Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:47, 27 paź 2013

Do góry
A to miejsce po nim

Przybyła w miejsce wykopanych kalina Eskimo

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 10:47, 27 paź 2013

Do góry
Dziękuję za odwiedzinki dziewczyny A dziś dopiero obiecane fotki, ale już coraz mniej ciekawych widoczków, łyso się robi coraz bardziej Ale za to piękne słonko i ciepło

Korzystając z pięknego dnia i tego, że obiadek mam już gotowy, wybieramy się dziś znów na rowerek, póki słonko świeci i ciepło

Miłej niedzieli kochani

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:46, 27 paź 2013

Do góry
Wykopany Ilex crenata - kula, od strony daglezji był goły

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:44, 27 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A to pierwsze zdjęcie rewolucji od piątku, nadmieniam że teraz to potrzebuję żurawia żeby koło młyńskie podnieść przez płot na ulicę i takowy żuraw pojawi się niebawem, a rewolucji nie skończę tak szybko.

W piątek rozpoczęłam od tego, co mogłam sama wykonywać, czyli wykopywania drobiazgów
żurawki, trawki, bylinki i inne takie. Nawet grujecznika i klona palmowego wykopałam, jest po prostu pobojowisko, złapiecie się za głowę

Pobojowisko może jest, ale porządek panuje. Wszystko w szeregu, równo jak w wojsku . Ciekawa jestem efektu końcowego. Trzymam kciuki za bezproblemowy przebieg rewolucji.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:44, 27 paź 2013

Do góry
Bogdzia - robota się sama znajduje A ogród jeszcze na etapie tworzenia .

Marzenka - właśnie byłam u Ciebie i też stwierdziłam, że już się pogubiłam w tych przerzutach wojsk.. a Twój ogród malutki w stosunku do mojego..
Patrz jak mam posadzony bukszpan... niedługo nie będzie jak go przesadzić, bo już sie splątał z korzeniami róży.. miał być dalej, ale przed spotkaniem nie miałam już czasu na poszerzenia rabaty wiec posadziłam jak leci... i po spotkaniu miałam to poprawić.. ale czasu nie było..

A tę linię M stwierdził, że może by naprostował tak jak parking... i szklarnia... i stwierdził, że od siatki wtedy dajemy żywopłot z bukszanu...taki jak dałam na kawałku.. muszę jechać wtedy i i kupić resztę tego co zostało Nie patrzeć na bałagan na rabacie, ale ja na niej nic nie robię już od 2 lat, bo idzie do przeróbki.. nawet nie pielę, stoi i straszy ..

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:44, 27 paź 2013

Do góry
Dla niewtajemniczonych ogrodników: Hakonechloa ma odrosty z korzonkami, mogę je teraz oddzielić i posadzić w doniczkę. Nowa roślinka gotowa

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:43, 27 paź 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Łukasz jest bardzo fajny program do projektowania rabat, nazywa się Garden Puzzle. Wczoraj się bawiłam, super.

Właśnie się pobawiłem, nawet fajny ale brakuje widoku bardziej z góry i w darmowej wersji mało roślin... nie te czasy nic nie chcą udostępnić za darmo.

Mało to prawdziwe Drzewo to wierzba mandżurska, trzy thuje szmargda posadzone, rh również już tam rosną, żółty berberys też z tego miejsca brakuje trzmieliny na pniu. Ogólnie nie tak sobie to wyobrażam Jak będzie trzeba to wykasuje zdjęcie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:41, 27 paź 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ziemia była użyźniana, wszystko wychodzi nadzwyczaj łatwo

Zaglądam z lekkim niepokojem i ciekawością, no i czekam na efekty, które zapewne powalą nas na kolana miłej niedzieli Danusiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:38, 27 paź 2013

Do góry
Wszystkie rośliny wkładam w worki po ziemi lub koprze. To najlepsza doniczka i wygoda w użyciu i podlać jest wygodnie

Ogród Sylwii od początku cz.II 10:37, 27 paź 2013

Do góry
Syla napisał(a)
tak to wygląda teraz ..... znowu kombinuję, powysadzałam trawki z donic ..... koniecznie muszę dokupić jeszcze trawek bo mi brakło ....

Wow, efekt powalający Jestem chora na ogród zimowy, ale to już wiesz Twój ogród powoli zyskuje nowe oblicze. Pięknie, jestem zachwycona

Pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:36, 27 paź 2013

Do góry
Ziemia była użyźniana, wszystko wychodzi nadzwyczaj łatwo

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:36, 27 paź 2013

Do góry
Niezawodne szpadelek i widły damskie, a co.. Przeróbkę robię na "stylowo".

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:33, 27 paź 2013

Do góry
Przerażona nie jestem wcale, albowiem improwizacje na żywca to mój "konik ogrodowy".
Wiem, że pomimo tego jak to teraz strasznie wygląda, może być tylko lepiej

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:32, 27 paź 2013

Do góry
Pod szpadle poszło wszystko, hakone nad dziw urosła

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:30, 27 paź 2013

Do góry
A to pierwsze zdjęcie rewolucji od piątku, nadmieniam że teraz to potrzebuję żurawia żeby koło młyńskie podnieść przez płot na ulicę i takowy żuraw pojawi się niebawem, a rewolucji nie skończę tak szybko.

W piątek rozpoczęłam od tego, co mogłam sama wykonywać, czyli wykopywania drobiazgów
żurawki, trawki, bylinki i inne takie. Nawet grujecznika i klona palmowego wykopałam, jest po prostu pobojowisko, złapiecie się za głowę

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:27, 27 paź 2013

Do góry
Sznury i czarna dziura

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:27, 27 paź 2013

Do góry
A to zajawka z soboty, a rewolucję zaingurowałam w piątek samotnie, co by wyjścia już nie było

albowiem zdjęć jest dużoooooooo.......

W cieniu - zacieniona 10:07, 27 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
A u mnie padało Buziaczki Bogusiu piękna fotka
...u nas dzisiaj ponuro,deszczowo...nie lubię takiej pogody...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:03, 27 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

3 maja 2009 rok

A czy żywopłocik cisowy pod świerkami w tym miejscu nadal jest?

Danuś, czy Tobie ilex crenata 'Golden Gem' wymarzł? Jak on się zachowuje? Pytam w kontekście posadzenia wokół kręgu od szam.... , który to krąg płasko ale 20 cm sterczy na trawniku cienistym.

Jest, tylko przyrósł do świerków

Jest jest, al czemu by miał nie być?

Nie wymarzł - jest a raczej był pod daglezją, w sobotę go wykopałam, a przy stawie jest. przecież widać gołym okiem

Sz..mbo lepiej irgą zakryj, Ursynów.
Rododendronowy ogród II. 09:55, 27 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Las płonie Cudnie..... oglądałam wczoraj, a dziś drugi raz.... po prostu kolory jak z kiczowatego landszaftu Kiczowate..mam na myśli nierealne i niemożliwe

A ten szary grzyb to nie gąska... to podobne do gąski.... u nas sie mówi na to podzielonki albo siwki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies