Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tawuła japońska - Spiraea japonica 17:10, 03 lis 2013

Do góry
Mam tutaj małą zagadkę. Nie jestem pewien co do odmiany poniższej tawuły japońskiej. Oczywiście mam swój typ, ale specjalnie nie podaję . Jakieś pomysły? :>

To zdjęcia z kwietnia.

A to troszkę pózniejsze, z końca maja.

W ciągu lata liście stały się bardziej zielone niż żółte, a na jesień przybrały barwę pomarańczowo-bordową.
O....! 16:23, 03 lis 2013

Do góry
marzena napisał(a)
ławeczka jest dla Was
siadajcie, proszę,

chciałam ... na tej ławeczce ... ale tak pięknie i tyle do obejrzenia, że wprawiłam się w ruch i ... uwielbiam ten krajobraz zapożyczony ... te rabaty niekonwencjonalne ... ... mówiące o czymś albo zmuszające do zastanowienia (no neuron nawet choć leniuszek po obiadku był popracował ) ...

i ta gra światła ... i Ty w niej ... odpoczęłam ...

wielkie brawa biję dla nowego dywanika na tarasie ... no a ja nie zdążyłam ... trawka będzie wiosną ...
Ranczo Edy 16:14, 03 lis 2013

Do góry
jeszcze trochę liści mamy Coś jak stepchalandra crispa kwitnie tak nie widać za bardzo ale zapewniam że na biało
Jurajski Ogród 16:12, 03 lis 2013

Do góry
Jestem już na spokojnie w domciu. Dzękuję Wam moi kochani za wszystkie miłe wpisy. "Wiosna" już sobie poszła, dzisiaj tylko plucha, zimno i wiatr, ot, typowy listopad. Z drugiej strony deszcz był już bardzo potrzebny, bo susza panowała.

Aniu, te aniołki mijałaś conajmniej kilka razy. A nalot jakoś przeżyję (skoro jeden przeżyłam).

Reniu, miodem płynąca moja kraina, ale mlekiem to nie bardzo (ale to dobrze, bo teraz krowy "nie pachną" już tak jak dawniej, niestety).

Dla Was chyba ostatnie tegoroczne jesienne liście perukowca:
O....! 16:05, 03 lis 2013

Do góry
Bogusiu, możliwe...
a teraz dzisiejszy widok na taras ( po przeszło 2 tygodniach )...

z oddali...

trochę bliżej...( na tym małym pustym miejscu jeszcze nie wzeszły nasiona )

i młoda trawka z bliska...
Mój ogród 16:04, 03 lis 2013

Do góry
...piękne lustereczko...
Ranczo Edy 16:04, 03 lis 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie I oznajmiam że u mnie ciepło i deszczowo a to okaz który jest chyba u wszystkich a mnie zachwyca nasionkami owoce trzmieliny zielonej
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:03, 03 lis 2013

Do góry
Szpaczek (chyba)

Wróble kochaja wielki płaski kamien przy bonsaiu

O....! 16:01, 03 lis 2013

Do góry
marzena napisał(a)
dzięki
no lubię ten swój ogród...i nigdy sie nie będę w nim nudzić...pracy jest pełno bez przerwy...no i nadal mnóstwo miejsca do nowych aranżacji...

pokażę Wam jak wyglądał trawnik-taras w połowie października pod koniec prac renowacyjnych, a jak teraz ...
trawa posiana po wszystkich pracach zrywania darni, nawożeniu, bronowaniu i w końcu walcowaniu...

a tu położona włóknina ( właściwie tu na razie tylko jej część) aby kiełkująca trawa miała jak najlepsze warunki
..Ty go nie lubisz...Ty go kochasz.Pozdrawiam.
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:01, 03 lis 2013

Do góry
Ptasi spektakl trwa...
To chyba szpak

Tu kos, szpak i wróbel (nad napisem)

Kos pogonił wróbla

Wróblowe Jing i Jang
Mój ogród 16:00, 03 lis 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Ula ma rację, ta złota jesień się już kończy. Dla mnie była ona w tym roku niezwykle piękna. Byłam przed tygodniem na działce, pogoda była taka przeciętna, ale poszłam na pobliskie stawy i na pół godziny wyszło słońce. Zrobiło się pięknie, dobrze że miałam aparat i złapałam to co widziały moje oczy.
Słońce tak pięknie wydobyło te kolory no i te odbicia w wodzie

Las się przegląda jak w lustrze.

fantastycznie wyszło niebo w tej wodzie

O....! 15:55, 03 lis 2013

Do góry
dzięki
no lubię ten swój ogród...i nigdy sie nie będę w nim nudzić...pracy jest pełno bez przerwy...no i nadal mnóstwo miejsca do nowych aranżacji...

pokażę Wam jak wyglądał trawnik-taras w połowie października pod koniec prac renowacyjnych, a jak teraz ...
trawa posiana po wszystkich pracach zrywania darni, nawożeniu, bronowaniu i w końcu walcowaniu...

a tu położona włóknina ( właściwie tu na razie tylko jej część) aby kiełkująca trawa miała jak najlepsze warunki
Ogród w skali mikro :) 15:54, 03 lis 2013

Do góry
Te zdjęcia Elu to przesada! nie przywołuj zimy
a na 800 Twojego wesołego wątku, przegadanego wszerz i wzdłuż postów
Ogród Magdalenka 15:53, 03 lis 2013

Do góry

Boooooossskie te kule

A pomarańczowe dekoracje Madziu przepiękne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:48, 03 lis 2013

Do góry

A ja bym taką plastikową ławkę chciała (lewa strona).
W cieniu - zacieniona 15:47, 03 lis 2013

Do góry
marzena napisał(a)
...byłam tam... ale lata temu
...czas odświeżyć wspomnienia...
W cieniu - zacieniona 15:31, 03 lis 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Bogusiu, piękna fotka, gdzie tak pięknie jest ?
Widok na klif od strony orłowskiej plaży.
Blaski i cienie nowego życia 15:31, 03 lis 2013

Do góry
A dziś ogrodowo u mnie, tzn. snuję dalsze wizje rabaty

myślę jak wykończyć tą okrągłą część wokół jabłonki.
Najpierw myślałam żeby zrobić tam różankę z róż okrywowych, ale chyba z hortensjami by się gryzły.
Wymyśliłam więc kulki bukszpanowe i trawki i lawenda
a na wiosnę mogłyby tam cebulowe rozkwitać. Wtedy ta rabata byłaby jakoś spójna z rabatą po lewej gdzie też są kulki bukszpanowe(tylko te zdjęcia jakieś takie kiepskie mi wyszły).
Poza tym latem jest to upalne i suche miejsce.

W cieniu - zacieniona 15:28, 03 lis 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Bogusiu, widoki piękne, morze/plaża mogę oglądać o każdej porze roku, przepadam za taką przestrzenią
no i świetne fotki jesienne lasu/parku oraz trzęsawisk
Marzenko...miejsc do spacerów nie brakuje...pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 15:27, 03 lis 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Bogusiu, piękna jest jesień na twoich zdjęciach. Ile to ja już dzikich roślin poznałam dzięki Ogrodowisku. Czermień błotana podobna do skrzydłokwiatu. Koło mnie są torfowiska porośnięte trawą, muszę teraz popatrzeć, czy nie ma tam wełnianki pochwowatej?
Jeśli są tereny podmokłe to na pewno wełnianka rośnie.W tym roku przyniosłam ładną trawkę z lasu,ciekawe jak będzie wyglądać po zimie.Bożenko...pozdrawiam.
Kawałek morza dla Ciebie....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies