Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje trudne początki, domek przy lesie.

Moje trudne początki, domek przy lesie.

kitek81 19:33, 13 lut 2014

Ja lobelii nie sieje, spróbuje petunie, w weekend posieje, teściowa w Obi ma mi zobaczyć pelargonie nasionka to też będę eksperymentowac. A pomidorki na początku marca posieje, one szybko kielkuja. A i werbene i lawenda w przyszłym tyg posieje gdzie ja tylko to będę trzymać ?!
Cleo 22:20, 13 lut 2014

Witajcie dziewczynki.
Widziałam, ze dyskutowalyscie o pchlim, ja tez czekam z niecierpliwoscia az pojawia sie pierwsze roslinki. Poki co jeszcze za wczesnie, ale jak tylko dotrze do mnie info, ze juz to od razu dam Wam znać.
Pozdrawiam
Luckaa 08:54, 14 lut 2014

Hej Cleo, a Ty skąd jesteś, kupowałaś jakieś fajne roslinkki na pchlim? Jak tylko zrobi się cieplej napawno zawitam.
kitek81 17:45, 14 lut 2014

najlepszego na Walentynki miłego świętowania
Cleo 10:32, 15 lut 2014

Luckaa napisał(a)
Hej Cleo, a Ty skąd jesteś, kupowałaś jakieś fajne roslinkki na pchlim? Jak tylko zrobi się cieplej napawno zawitam.

Ja jestem właśnie z Włocławka i mieszkam niedaleko pchlego targu Rewelacja! Tylu przedstawicieli szkółek w jednym miejscu!
Część swoich roślin kupowałam na pchlim m.in. bukszpany, trzmielinę na pniu, tawuły, wrzosy, tuje rózne, natomiast część w szkółce w Bądkowie.
Pozdrowionka
Luckaa 10:49, 15 lut 2014

Ooo w bądkowie jest szkółka, niewiedziałam, pokażesz swoje bukszpany z pchliego, bo własnie słyszałam że na pchlim można formowane bukszpany dostać, bo nigdzie indziej nie mogłam znaleść.
Cleo 10:59, 15 lut 2014

Jeśli chodzi o bukszpany, to pierwsze kupowalam malenkie, gdzieś w pierwszych fotkach na moim wątku obok scieżki je znajdziesz, jeśli je w ogóle dojrzysz
Te co na zdjęciu już są większe, będę ja na wiosnę formować w kulę, bo sadzone były jesienią i już nic z nimi nie robiłam. Zdjecie robione zimą, wiec nie oddaje uroku.
A na pchlim są bukszpany kule, już całkiem spore, ladnie uformowane, przynajmniej w zeszlym roku widzialam, podejrzewam, ze i w tym roku się pojawią.
Luckaa 11:08, 15 lut 2014

Przejrzałam cały Twój watek i widziałam, sporo Ci urosły bukszpany przez ten czas, w takim razie czekam tylko na poogode zeby się wybrać, myśle że tak może w marcu.
Cleo 11:49, 15 lut 2014

Nie, nie, te maleństwa przy ścieżce, to nie te same, które pokazałam na zdjęciu. Bukszpany tak szybko nie rosną
zTe ze zdjęcia już kuoiłam takie duże.
Luckaa 23:08, 17 lut 2014

Nie moge się już doczekać wiosny, chociaż marca, przegladam oferty szkólek, tworze w głowie plany a azarazem denerwuje sie i niecierpliwie, a tymczasem mała namiastką jest mój parapetowy ogrród, nasionka lobeli sie pootwierały i zobaczyłam 2 pierwsze listki, pojawiły sie po 5 dniach, natomaist bazylia wzeszła porządnie po 4 dniach