Jolu a jak długo masz swoją, może jeszcze potrzebuje czasu. Ja mam dwa krzaki i nie rosną jednakowo. Może to też zależy od sadzonki.
Jeśli chodzi o ziemię to jak będziesz dodawała kompostu to rośliny poradzą sobie.
My sadząc drzewa zaprawiamy dołki ale wiadomo na jak długo może to starczyć dla drzewa, a jednak radzą sobie. Na bogatej ziemi byłyby na pewno większe w tym czasie. Ale jak się nie ma co się lubi to....
Winchester już była to może kolejna angielka Heritage (kolor uzależniony od światła )
Przekopałam się i znalazłam zbliżenia host..
Grand Master lub Christmas Tree, pisze, ze wytrzymuje słońce.. i wytrzymuje, bo to ściana południowa i dopiero latem liście sie przypalają... dlatego już je jesienią przesadziłam..
A tpo hosta z tyłu i raczej nie pasuje nic z tych dwóch powyżej.... ma ciemniejszą obwódkę..
A tak kwitną.. i nie patrz na popalone liście.. dziw, że wogle tu rosły..
BOŻENKO ---I dlatego wywalam żeby się grzyb nie przeniósł na inne . z ziemią też muszę zrobić porządek , wymiana i podleję nadmanganianem potasu .potem dopiero sadzenie w maju
ANIADS-----nie powiem że są bezproblemowe ....zwłaszcza w glinie . sama zobaczysz .
ULKA ----daj spokój czas się ustatkować ....50 dych na karku . koniec szaleństw . już tylko stateczność
i powaga ......tylko podaj sposób ,
róże uwielbiam choć trzeba im poświęcić troszkę czasu jak to przystało na króloweAngela piękna nornice mam , krety mam i plagę ślimaków mam a i sarny które uwielbiają moje róże choć marudzę na mój ogród to nie wyobrażam sobie istnienia bez niego pozdrawiam
No tak , przypomniało mi się ,że o likwidacji płotu już pisałaś ..... Będzie więcej miejsca, znacznie....
Hmmm.... to może te płyty na froncie będą miały uzasadnienie i można się tamtędy przechadzać do innej części ogrodu o tak ......
Elu, kazdy z nas ma chwilowe depresje ogrodowe, ale na szczęście szybko mijają.
Ja tej wiosny nie mogłam się pozbierać jak się okazało, że nornice wyjadają mi też róże. To było okropne tak wyciągać takie ogryzione kikuty. Już oczami wyobraźni widziałam zjedzony cały ogród.