Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensja You&me Together (różowa) 00:45, 06 lut 2014

Do góry
Hortensje" You Together" mają wiosną prawie w ciągłej sprzedaży w Obi.

Tu zdjęcie mało udane , ale kwiaty zmieniają kolor z jasno/różowy, potem wybarwi się w piękny róż, przechodzi w zieleń. Nie można wycinać kwiatostanów, po zimniejszych nocach z zieleni przechodzą w ciemny intensywny bordowy.
Jest naprawdę piękna. nie mogę doczekać się rozmnożenia, w 2012 r jesienią po pierwszej śnieżycy mokry śnieg połamał gałęzie, nie ukorzeniły się. wiosną 2013 szkoda mi było wyłamać odbicie, bo to zakwitnie kwiat.
W tym roku będzie jeszcze większa. Planuje kupić następną.

To jest ta sama doniczka wcześniej.

Ogródeczek jagody99 00:44, 06 lut 2014

Do góry

ciagle pada ma jeszcze jutro padac a na niedziele zapowiadaja ponownie sztorm

Ogródeczek jagody99 00:39, 06 lut 2014

Do góry
No i dzisiejsze zdjecia

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:51, 05 lut 2014

Do góry
Danusiu coś dla Ciebie reszta u mnie.Pozdrawiam.
Ogród to moje hobby 23:49, 05 lut 2014

Do góry
Przedstawiam inny projekt Jest to TAJEMNICZY OGRÓD. Dlaczego?. Dlatego że jest oddzielony przed widokiem sąsiadów .W zupełnej ciszy od zgiełku pozwala się zrelaksować.
ogrodoweimpresjejolki 23:26, 05 lut 2014
Do góry
Pierwszy, jaki zobaczyłam w lutym może nie najokazalszy, ale sympatycznie wygląda

Ogród to moje hobby 23:18, 05 lut 2014

Do góry
Witam.Nic się nie dzieje więc czas coś wrzucić na ruszt. Tym razem będzie to mały projekt.TARASOWY OGRÓD Z STAWEM DLA KARPII KOI.
Projekt ogrodu powstał z myślą zagospodarowania działki rekreacyjnej za miastem.
Służy on weekendowym wypadom gdzie można odpocząć od zgiełku miastowego życia .
Znajduje się w nim staw z karpiami koi, mała altanka która daje schronienie przed słońcem. Dwa
leżaki służą d o konteplacjii na łonie natury. Ogród częściowo zacieniony przez drzewa daje pewną
intymnośc a taras wykonany z płyt nie nastręcza dużo prac z utrzymaniem i pielęgnacją ogrodu.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 23:16, 05 lut 2014

Do góry
Najbardziej czerwone maki, Irenko powinnaś je dobrze pamiętać.

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 23:13, 05 lut 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Należy Ci się Anitko medal , a na razie bukiecik z kursu ode mnie

Ewcia dzięki, rozumiem, że ten medal za wytrwanie 20 lat z tym samym facetem, ale to chyba jednak jemu bardziej należy się medal, że ze mną tyle lat wytrwał.
Buziaki
Ogród w cieniu brzozy 23:11, 05 lut 2014

Do góry
Dzień Dobry! Czy ja tutaj już byłam kiedyś?
Śliczne róże. Jak się nazywa ta w awatarze? Czy to róża? Może piwonia? Chyba nie Laurowiśnia? Na przywitanie wiśnia:

Pszczelarnia 23:00, 05 lut 2014

Do góry
To, żeby zmienić temat.
Zostawiam Wam łąkę pod brzozami:

Znowu na wsi 22:59, 05 lut 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
To ja się odwdzięczam, nazwy tam, gdzie znalazłam, zdjęcia z Motisfont przepadły, cała nadzieja w Gabrieli.

.jpg[/img]
[/quote

Przyszłam tu zapytać czy już Jolu ciachnęłaś mirt, ale takie te róże wkleiłyście, że ach....
U mnie też wklejam, nie da się tego powstrzymać.
Jak ja uwielbiam takie róże jak ta bordowa na zdjęciu powyżej, o takim rozetowym układzie płatków, że też akurat nie ma jej nazwy. Szekspir jest trochę podobny.
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:48, 05 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Dobranoc Bogusiu nie usiedzę
Masz łabądka na dobranoc...
Ogrodomania Oli 22:48, 05 lut 2014

Do góry
Tobie Olu wstawię kosmatkę - śnieżną, jak na porę roku przystało. Bardzo lubię tę trawę a inne z Twojego ogrodu. Pozdrawiam.
Ogród w budowie - nieustającej 22:46, 05 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
To dobrze, że na taki wyjazd nie jadę.. bo ja chyba już przy A bym zbankrutowała... a jeszcze działkę trza by dokupić

Ania, wiesz dobrze, że żeby kupować wcale nie trzeba wyjeżdżać. Z moich wojaży przywożę tylko to, czego u nas absolutnie nie ma, albo co jest dużo tańsze - np. cytrusy. Nie potrafię się tylko opanować, jak widzę tzw. rzeczy ładne. No, tu mam większy kłopot niż z roślinami.

Bo jak nie chcieć czegoś podobnego? Ja chcieć.
Pracuję w tej kwestii nad pewnym rzeźbiarzem...

Znowu na wsi 22:36, 05 lut 2014

Do góry

A to jest na pewno r. 'Burgundy Ice':

A ta ma etykietkę:

Ogród w budowie - nieustającej 22:34, 05 lut 2014

Do góry
Leida napisał(a)
Gabi, ja byłam we wszystkich trzech ogrodach w Berlinie.

Ponieważ nie przepadam za ogrodami pałacowymi to Ogród i Pałac Sanssouci stawiam na ostatnim miejscu z tych 3 ogrodów - przeznacz na niego co najmniej pół dnia i wygodne buty jak chcesz cały ten park zobaczyć. Ale raz w życiu trzeba go zobaczyć, żeby wyrobić sobie zdanie na temat życia władców
w dawnych czasach.
Kolejny to Ogrody świata - ja byłam jesienią chyba na początku października, kiedy drzewa się poprzebarwiały i wyglądał całkiem fajnie. Jest tam nawet kawałek wydzielony na rabatę Foerstera. Ale ten ogród to chyba najładniej wygląda wiosną kiedy kwitną wiśnie ozdobne i inne drzewa, szczególnie ten ogród japoński.
Najfajniejszy z tych trzech jest zdecydowanie ogród w Bornim. Tylko zacznij oszczędzać już dzisiaj bo szkólkę jaka jest obok ogrodu moge porównac tylko ze szkółką u Beth w Anglii. Ostatnio doszłam tylko do litery D i juz zabrakło nam miejsca w samochodzie. Do Z jeszcze nigdy mi się nie udało. A ogród jest niewielki ale taki, że się chce do niego wracać.

I Joku dobrze Ci radzi, dużo fajniejszy jest ogród botaniczny w Berlinie niż Poczdamie a jest niedaleko Poczdamu w dzielnicy Dahlem.

Dynia piżmowa? Tez skorzystam z Twoich rad.

Haniu, posłucham wszystkich wskazówek, pałac koniecznie chcę zobaczyć, bo w końcu nie samymi ogrodami człowiek żyje. Czytałam że zostały mocno okrojone.
I dopisuję ogród w Bornim, bo jak tu nie zobaczyć takiej szkółki?. Na szczęście jadę samochodem.

Niemcy mają w swoich szkółkach coś o czym marzę i w związku z tym będę musiała dojść do litery"W".
To roża White Little Pet. Zobaczyłam ją w ogrodzie Spencer Garden, zapytałam ogrodnika jak się nazywa, bo żadnej tabliczki nie było. I od tej pory marzę o "małym białym zwierzątku", które rosło przy ławce.
Zwierzątko wydało wprawdzie sport o bardzo podobnych kwiatach - Félicité Perpétue’, ale to róża pnąca, a zwierzątko jest małe i gęste. Prawda że piękne?

Znowu na wsi 22:29, 05 lut 2014

Do góry
To ja się odwdzięczam, nazwy tam, gdzie znalazłam, zdjęcia z Motisfont przepadły, cała nadzieja w Gabrieli.

Kondziowy Ogród :) 22:28, 05 lut 2014

Do góry
To ja pozdrawiam ciepło, dziękując za różane ogrody w lutym:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 22:25, 05 lut 2014

Do góry
Klucza to ja mam Ircia na mojego M..... wielkiego francuza.....
A rabata flamenco....... to koniecznie czerwone maczki jak u mnie... jakieś kłącze sie chyba nie do końca wykopało i coś jesienią ruszyło... jak będzie żyło to Twoje....
Takie wielkie .... i z jednej sadzonki dużo ....

I czerwone liliowce... i zółty z czerwonym lub niebieski....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies