Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Dominiki 09:31, 23 paź 2013

Do góry
inspiruje mnie twój ogród wczoraj długo po nim spacerowałam może pomogłabyś troszkę, masz piękne drzewa przebarwiające się, kolony kocham ale mam wszędzie słońce i mój jeden w donicy nawet się przypalił w tym roku a tak go chowałam

widok małego miejsca do obsadzenia obecnie jest tam wszystko planowo ma być duża lime light kulki z bukszpanu i lime marmalade na obwódkę ale pomyslałm że jest to pierwsze miejsce przed domem które powinno przyciągać wzrok np. duży świerk brewera chociaż on po latach będzie chyba za duży albo zimozielone drzewko jakieś ciekawe bo tymi charakteryzuje się mój ogródek , bonsai duży byłby fajny ale nie doczekam się go zanimurośnie a na gotowy mnie nie stać albo ciekawe liściaste pomóżcie bo szukam zmian chyba że limki tutaj będą super
eda napisał(a)
drewno drewno dodaje uroku
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 09:28, 23 paź 2013

Do góry
a i ciebie też z zapytam bo tak wysyłam zapytania

zdjęcie od edytki fajnie obrazuje widok małego miejsca do obsadzenia obecnie jest tam wszystko planowo ma być duża lime light kulki z bukszpanu i lime marmalade na obwódkę ale pomyslałm że jest to pierwsze miejsce przed domem które powinno przyciągać wzrok np. duży świerk brewera chociaż on po latach będzie chyba za duży albo zimozielone drzewko jakieś ciekawe bo tymi charakteryzuje się mój ogródek , bonsai duży byłby fajny ale nie doczekam się go zanimurośnie a na gotowy mnie nie stać albo ciekawe liściaste pomóżcie bo szukam zmian chyba że limki tutaj będą super
eda napisał(a)
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 09:26, 23 paź 2013

Do góry
Co tutaj taka cisza, czy tylko ja coś ostatnio tworzę?

Ogrodnik mimo woli 09:23, 23 paź 2013

Do góry
hej co byś zaproponowała na to miejsce jeśli mogę się poradzić -bardzo widoczne, będę wdzięczna za podpowiedź
zdjęcie od edytki fajnie obrazuje widok małego miejsca do obsadzenia obecnie jest tam wszystko planowo ma być duża lime light kulki z bukszpanu i lime marmalade na obwódkę ale pomyslałm że jest to pierwsze miejsce przed domem które powinno przyciągać wzrok np. duży świerk brewera chociaż on po latach będzie chyba za duży albo zimozielone drzewko jakieś ciekawe bo tymi charakteryzuje się mój ogródek , bonsai duży byłby fajny ale nie doczekam się go zanimurośnie a na gotowy mnie nie stać albo ciekawe liściaste pomóżcie bo szukam zmian chyba że limki tutaj będą super
eda napisał(a)
Działka prawie w Borach Tucholskich 09:21, 23 paź 2013

Do góry
hej co byś zaproponował na to miejsce bardzo widoczne, będę wdzięczna za podpowiedź
eda napisał(a)

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 09:20, 23 paź 2013

Do góry

hej co byś zaproponował na to miejsce bardzo widoczne, będę wdzięczna za podpowiedź
eda napisał(a)

Radość dla oczu, pokarm dla duszy 09:16, 23 paź 2013

Do góry
dalej wrzucam post może ktoś coś podpowie

moje podejrzenie kassandra, albo creme brulle ale raczej ta pierwsza myslę bo taka jest w ofercie szkółki w której zamawiałam a dostałam gratisy niepodpisane

tutaj nie mam pomysłu ale jest malutka chociaż jeszcze młoda ale myslę że to żuraweczka albo tiarella

a tutaj chyba delta down ale mogę się mylić jeśli macie jakieś pomysły proszę pisać

i tutaj jeszcze te dwie bardzo podobne sa do siebie z kształtu liści tylko kolorem się róznią,

a ta bordowa obok zielonej facet mi sprzedał jako velvet night ale ciągle mi to do niej nie pasuje zdjęcie niewyraźne ale może choć trochę będzie widać jaka to żurawka

będę wdzięczna za podpowiedzi
Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 09:14, 23 paź 2013

Do góry
hej, może udało by ci się podpowiedzieć co nieco jak zajrzysz do wątku bo coś cię nie widać
moje podejrzenie kassandra, albo creme brulle ale raczej ta pierwsza myslę bo taka jest w ofercie szkółki w której zamawiałam a dostałam gratisy niepodpisane

tutaj nie mam pomysłu ale jest malutka chociaż jeszcze młoda ale myslę że to żuraweczka albo tiarella

a tutaj chyba delta down ale mogę się mylić jeśli macie jakieś pomysły proszę pisać

i tutaj jeszcze te dwie bardzo podobne sa do siebie z kształtu liści tylko kolorem się róznią,

a ta bordowa obok zielonej facet mi sprzedał jako velvet night ale ciągle mi to do niej nie pasuje zdjęcie niewyraźne ale może choć trochę będzie widać jaka to żurawka

będę wdzięczna za podpowiedzi
Ogródek ze studnią 09:07, 23 paź 2013

Do góry
Elu- mam nadzieje że udało Ci się kupić cebulki.
Kasiu -hortensje naprawdę bardzo szybko rosną a co do przesadzania to myślę że jeszcze można to zrobić. Ja przesadziłam tą wielką Grandiflorę pod koniec września.
Agnieszko - dziękuje
Danusiu-witam Cię miło mi że Ci się u mnie podoba zapraszam częściej.
Ewo - też podziwiam tą Anabelkę to jest ta odmiana strong mam nadzieje ze nie będzie się pokładać.

zdjęcia z wczorajszej wyprawy do lasu
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 09:03, 23 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

a jakie wymiary?

wszystko, co proponujesz jest ok, a może bonsai, obwódka z bukszpanu, w środku bordowe żurawki i trawki (lub kulka i bordowe żurawki i trawki, bądż kulka i trawki)

Agatko a ty to tak fajnie w paint przerobiłaś
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 08:39, 23 paź 2013

Do góry
agatanowa napisał(a)

a jakie wymiary?

wszystko, co proponujesz jest ok, a może bonsai, obwódka z bukszpanu, w środku bordowe żurawki i trawki (lub kulka i bordowe żurawki i trawki, bądż kulka i trawki)

dzięki Agatko fajny pomysł i już dawno tak chciałam z tym że na takie duże bonsai mnie nie stać a zanim dochowam się swojego to nie wiem czy to w ogóle się uda nie jestem cierpliwa i jak miałoby tam rosnąć małe drzewko przez 10 lat zanim coś powstanie to bym się wściekła ale ciągle kombinuje nad tym może kupię dużego iglaka i sama uformuję ale dojrzewam do tej decyzji
W cieniu - zacieniona 08:15, 23 paź 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Śniadek miałam pomarańczowy ale jakos mi zaginą może na wiosne wyjdzie jak go nie uciacham.
A chciałam ci wysłać to nie chciałaś a może akutat odemnie by ci kwitł -to jest siewka z tamtego roku
może dlatego o tej poże kwitnie .Wsumie to nie wiem jaki to kolor ...sama widzisz myślałam że to biały.
...cebule śniedka zabieram corocznie na zimę do piwnicy.,tak kwitł wiosną mój ciemiernik...
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 08:08, 23 paź 2013

Do góry
Debra napisał(a)
Lato w pełni!

Słońce, zielona trawka, no radość patrzeć na świat. Ja dzisiaj nadal zachwycałam się dębolistną

Dębo listna pięknie się wybarwiła ,też ją lubię chociaż mam tylko jedną żeby tylko przezimowała.
Długo ją masz?
Moja działka. 08:04, 23 paź 2013

Do góry
Uciekam i życzę wszystkim miłego dnia
Moja działka. 08:02, 23 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...przesyłam powrotne,tym razem słoneczne pozdrowienia...i moją różyczkę,która niestrudzenie kwitnie.

Bogusia ja też mam taką samą kwitnie od wiosny do zimy i jest wiekowa.
W cieniu - zacieniona 08:01, 23 paź 2013

Do góry
Śniadek miałam pomarańczowy ale jakos mi zaginą może na wiosne wyjdzie jak go nie uciacham.
A chciałam ci wysłać to nie chciałaś a może akutat odemnie by ci kwitł -to jest siewka z tamtego roku
może dlatego o tej poże kwitnie .Wsumie to nie wiem jaki to kolor ...sama widzisz myślałam że to biały.
Moja działka. 07:58, 23 paź 2013

Do góry
...przesyłam powrotne,tym razem słoneczne pozdrowienia...i moją różyczkę,która niestrudzenie kwitnie.
Ogród Margaret-ki :) 07:56, 23 paź 2013

Do góry
Z samiutkiego rana wklejam plan działki. Jeszcze cieplutki, poglądowy, tworzony na szybko.
Drugiej części działki, tej ze stawem, za siatką póki co nie zamierzam ruszać. Może tylko poprawić skalniak na wiosnę. Za to najbardziej zależy mi na zagospodarowaniu tej pierwszej części, wokół domu. Jest tu nowo położona kostka brukowa (podjazd, chodniczek na tył domu prowadzący do rozległych schodów z wysokiego tarasu oraz schodki z kotłowni). Obecnie równamy teren, codziennie jeden scenariusz: tony czarnej ziemi, taczka, łopata i grabie. Działamy razem z mężem, już niewiele zostało. Po połoudniu porobię zdjęcia i wkeję dom i tą wolną przestrzeń wokół niego, czekającą na trawę i rośliny.

Oto i plan - działka pokrecona, zlepek wielu płaszczyzn. Próbowaliśmy dokupić te dwawyrwane fragmenty od drogi, bezskutecznie. Te dwie działki mają dwóch róznych właścicieli - pierwszy ten tuż na lewo od domu to pustostan na którym ma powstać sad, drugi ten długi, wąski z małą drewnianą chatkę słuzy jako działka rekreacyjna. Może z czasem właściciele zmienią zdanie i staniemy się posiadaczami tych działek. Raczej niemożliwe, ale...

I jeszcze mam prośbę: jak mogę zrobić odsyłacz do mojego wątku? Wkleiłam tak: <a href="http://https://www.ogrodowisko.pl/watek/3913-ogrod-margaret-ki">Ogród Margaret-ki</a> w edycji profilu w zakładce PODPIS i źle odsyła. Pomocy, mój HTML kuleje...
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 07:53, 23 paź 2013

Do góry
Basiu, Bogusiu, podziękowanie zostawiam i na obowiązkowy psi spacer wybywam, a potem może ogród.
Słonecznie ciepłego dnia dla wszystkich!
W cieniu - zacieniona 07:50, 23 paź 2013

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusiu miłego dnia życzę

Tak mi kwitną teraz ciemierniki.
...ale piękny!!!
U mnie nie kwitnie,posiałam i mam mnóstwo małych sadzonek,dużego mam białego.Przesyłam powrotne.
...mój śniedek Saundersa...tak kwitł latem....też biały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies