Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Makowo na Kociewiu 12:42, 17 paź 2013

Do góry
Ogród Magdalenka 12:40, 17 paź 2013

Do góry
noemi napisał(a)
Kuleczki świeżo posadzone mają zdrowy kolor a rojniki wędrują to tu , to tam

Madziu już nie pamiętam czy się u Ciebie witałam i ogrodem zachwycałam
Powiedz, ile płaciłaś za te piękne kuleczki bukszpanowe?
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:40, 17 paź 2013

Do góry
kachat napisał(a)
Więc choć mnie osobiście wkurza prawo, że każde drzewko musi mieć pozwolenie na bycie wyciętym, głównie ze względu, że działkę mam w lesie gdzie jeszcze conajmniej kilkanaście sosen czeka na wycięcie, to jednak rozumiem te przepisy i bardzo się cieszę, że są (ale jednak mogliby trochę ułatwić sprawę i szybciej i mniej boleśnie podejmować decyzje, czy drzewko może zostać wycięte czy nie... Bo teraz to gorzej chyba niż uzyskać pozwolenie na budowę domu )

Ty wycinasz jeszcze kilkanaście sosen.. .... bo zachciało Ci sie mieszkać w lesie.... kto dał zgodę na budowę domu w lesie??? Las ma być las..... jak już sie chciało mieszkać to trzeba było budować sie na polanie...

A ja posadziłam u siebie grubo ponad 100 drzew..... na mojej działce budowlanej.... i niektóre wiem że za gęsto i będę musiała coś wyciąć... ale czy dostane zgodę i dlaczego mam dostawać zgodę???

Dla kogo jest ten przepis??? Na pewno nie dla mnie..

Nie chciałam nikogo obrażać ale jak widać każdy kij ma dwa końce.. i takie trochę prawo Kalego. Człowiek rozumny nie wytnie, a głupi i tak wytnie...
Plan zagospodarowania powinien określać warunki...w tym gospodarkę drzewami na prywatnej działce budowlanej. Jeszcze na etapie budowy, a nie potem....

Idę z Forum bo zaraz poobrażam tego i owego.... nastrój mam do duszy.....
trawki przyszły... to jedna część, a druga w kartonie jeszcze.
Kupiłam też Everesty.. trawki jak mój pies.. musiałam kupić...

Ogród Bogusława 12:35, 17 paź 2013

Do góry
Fagus - Buk. też się pięknie przebarwia i nie gubi liści
Kwiatowy ogródek Monteverde 12:29, 17 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj cyknęłam tylko sikorkę lata ich już pełno do karmnika, ale jak na złość gdy miałam aparat w ręce tylko jedna podfrunęła
no i pąk Kosmosu pięknie pachnąca Sweet Revelation delikatna Rosario Pomponella New Dawn następna pachnąca i owocki winnika zmiennego czas na kawkę i papieroska się skończył i znowu do roboty i aż do ciemna więc więcej zdjęć nie ma

Aniu Piękne są Twoje róże. I to o tej porze roku. A czy sikorek nie dokarmia się dopiero jak będą kilkudniowe mrozy?

Pozdrawiam
Rododendronowy ogród II. 12:22, 17 paź 2013

Do góry
Bogdziu, mam do ciebie takie pytanie, które pewnie już padło sto tysięcy razy, ale szukałam i za chiny na tych tysiącach stron nie mogę znaleźć odpowiedzi Powiedz proszę w kilku słowach, w jaką ziemię wsadzasz swoje różaneczniki? Co i jakie proporcje

I drugie pytanko: pamiętasz może, co to za kosodrzewina? Akurat taki pokrój mi się bardzo podoba

Ogród Bogusława 12:14, 17 paź 2013

Do góry
nebel napisał(a)

to ujęcie mnie urzekło niesamowicie

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:42, 17 paź 2013

Do góry
Spojrzenie na prywatny park

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:41, 17 paź 2013

Do góry
Czereśnia o poranku

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:04, 17 paź 2013

Do góry
Powyższe zdjęcia były lipcowe a teraz są wrześniowe.

A oto jak moja synunia zmierza do żabek

Idzie…

Idzie…

Już jest

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:00, 17 paź 2013

Do góry
Czytam o tym kiepskim nastroju i masz go chyba na pewno jak mawia moja koleżanka

Moja cynia dla Ciebie Cy nie ładna?

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:52, 17 paź 2013

Do góry
Pod glicynią i balkonem zbudowaliśmy z Mężem skalniaczek. Nasz synek lubi się w nim bawić bo położyłam tam żaby i kamienie, które przyciągają jego uwagę. Zdjęcia synka buszującego tutaj będą potem

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:46, 17 paź 2013

Do góry
Elka witaj serdecznie

Dzisiaj pokażę moją południową stronę ogrodu, gdzie latem panuje "patelnia" Na ścieżkę planuję wyłożyć takie same płyty jak na wejściu do domu i wszystko wypełnić korą. Między domem a płotem, który będzie w pszyszłym roku, jest 4 metry. Po pręcie metalowym wspina się glicynia. Chciałabym żeby w przyszłości oplotła balustradę balkonową a pędy żeby opadały nad schody do piwnicy. Ponoć fioletowa ale jeszcze nie kwitła więc się okaże.

Makowo na Kociewiu 10:46, 17 paź 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

U mnie było identycznie z korzeniami roślin....
Ale teraz zostały na sobote same łatwiutkie do sadzenia miejsca Buziaki zasyłam dla Ciebie i głaskam Tricolora mru mru

Tricolor mruczy
ogrodoweimpresjejolki 10:45, 17 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)
Wielbicielka niebieskiego melduje się .. chociaż na karteczce dziś coś co nie znam i konwalia
Moje dalie jak Hanusi już sie suszą...
Jednoroczne kwiatki wszystkie już padły... ale goryczka dopiero zaczyna kwitnąć Na niebiesko
U mnie najpóźniej kwitnie słonecznik wierzbolistny, aster płożący i goryczka Alpine Succes Blue
to kwiaty listopadowe

Aniu, dzisiejsza karteczka dopiero teraz jakość zdjęcia byle jaka, bo aparat stawia opór...

A moje dalie jeszcze rządzą ta się położyła , wtuliła w liście i kwitnie

ogrodoweimpresjejolki 10:28, 17 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ja też lubię niebieski i dla mnie on pasuje do wielu kolorów tak ze jest dośc wygodnym kolorem w ogrodzie. Jolu miłego dnia życzę.

Bogdziu, z niebieskiego znalazłam tylko troszkę żeniszków, które wcisnęły się w kadr

wzajemnie miłego dnia
ogrodoweimpresjejolki 10:24, 17 paź 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Marcinki urocze, szczególnie , że już mało co kwitnie teraz.... A ja niebieski lubię z żółtym też, i różowym . Pozdrawiam, choć u mnie niemiła pogoda dzisiaj....
Wycinanie te obślizłe obecnie liście host???

Poprzednie lata jesienią robiłam porządki i wycinałam hosty, a w tym roku zostaną do wiosny. Wg mnie lepiej je uporządkować jesienią, by wiosną przy grabieniu nie uszkodzić młodych kłów
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:52, 17 paź 2013

Do góry
U mnie każde przeziębienie trzyma bardzo długo.... wiec nic dziwnego i dla mnie to normalne...
Siedzę w domciu, wiec weny twórczej nie mam....
Zostawiam moje goryczki... coraz więcej kwiatków pokazują.. ale to listopadowe kwiaty.
Aster płożący ma na razie też kilka kwiatków ,a i słonecznik wierzbolistny nie spieszy sie do pokazania kolorów.. dla nich jeszcze nie pora......
goryczka Alpine Succes Blue

Synuś wlazł do kałuży i powycinał liście lilii i innych roślin... wytaszczył na brzeg lotosa..... ale fotek nie ma..... nie miał kto robić...... koszmar w taki ziąb wchodzić do wody.. nawet w piance... Machnęłabym ręką na liście.. ale pompa sie zatkała i woda w kaskadzie nie leci.. Ale moje chłopaki stwierdziły, że pompa OK coś innego sie popsuło i zatkało..
Jak nie urok to coś innego....
Dziś przyjdzie paczka z trawkami......
Idę wegetować...... do wieczorka
ogrodoweimpresjejolki 09:42, 17 paź 2013

Do góry
Wielbicielka niebieskiego melduje się .. chociaż na karteczce dziś coś co nie znam i konwalia
Moje dalie jak Hanusi już sie suszą...
Jednoroczne kwiatki wszystkie już padły... ale goryczka dopiero zaczyna kwitnąć Na niebiesko
U mnie najpóźniej kwitnie słonecznik wierzbolistny, aster płożący i goryczka Alpine Succes Blue
to kwiaty listopadowe

Pszczelarnia 09:37, 17 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Witajcie,
mam jesienne dołujące dylematy:
co zrobić z tzw. sąsiedzką miedzą na długości 55 m.? Kierunek pn-pd. W tej chwili mam tam "żywopłot" śnieguliczki (zaniedbany bardzo) z masą drzew potrzebnych i niepotrzebnych (wszystkie możliwe gatunki). Sąsiedzi w rozsądnej odległości od siatki posadzili choinki po całości prawie (ale są marne szanse, że one wyrosną - choć mogłyby rosnąć, bo zasłonią mnie od zimowych północnych wiatrów, ewentualnie, a cienia nie rzucą).
Kolejny rok zbieram się do porządków. I tak:

1. czy posadzić żywopłot naturalny liściasty i zostawić trochę ładnych drzew?
2. czy jednolity (graby) i zostawić trochę ładnych drzew
czy jakimiś sekwencjami raz taki, raz taki i zostawić trochę ładnych drzew?

W kontekście:

Drzewa ładnie podkrzesać, żeby pnie były malownicze. Skoro z boku jest ekran z buka, to może tutaj też buki? A zza nich będą się kołysały korony drzew? Kolorystycznie będzie ciekawie.

No i będzie jakieś nawiązanie do istniejącego otoczenia warzywnika. Może ten buk poprowadzić sporo z przodu drzew? Oddalić nieco, tylko nie wiem, ile tam jest miejsca. Jestem za bukiem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies