz 3 turzyce włosiste. Zobaczymy czy przeżyją zimę, bo sadziłam je w ub. tygodniu.
Przesadziłam na tył rabaty 3 duże kępy rudbekii, a pod szczepionym modrzewiem i w wolnych miejscach posadziłam różnorakie hosty.
Oto efekt

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:39, 12 lis 2013

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Bez słów. A raczej jedno: szacunek. Kłaniam się nisko.

I vice versa Pani Przyrodo, kiedy założysz swój watek? pozdrawiam
Rozwijają się łyszczaki
Znowu na wsi 19:35, 12 lis 2013

Do góry
Aniu, ta pomarańczowa to Westerland. Bardzo ładnie pachnie, ale kwiaty nie utrzymują się zbyt długo. Miałam ją w poprzednim ogrodzie, wysokość ponad 2 m, ale warunki miała niezbyt sprzyjające (zacienienie i ciasno).

No to się pochwalę efektami naszych działań w tym sezonie (M też co nieco pomógł).
Tak było mniej więcej rok temu (październik)

I w drugą stronę

Wiosną zaczęło się - zdjęcie z 15. kwietnia br

Rododendronowy ogród II. 19:34, 12 lis 2013

Do góry
U mnie dziś było cięcie wielkiego jałowca , trzeba było zmniejszyc jego rozmiary bo miał z 5m szerokości i obsypywanie róż na zimę, ziemi jak zwykle brakło a M jak zwykle mówił ze trzeba przestac te róze kupowac. A to resztki róz dzisiejsze.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:31, 12 lis 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)
Joasiu, dziękując za odwiedziny do pozdrowień dołączę jaśminowca z Riwiery Tureckiej, przepięknie pachnącego...

Weroniko, miło Cie widzieć
Za subtelne kwiatuszki bardzo dziekuję, są wyjątkowo śliczne.
Pozdrawiam serdecznie
Pszczelarnia 19:29, 12 lis 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ewa, przejrzałam listę roślin i najbardziej zainteresowało mnie to, gdzie posadziłaś choinę w ilości 16 szt.? Jakieś plecy zrobiłaś tej rabatce? I jeszcze 70 czosnków Krzysztofa - ŁAŁ! W czym je posadziłaś. Tzn. wiem, że w ziemi, ale co im się ściele pod nogami?
A lilie z czym połączyłaś? Mam mieszane uczucia co do lilii, najchętniej oglądałabym tylko ich kwiaty zawieszone w trawach na przykład, ale nie wiem czy tak można.

Czosnki posadziłam w: seslerii. Ale ta sesleria jest na rabatce z łubinem, szałwią. Posadziłam też koło rozplenic a one są z floksami i jeżówkami i pysznogłówką.

Lilie są w jarzmiance. Ale w innym miejscu mam w turzycy brązowej.

A choina to plecy rabaty, która teraz jest hortensjowo - funkiowo - paprociowo - świecznicowa ale powinna stać się też bylinową. Poniżej ona:

Kolorowe Rabaty Martek 19:23, 12 lis 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
A ten ode mnie

Chryzantema czy aster ?A może dalia ???
Ładny,dziękuję pięknie Barbaro
Kolorowe Rabaty Martek 19:22, 12 lis 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
To i ja antydepresanta wstawię. Pozdrawiam.

Haniu jak miło Cię widzieć ,dziękuję .
Ja znowu na sekundę wpadłam ,ale o czym ja tu mam teraz pisać .
Mam 30 cebulek przebiśniegów ,troszkę czosnku różowego i z 5 cebulek małych żonkili ))))) Ot kupione tak spontanicznie .Chyba dam siostrze na balkon ...?
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:17, 12 lis 2013

Do góry
Joasiu, dziękując za odwiedziny do pozdrowień dołączę jaśminowca z Riwiery Tureckiej, przepięknie pachnącego...

O....! 18:41, 12 lis 2013

Do góry
marzena napisał(a)
jeszcze kilka obrazków...
tu tylko zieleń...

Marzenko, jak zwykle piękne zdjęcia - to jakos najbliższe mojemu sercu
Ile lat mają te rh pod sosnami ?
Znowu na wsi 18:41, 12 lis 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Pięknie pachnąca Westerland, ale kolor po rozkwitnięciu "żarówiasty", trudny do skomponowania (z ciemnym niebieskim?)

Bardziej wysublimowana kolorystycznie NN od Hanusi

to chyba Nostalgie, pięknie pachnie, zdrowe, ciemne listowie

Jak widać, różany kolorystyczny kociokwik

a może zginie ta żarówka w zestawieniu z bordo i kremem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies