Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 10:55, 10 lut 2014

Kondzio napisał(a)
Pewnie ze biżuteria potrzebna ale je jest bardzo mało a jak jest to strasznie droga

Nie narzekaj, trzeba szukać albo kombinować samemu. Tak się składa, że to co ładne i gustowne to i nie tanie. Ale za tym często stoi jakość, wtedy warto, bo będziemy to mieli my i nasze dzieci, itd.
Kondzio 11:11, 10 lut 2014

Gabriela napisał(a)

Nie narzekaj, trzeba szukać albo kombinować samemu. Tak się składa, że to co ładne i gustowne to i nie tanie. Ale za tym często stoi jakość, wtedy warto, bo będziemy to mieli my i nasze dzieci, itd.
hi hi hi no tak ja juz przestaje marudzić piękna pogodę mamy w sobotę rozrzuciłem obornik świńskiej na warzywniaku bo sobie załatwiłem hi hi hi jeszcze konski sobie załatwię ale jego muszę zakompostować hi hi hi
laurowisnia 11:21, 10 lut 2014

Piękna kępa carex elata Aurea w Twoich inspiracjach, ja ją kupiłam 2 lata temu, niezbyt się rozwija, zastanawiam sie nad zmianą stanowiska, chyba pełne słońce jest jej potrzebne?
Gabriela 11:30, 10 lut 2014

Kondzio napisał(a)
hi hi hi no tak ja juz przestaje marudzić piękna pogodę mamy w sobotę rozrzuciłem obornik świńskiej na warzywniaku bo sobie załatwiłem hi hi hi jeszcze konski sobie załatwię ale jego muszę zakompostować hi hi hi

Ja mam koński, świński i kurzy. Dla każdego coś dobrego.
Gabriela 11:33, 10 lut 2014

laurowisnia napisał(a)
Piękna kępa carex elata Aurea w Twoich inspiracjach, ja ją kupiłam 2 lata temu, niezbyt się rozwija, zastanawiam sie nad zmianą stanowiska, chyba pełne słońce jest jej potrzebne?

Tam rosła w pełnym słońcu i na bardzo dobrej ziemi, na ciut podwyższonej rabacie. Jak wszystko zresztą prawie w ogrodzie Beth Chatto, bo właśnie w nim się nią zachwyciłam. A właściwie to nie tyle samą trawą, co kompozycją z bodziszkami, liliowcami i bergeniami.
monteverde 11:45, 10 lut 2014

Gabriela napisał(a)
Wiem, też widziałam ten program.

Ale takich kranów łatwo niestety nie można łatwo zrobić, ani kupić:

I na koniec kołatka na drzwi:

Bardzo ładne ogrodowe krany, czy to w ogrodzie Betty Chatto?
laurowisnia 12:02, 10 lut 2014

Oczywiście kompozycje u Beth są niesamowite, a trawę przesadzę na słoneczną skarpę.
Gabriela 12:15, 10 lut 2014

Aniu, krany są w ogrodzie La Mortella na wyspie Ischia we Włoszech. Ale to ogród Anglika i zaprojektowany przez Anglika, napisałam o tym wyżej i zapodałam parę zdjęć z tego ogrodu.

Laurowiśnio - kompozycje piękne i nie ma róż, ciągle też powstają nowe nasadzenia, ogród się rozrasta, warto tam pobyć.
laurowisnia 12:30, 10 lut 2014

Oj chętnie bym tam pobyła, może kiedyś mi się uda.
Rabaty bez róż jak najbardziej mi się podobają, ale w małym ogrodzie zawsze się gdzieś te ślicznotki plątają.
jotka 14:25, 10 lut 2014

Na zadane pytanie o pudełeczko odpowiedziałam u siebie

https://www.ogrodowisko.pl/watek/90-ogrodoweimpresjejolki?page=1085