Konrad, oszołomiona Twoimi komplementami dotyczącymi mojego ogrodu, podziękowałam Ci specjalnie u siebie, ale i tutaj zostawiam specjalną gwiazdkę pomyślności na Nowy Rok
Lekki mróz wreszcie pozwolił na aranżację stolika na werandzie w zaplanowany sposób no i powstały takie mrożonki ze świecami. Jak widać foremka babki wielkanocnej przydaje się i na Boże Narodzenie i Sylwestra.
Wiem że od jutra zaczną znikać, ale nietrwałość jest niezmienną cechą podobnych pomysłów.
Za dnia:
W ciemnościach z zapalonymi świecami, patrzymy sobie przez okno:
Bardzo dziękuję za życzenia noworoczne i Wam życzę wspaniałego Nowego Roku.
U mnie jeszcze świątecznie i świecowo, co widać na załączonych obrazkach, ale świec jest dużo więcej, dzisiaj palą się też na werandzie, bo lekki mróz umożliwił mi udekorowanie stolika tak jak planowałam na święta. Zaraz pokażę.
I dama choinkowa, bawiłam się dzisiaj aparatem, próbując różnych ujęć i możliwości:
Po spotkaniu w Kubusiowie Kondziu zauważył, że skoro w tytule mojego wątku są krowy, to powinnam kilka zdjęć tych pań wrzucić
Skoro u mnie nie wiele się dzieje, to chociaż sąsiadki zaprezentuję
Sąsiadki zza siatki, prawie jak rodzina
Co się zmieniło na mojej działeczce...? W sumie nie wiele. Porzeczki jednak posadziłam u siebie. Na razie to małe patyczki ledwie widoczne. Zrobiliśmy miejsce na plac zabaw synka. Dostałam trochę dobra od działkowiczów ROD, niestety ich działki likwidują pod budowę drogi Oto kilka z dóbr, oczywiście już dawno siedzą w ziemi, w mojej poczekalni
A budowa dalej trwa....
Małgosiu Twoje rośliny są jeszcze bardziej rozwinięte niż moje i te kwitnące pierwiosnki, u Ciebie już prawdziwa wiosna (tylko, że zimy jeszcze nie było). Potrzebuję POMOCY przy urządzeniu na razie jednej rabatki, jakbyś mogła zerknąć do mnie będę wdzięczna.
Przy tej lampie coś nie gra, wygląda tak, jakby nie należała do tej rabaty. Zastanawiałam się czy dosadzić jeszcze takich trawek, tak jak narysowałam linię na ziemi, czy może na wiosnę kupić berberysy o czerwonych listkach z takich niskich odmian. Będę wdzięczna za podpowiedź.
Mam prośbę, potrzebuję POMOCY w przy urządzeniu rabaty na drugim zdjęciu. Konkretnie chodzi mi o wykończenie przy oświetleniu. Myślę, że ta lamówka przy lampie będzie kiedyś dobrze wyglądać.
Witam wszystkich w Nowym Roku... już nie pechowym 13-tym, tylko w 14-tym.
Udało sie ten pechowy rok przetrwać.. nie wszytko było pechowe.... i skupię się na tym co było dobre... złego się nie pamięta.. trzeba zapomnieć. i cieszyć sie, że jest lepiej niż mogło być gorzej.
Nie wierzyłam, że mój piesio dotrzyma do 2014 roku.. dożył... i od rana odsypia sylwestrowy stres...