Ogród Dominiki
22:51, 05 lis 2013
Kasiu, baaaardzo dziękuję za tak podbudowujący, pierwszy wpis na Forum (i to w moim ogrodzie!). Dziur na rabatach już nie ma. Zasłoniłam je cisami sadzonymi w tym roku. Z moich starych "koszmarków" pozostał jedynie klimatyzator. Jedne "koszmarki" znikają, a pojawiają się nowe.
Jeśli chodzi o plany na przyszły rok- w pierwszej kolejności muszę wsadzić coś zamiast sosny, która padła. Mam na myśli miejsce widoczne na poniższej fotce w lewym dolnym rogu nad trawami.
Jest tam kolista obwódka z bukszpanu, a w tej obwódce obecnie świeci wielka dziura, którą wykopał mój M., żeby wymienić ziemię i zrobić miejsce dla nowej rośliny. Miejsce jest, dziura jest, rośliny niet.
Na pewno będę mocno ciąć rośliny wiosną. A jeśli chodzi o nowe rabaty...nie przewiduję w najbliższym czasie powiększania ogrodu. Nie mam zbyt wiele czasu na pielęgnację tego, co jest już zagospodarowane, a więcej rabat = więcej pracy. Trzeba będzie powiększyć plac zabaw, który w tym roku składał się tylko z piaskownicy, stoliczka piknikowego, hamaka i żagla nad tym wszystkim. Wciąż marzę o pozbyciu się 4 brzóz, ale nadal nie trafiłam na nic, co mogłoby je zastąpić, więc wszystkie rosną sobie w najlepsze. Może dojdzie do skutku przycięcie wielkiej brzozy Pani Sąsiadki... i to chyba na tyle (na dzień dzisiejszy, bo cała zima przede mną).
Pozdrawiam Cię również i zapraszam na kolejne wizyty