Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród botaniczny w Libercu 00:19, 26 paź 2013

Do góry
Z prawej strony widać dmuchawę gorącego powietrza:

Ogród botaniczny w Libercu 00:15, 26 paź 2013

Do góry
Kolejne ślicznotki, które chętnie wzięłabym do swojego ogrodu:

Ogród botaniczny w Libercu 00:06, 26 paź 2013

Do góry
Oto ciąg dalszy przedogródka (a raczej przedogrodzia, bo teren jest bardzo duży):

Jesteśmy w pierwszym budynku: z akwariami i tropikalnymi roślinami. Na pierwszy rzut niby-rybka z nóżkami:

Około 40-centymetrowe szyszki:

I miejsce, które mnie urzekło: ogródki skalne! Trochę szkoda, że za szybą, ale żyjące tam rośliny bardzo lubią ciepło i nawet miały specjalne lampy dogrzewające. A upał był okrutny! Pamiętacie przecież lipiec br.?

Kwiatowy ogródek Monteverde 00:03, 26 paź 2013

Do góry
Richie napisał(a)
Aniu widzę, że anioł nad Tobą czuwa bo masz jeszcze kolorowo a róże przepiękne Pozdrawiam

Hej Ryśku czuwa a jakże inaczej dziękuję w imieniu róż ostatni powojnik jeszcze kwitnie
Bajkowy ogród Weroniki 00:01, 26 paź 2013

Do góry
Weroniko nawet jesienią jest u Ciebie pięknie Kajtek super wygląda po wizycie u fryzjera
Ogród botaniczny w Libercu 23:50, 25 paź 2013

Do góry
W lipcu, kiedy ja i MM mieliśmy urlop, wybraliśmy się z dziećmi do ogrodu botanicznego w Libercu. Bardzo urokliwe miejsce! Aż szkoda, że odkryliśmy je dopiero teraz, bo dzieli nas niewiele ponad 20 km. Zobaczcie sami, jak tam ładnie.

Od razu mam pytanie, co to za drzewo:

Koniki - giganty:

O....! 23:46, 25 paź 2013

Do góry
marzena napisał(a)
miło mi Kondzio, GorAna, Ania asc, Gabrielo, Bogdziu, Agnieszko, Irenko, malkul, Debro, Zbysiu

a teraz zdjecie sprzed chwili z wysokości... ale to kółko yia małe, a ma przecież średnicę 8 m

mgły, nie widać gór, ale zaczyna wychodzić słońce, idę do ogrodu, który zaniedbałam ostatnio...liści w części parkowej jest chyba tona...

[/quote

ale super to wygląda - a tona liści to pół tony kompostu
Bajkowy ogród Weroniki 23:45, 25 paź 2013

Do góry
Znów nieplanowana edycja, porównam więc wiosnę, lato i jesień w tym samym miejscu...

Maj, czerwiec i lipiec...dodałam szybko sierpień i wrzesień, a październik każdy widzi, że już nie to.

Wilcza Góra 23:43, 25 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)
część zachodnia z zapożyczonym krajobrazem
za naszą siatką rosną dzikie akacje, rokitniki, klony..

na początek widok z góry, żeby jakoś przybliżyć układ rabat w tej części ogrodu

dla wprawnego oka: tu przy trasie, mamy " ciurkadełko", nasz kamienny hand made

Cześć czytam Twój wątek i bardzo podobają mi się te zdjęcia szczególnie 4 jakby kwiaty wchodziły do lasu pozdrawiam
Wilcza Góra 23:40, 25 paź 2013

Do góry
Dziękuję wszystkim za dzisiejsze odwiedziny
wnieśliśmy już dziś nasze ogrodowe lampy z tarasu do domu...
Znak, że sezon letni zakończony...
czas zgrabić liście, wyściółkowac rabaty, zrobić kopczyki różom i co ? witaj zimo ???

ojej , prosze niiiiieeee...

Wilcza Góra 23:37, 25 paź 2013

Do góry
WilczaGora napisał(a)

To moja magnolia "Yellow River" - 4 grudnia 2012 !!!
te pąki oczywiście podmarzły, ale wiosną kwitła bardzo obficie
nic nie poradzimy na te pogodowe anomalia
u mnie aktualnie kwitną prymule i wschodzą żonkile

Ewo, dzięki wielkie
Ta fotka mnie uspokoiła troszkę, jest jednak nadzieja na widok pięknych kwiatów.
Ja mam magnolię gwiaździstą 'Stellata'
Ale te pączki super, wyglądają jak kotki na wierzbie
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:33, 25 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

alez ma postument! dajcie grzędę, to wyżej siędę

co do petunii, jeszcze co nieco kwitnie, niech więc przekwitnie, a i tak mam co robić

Jak na wysokościach to gdzie indziej nie chciał stać
Wilcza Góra 23:28, 25 paź 2013

Do góry
JoannA napisał(a)

Dziękuję Ewo Zdjęć z wojaży jest ogromna ilość ale nie chcę Was tu zanudzać
Martwie się moją magnolią, ciepła jesień, te wysokie temperatury sprawiły, że pękają pąki i zaczęły rozwijać się liście, obawiam się o jej zimowanie Ale cóż począć, na pogodę wpływu raczej nie mamy.
Jutro koszenie trawnika bo rośnie jak szalony przy okazji liście się pozbiera
Ale Twój wątek smakowicie się rozwija
pozdrowionka zostawiam

To moja magnolia "Yellow River" - 4 grudnia 2012 !!!
te pąki oczywiście podmarzły, ale wiosną kwitła bardzo obficie
nic nie poradzimy na te pogodowe anomalia
u mnie aktualnie kwitną prymule i wschodzą żonkile

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:26, 25 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

Agatko anioł stoi na wysokościach wyżej nie można, na szafie w pokoju i czeka na wiosnę aby pójść do ogrodu będzie stał na gruszy starej

alez ma postument! dajcie grzędę, to wyżej siędę

co do petunii, jeszcze co nieco kwitnie, niech więc przekwitnie, a i tak mam co robić
Mus owocowy w miejskiej dżungli 23:26, 25 paź 2013

Do góry
Najfajniej jest pokazywać przed i po, wtedy wzbudza to największy entuzjazm (przynajmniej u mnie). Planuję zmiany na wiosnę, a tu dopiero jesień...na obrazki ze zmian przyjdzie jeszcze poczekać. Teraz myślę i myślę - co z tym ogródeczkiem począć

Tymczasem za siatką, a przed kolejnym płotem mieszka...nasz pies. Podział na dwie części jest sytuacją zastaną. Mieszkamy w ostatniej linii zabudowy jednorodzinnej. Pomiędzy nami, a "bloczyskami" kiedyś były ogródki działkowe, ale właściciele domków zaadoptowali sobie "bezumownie" po kawałku ziemi tuż przy swoich posesjach na warzywniki/kwietniki/składziki. Teraz ten teren po ogródkach, stanowi przestrzeń, gdzie okoliczni mieszkańcy wychodzą ze swoimi psami na spacery. Natomiast właściciele domków mają swoje własne bezprawne furtki do skracania sobie drogi na pobliski bazarek, czy pętlę autobusową. Takie rzeczy się dzieją 8 km od Pałacu Kultury

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:16, 25 paź 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Śliczny ten Twój kociak, drewno pięknie poukładane, a ty masz wiosną znów nowe 'pole do popisu" na rabatce. Pozdrawiam

Agnieszko też masz ślicznusie tak to pole do popisu to w zasadzie wstępny plan jest - rozmyslam jednak dziś na hostami które mam zamiar posadzić wzdłuż domu - tj. mam wielką podzieli się i będzie
ale z hostami jest tak - pół roku są a pół roku ich nie ma, potem pierwsze 3 miesiące są rewelacyjne a kolejne to albo ślimaki pomogą albo upały - mimo to słabość do nich mam
myślę że wzdłuż domu tzw tył posadzenie dużych host ma sens zwłaszcza że w zimie z dachu śnieg leci i im nie szkodzi a jak posadzę co innego to się polamie

skoro w temacie host to
wspomnienie z 8 paździenika

i 21 maj ale już inne i tak ładnie się nie zestarzała
Ogród w Tarnowie 23:08, 25 paź 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Kolory jesieni u Ciebie Rysiu jeszcze żywe i wyraźne. Datura zachwyca. Pozdrawiam

Agnieszko, rzeczywiście jesień bardzo ciepła, codziennie ponad 20 st. i kolory długo trzymają.
Mam 2 datury a drugi wysyp kwiatów jest imponujący. Również pozdrawiam

Kwiatowy ogródek Monteverde 23:02, 25 paź 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Aniu, bardzo ładnie kwitną Ci jeszcze rośliny, róże prześliczne
przy okazji wspomnę, że to Ty mnie zmobilizowałaś do zrobienia różanki w ubiegłym roku, to jest to moje kółko bukszpanowe 'francuskie' - napisałaś, 'jak Ty nie masz róż na takiej przestrzeni', no i mam , co prawda okrywowe, bo są bezproblemowe, zresztą w tym miejscu takie mi najbardziej odpowiadały....
no, mam jeszcze kilka innych
pozdrawiam

Marzenko pamiętam jak Ciebie namawiałam, a róża okrywowa w dużym skupisku daje niesamowity efekt szczególnie na takiej przestrzeni jak u Ciebie, ja muszę obywać się po jednym egzemplarzu dzisiejsza różyczka dla Ciebie
Bajkowy ogród Weroniki 23:00, 25 paź 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

Chyba podsłyszała fryzjerka o tym "zniewieścieniu" bo miała Kajtka lekko ostrzyc a powiedziała, że zrobiła go na super mena, bo jest mały piesek a chodzi o to żeby wyglądał na więcej i robił postrach wśród tych większych...

On fryzurą się nie przejmuje, łobuzuje niezależnie od pomysłów fryzjerki, a my i tak go kochamy.

Weroniko, jak tu nie kochać takiego cudnego stworzonka
Nasz sunia też mała łobuzica, a harce w sypialni na łóżku to jej ulubione zajęcie.
Kajtuś jest słodki
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:56, 25 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)
mogłoby być tylko snieżnie w okolicach 22.12-01.01, a dookoła tych dat pogoda jak wczoraj

Agatko anioł stoi na wysokościach wyżej nie można, na szafie w pokoju i czeka na wiosnę aby pójść do ogrodu będzie stał na gruszy starej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies