Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

Milka 11:27, 12 lis 2013

Weroniko, odlotowy wypad, cudownie się ogląda i czyta
an_tre 16:10, 12 lis 2013

Tak jak Ania obejrzałam wszystko wczoraj, a dziś zostawiam ślad pełen zachwytu bardzo, bardzo ciekawa relacja
pozdrawiam Weroniko
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
monteverde 18:48, 12 lis 2013

Weroniko przepiękna wycieczka, ciepełko, pałace a w nich mozaiki i ornamenty przepiękne, roślinność, co to za krzewy przy hotelu o fioletowych kwiatach? ciekawy rejs po cieśninie Bosfor, zazdroszczę, no i pięknie szczuplutko wyglądasz, pozdrawiam
Bogdzia 19:28, 12 lis 2013

Też myslę jak Ania że ten trzeci obraz jest Twój , ja też bym ten wybrała z kaczkami cudny, no i sukieneczkę masz super ( ta w korej leżysz na łózku) , też tam kupiona???- tak przypuszczam bo wzór na niej jest typowo turecki. Pozdrówka.
weronika77 19:47, 12 lis 2013

asc napisał(a)
Z braku czasu dopiero dziś zostawiam ślad, że czytam i oglądam

Założę się, że ostatni obraz Twój bo kochasz kolor czerwony Ale słusznie, bo Ci bardzo w nim do twarzy..

Dziwne, że po tylu latach tak dużo pamiętam z tego wyjazdu

Nie żałuj, że sie nie wykąpałaś w basenie Kleopatry.. mi nie pomogło A tobie to niepotrzebne

Aniu, jeżeli dobrze pamiętasz, to znaczy,że warto było.
Ostatni z ptactwem, kolory złocisto pomarańczowe, oświetlone słońcem. Najpierw wybraliśmy czerwone klony, dlaczego je zamieniłam na ten w ostatniej chwili? Kiedyś na wystawie w Poznaniu zachwyciłam się łabędziami w szuwarach, haftowanych tak pięknie, że każde piórko jak prawdziwe aż chciało się pogłaskać. Obraz o wiele większy od tego kosztował ze dwie pensje. Nie kupiłam i do dziś żałowałam, i chyba stąd wybór dzikich kaczek. Jeżeli chodzi o kolor czerwony, przywiozłam sukienkę, pamiątkę z Pergamonu.
Kolor czerwony dodaje energii a mi jej coraz częściej brakuje, uzupełniam.
Aniu, jednak Twój młodzieńczy temperament wyjaśnia kąpiel w basenie Kleopatry, teraz wszystko jasne.
Aniu, największa nasza radość, to witający nas długo Kajtuś, a teraz nas nie odstępuje i domaga się pieszczot. Pozdrawiam serdecznie.

weronika77 19:54, 12 lis 2013

Bogdzia napisał(a)
Też myslę jak Ania że ten trzeci obraz jest Twój , ja też bym ten wybrała z kaczkami cudny, no i sukieneczkę masz super ( ta w korej leżysz na łózku) , też tam kupiona???- tak przypuszczam bo wzór na niej jest typowo turecki. Pozdrówka.

Bogdziu, ta z łóżka to "typowo góralska nasza", bo jak wiesz, róże lubię wszystkie i wszędzie, ha, ha. Przywiozłam chustę z Zakopanego i z niej uszyłam, sama.
I moje ostatnie jesienne róże, prawdziwe, z buziakami dla Ciebie.

weronika77 20:13, 12 lis 2013

monteverde napisał(a)
Weroniko przepiękna wycieczka, ciepełko, pałace a w nich mozaiki i ornamenty przepiękne, roślinność, co to za krzewy przy hotelu o fioletowych kwiatach? ciekawy rejs po cieśninie Bosfor, zazdroszczę, no i pięknie szczuplutko wyglądasz, pozdrawiam

Aniu, podobne do sandewilli, tylko tutaj najniższa temp. w roku jest plusowa +5 st. dlatego kwiaty okazałe i nie wymarzają, tylko rosną wysokie krzewy. Przewodniczka w wolniejszym czasie obiecała przysłać fotki i nazwy. Myślałam, że widzę wisterię w kształcie drzewka a to jakaś żarakaria? mi nie znana.

Pewne jest, że to są granaty i witaminy.
Aniu, życzę Ci to wszystko poczuć i zobaczyć. Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 20:43, 12 lis 2013

weronika77 20:47, 12 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Weroniko, odlotowy wypad, cudownie się ogląda i czyta

Irenko, odlotowy dający piękne wspomnienia i przyjemność. Zamiast wyprawiania urodzin, świąt, wolę takie przyjemności.
Zrobiłam kawkę, rozmroziłam serniczek, bo przy tej pogodzie depresyjnej tylko słodkość nas ratuje, by dojrzeć do naszego klimatu, a sklepy zamknięte (niedziela i święto). Mój M wyciągnął przywiezione wcześniej tureckie dzbanuszki i szklaneczki tulipanki, i parzy herbatę po turecku. I wciąż "jesteśmy" na wycieczce. Już się wybiera w kwietniu w tamte strony, szuka w internecie jak to zrobić taniej, i jest zaskoczony cenami noclegów w hotelach, nie mówiąc o reszcie. Ja wiem, że taniej już się nie da.
Turcy widząc Polaków, mówią, że sprzedają za DARRRMO, i zapraszają. Znają potrzebne słowa po polsku.
Dodam, że tulipan jest symbolem Turcji i stamtąd trafił do Holandii.
Pozdrawiamy i nasze zaproszenie aktualne zawsze.
monteverde 21:23, 12 lis 2013

weronika77 napisał(a)

Aniu, podobne do sandewilli, tylko tutaj najniższa temp. w roku jest plusowa +5 st. dlatego kwiaty okazałe i nie wymarzają, tylko rosną wysokie krzewy. Przewodniczka w wolniejszym czasie obiecała przysłać fotki i nazwy. Myślałam, że widzę wisterię w kształcie drzewka a to jakaś żarakaria? mi nie znana.

Pewne jest, że to są granaty i witaminy.
Aniu, życzę Ci to wszystko poczuć i zobaczyć. Pozdrawiam serdecznie.

Jolu dziękuję a czy nie jest to bugenwilla i lantana? a granaty pierwszy raz widzę na drzewie