Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 22:39, 09 lis 2013

Do góry
Czas leci szybko i myślimy sobie, że ten ogród jest cały czs taki sam ....na zdjęciach dopiero widać jak się zmienia
2004

2012

2013

Pokażę nasz ogród 22:38, 09 lis 2013

Do góry
Pokażę nasz ogród 22:37, 09 lis 2013

Do góry
Letnie wspomnienie ławeczki:
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 22:34, 09 lis 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

Może pogoda dopisze Aniu i cebule posadzisz, zerkam za okno, u mnie deszcz narazie odpuścił sobie. Ale ja dzisiaj podziałam troszke w domciu, przez ogród nazbierało się troszkę zaległości. Ale ciągnie mnie do ogrodu jak nie wiem co.
Udanego weekendu Aniu

Asiu pogoda dopisała, deszcz zaczął padać dopiero przed 16 . Plan na dzisiaj wykonany w 100%, udało mi się posadzić resztę cebul. Teraz jak zdążę mogę kupować następne
a takie cebule dzisiaj sadziłam:

strasznie jestem ciekawa, jak będą wyglądały czosnek olbrzmi, bo cebule są rzeczywiście ogromne

Zrobiłam tylko kilka zdjęć, bo padła mi bateria

ciemiernik rozkwitł na dobre

i na koniec pochwalę się, jaki wspaniały prezent dostałam kilka tygodni temu od koleżanki. Renatko baaaardzo Ci dziękuję!

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:27, 09 lis 2013

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
ja też nie nadążam... z czytaniem i oglądaniem u Ciebie, tyle się dzieje dla mnie to skarbnica wiedzy, a ogród to musisz mieć mega ,żeby tyle wszystkiego pomieścić, nie wspomnę o tym, że znasz wszystko po imieniu

Ela..Mam katalog w którym mam fotki roślin z podpisem jak się zwie.. i jak muszę podać nazwę to kopiuję... niestety moja głowa tyle nie jest w stanie zapamiętać.. owszem wiem podstawowa nazwę, ale już odmiany , szczególnie o głupich nazwach.. to kosmos.. i jest wiśnia kikucośtam , a to .. no dobra .. jej jeszcze nie mam

To kupiłam z metką azalia japońska rot - no i tu nazwy nie będzie.. bo rot..to kolor a nie odmiana

Przy innej azali wygrzebałam w ziemi kawałki napisów.. i udało sie złożyć dwa kawałki.... Ot i tę już znam.. ale nie wszędzie były kartki Nie na wszytko mam jakieś papiery Bo jeszcze niedawno mnie wogle nie interesowało jaka to odmiana, notowałam tylko w głowie .. jakie stanowisko i jak wielkie rośnie.. a czasami i tego nie

W kamiennym kręgu od początku 22:26, 09 lis 2013

Do góry
2004

maj2013

czerwiec

listopad
Lecę w kulki... 22:23, 09 lis 2013

Do góry
U mnie tej jesieni wyjątkowo kwitnie...bakopa ?!

W kamiennym kręgu od początku 22:23, 09 lis 2013

Do góry
2004
2013

Lecę w kulki... 22:22, 09 lis 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Aniu ja cie prosze o zdjecie tych kule. Moze ja z mojej co ma 7 kulek zrobię 3?
Widzialam kiedys taka holenderską inspirację... 3 kule na pniach w doniczce... Do tej pory ten obraz jest w moich oczach

A teraz Madżen....

Z tym że ja pisałam....że to 3 kulki na jednym pniu...
A Tobie co innego po głowie chodzi....
ale masz...chciałaś...to masz...

Nie są jeszcze takie zgrabne....ale popracujemy...

Kupiłam 2 po 3 kulki...
biedaczki krzywe po kopane prosto z gruntu...
Mam nadzieję, że pozbierają się w tych dużych donicach...
Dałam im dobrej ziemi...nawóz jesienny i mocno podlewam bo przesuszone były....

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:22, 09 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Wcześniej komponował się w żurawkach, ale z żurawek zostały kikuty

Może posadzić beberysy.. tego nie lubi

sadystka
Ale on pięknie w tych kamykach wygląda...uśmiałam się z Chłopaka
Moja bajka 22:20, 09 lis 2013

Do góry

takie tam fotki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:18, 09 lis 2013

Do góry
Mam nadzieję, że zima przez mase pracy związanej ze studiami szybko przemknie

Przydałoby się teraz kilka łądnych strzyżonych bukszpanów i mam zamiar szukać po okazyjnych cenach bo metrowe stożki w mojej okolicy są nawet droższe, a na własne mogę poczekać. Tak już wybiegając marzeniami w przyszłość, za 10 lat do własnego ogrodu będą jak znalazł.

Protestem na paskudne opuchalki kilka żurawek
Georgia Peach

Shanghai

Mint Julep

Southern Comfort

Na koniec ponarzekam sobie troszke na niekompetentego dentyste, który kiedyś wyrywając mi ząbka pozostawił jego resztke co skończyło się na wczorajszym zabiegu chrurgicznym.
Zabieg sam w sobie dzięki fajnemu specjaliście był nawet zabawny o ile można to tak nazwać, ale ból po odpuszczeniu znieczulenia już taki nie był. Dzisiaj już lepiej.... wyglądam tylko jak chomik
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:18, 09 lis 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Ania oszałamiasz mnie mnogością odmian i gatunków w swoim ogrodzie i cały czas się uczę, bo wielu z nich nie znałam

Aniu, ja też ich nie znam..... jakoś się pozbierało, bo sie kupiło.... dużo odmian nie dojdę nigdy..
Hochli nie wymówię..

A to co ma jeszcze liście.. beberys Harlequin, wiśnia Kikucoś tam i w tle wierzba - potffór czyli mandżurska .. Reszta łysa

No dziś znów będziecie narzekać na ilość stronek.. ale obiecuję przez weekend spokój
Ogród w Puszczykowie 22:16, 09 lis 2013

Do góry
Kasik napisał(a)
Za odwiedzinki dziękują

Kasia
Grześ
Karola i Bartosz

Ja dziękuję bardziej i mam nadzieję, że będę mogła się zrewanżować
I pokazuję dokonane grzechy zakupowe

jabłoń ozdobna Ola

a te patyczki, to klon Princeton Gold
w Oborze też mogą być ogrody 22:13, 09 lis 2013

Do góry
Na zakończenie mojej fotorelacji z naszego Oborowego ogródka takie zdjęcie

Mój dzielny spacerowicz i jego mama ogrodniczka początkująca, ale zawsze tata był po drugiej stronie aparatu :*

Dziekuję wszystkim za podróż razem ze mną po naszym zielonym skrawku. Mam nadzieję, że przeżyliście to dzielnie, i wybaczycie zielsko i inne niedociągnięcia.

Achhaa po mojej akcji fotograficznej, mój M. stwierdził że mógł skosić trawę, bo lepiej by to wyglądało na zdjęciach i faktycznie się za to zabrał. Zdjęcia skoszonego trawnika nie ma, bo już się ciemno robiło, postaram się to jutro nadrobić, bo spisał się mój kochany :*

Pozdrawiam Was i liczę na odzew z Waszej strony
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:11, 09 lis 2013

Do góry
BEATA_S napisał(a)

Aniu! Miejże odrobinę litości

Dla Miśka????

No to jak jeszcze napisałam to wstawię moją chochlę zieloną.. ustaliłam już jaka to odmiana.. wyszperałam w zapiskach..... dzielnie kataloguję co mam....

Ta rośnie jak guuupia szybko ... Hakonechloa macra Nickolas (tej nazwy nie zapamiętam, nie wymówię... )

I z lata

w Oborze też mogą być ogrody 22:08, 09 lis 2013

Do góry
To jest dróżka używana przez szambiarkę, tylko że kierowca jest kiepski i z reguły wjeżdza to w jedną to w drugą stronę trawnika i musi mieć sporo miejsca :/ a widok od przymarłego świerka
zapomniałam napisać że obok krzewuszek, za metalową siatką rośnie orzech włoski, który jest dość sporych rozmiarów i daje dobre orzechy
Po tej samej stonie siatki co orzech teściówka zalożyła sobie rabatkę z pnącymi różami, wiem że Wy mnie ukamienujecie za to co napiszę, ale jakoś kwiaty z kolcami mnie przerażają i nie przemawiają do mnie. chyba się ich boję :/ a na zdjęciu zalapał się nasz kot Rysiu
i jeszcze przybliżenie jedenj z róż...oczywiście nie znam odmian, i wątpię, żeby mama też je znała. Pytanko do znawców, czy takie okrycie samymi liśćmi wystarczy na zimę??
W kamiennym kręgu od początku 22:07, 09 lis 2013

Do góry
Tak to ta niepozorna kulka
2004

2013
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 09 lis 2013

Do góry
Miałam pograndzić u Was i znów nie nadążam u siebie... nawet więcej fotek nie wrzucam... bo znów sie stronek uzbierało..

Majkul..... znów zrobiłam fotkę jak się rozgałęziają jeżówki.. sadzonki kupiłam w tym roku.. nie zdążyły zakwitnąć latem. wiec teraz korzystają z ciepłą i rosną i kwitną.. przyrosty wrześniowy mróz załatwił..ale się nie poddają... tu widać 7 odnóg.. z czego jedna umrożona, a 6 próbuje kwitnąć

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 09 lis 2013

Do góry
asc napisał(a)

Wcześniej komponował się w żurawkach, ale z żurawek zostały kikuty

Może posadzić beberysy.. tego nie lubi

Aniu! Miejże odrobinę litości

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies