Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » w Oborze też mogą być ogrody

w Oborze też mogą być ogrody

Alisonek 22:13, 01 lut 2014

Dobrej nocy
wiunia 22:15, 01 lut 2014

Alisonek 11:16, 02 lut 2014

Witam Was tulipanowym zagonkiem Tak był w zeszłym roku

Niedzielnie pozdrawiam wszystkich zaglądających, czytających, podpowiadających oraz tych ukradkowo wpadających
Nikita 12:17, 02 lut 2014

Alu, przybiegłam do Ciebie od Sylwi i widzę, że od wiosny jakieś ogrodowe reorganizacje się szykują. To tak jak u mnie – też jestem na etapie biegania po ogrodach i szukania pomysłów oraz inspiracji do wiosennej metamorfozy. Ja już mniej więcej (z naciskiem na mniej) zarys mam, ciągle coś zmieniam, poprawiam w projektach.
Twój ogród może nie jest jakich imponujących rozmiarów, ale ma potencjał. Musisz wszystko dobrze rozplanować, stworzyć listę roślin a od wiosny zawijamy rękawy i do roboty….
Patrząc na zdjęcia i plan całego gospodarstwa to pierwsza rzeczą jaką bym zrobiła to pozbyła się betonu z miejsc, w których może go nie być. Na przykład to przejście między domem – letnią kuchnia a orzechem…tam może być chyba trawa…Zawsze to o kilka metrów większy ogród i ładne, spójne połączenie całości. Pozbyć się „atrakcyjnej inaczej” siatki, posiać trawkę, posadzić trochę zieleniny, a pod orzechem zrobić plac zabaw (w dzisiejszym odcinku „Mai w ogrodzie” był pomysł na gigantyczną piaskownicę). To na początek – przynajmniej ja bym tak zrobiła, a w między czasie kombinować coś z pozostałym ogrodem – powoli małymi kroczkami do celu…..pięknego, wymarzonego ogrodu.

Pozdrawiam niedzielnie, będę na pewno zaglądała śledząc postępy i zapraszam do mojego szmaragdowego.
Gardener27 13:13, 02 lut 2014

Alisonek napisał(a)
Witam Was tulipanowym zagonkiem Tak był w zeszłym roku

Niedzielnie pozdrawiam wszystkich zaglądających, czytających, podpowiadających oraz tych ukradkowo wpadających

Ten zagonek ma ogromny potencjał Jak zamierzasz go wykorzystać To część warzywnika? Pozdrawiam!
malgorzata_s... 14:39, 02 lut 2014

Jakie fajne tulipki. No i wszystkie w jednym kolorze, profesjonalnie Przeczytałam o trzmielinie, pisałaś że się przebarwia na czerwono, ale nie każda Buziaki
Marlenaa 14:55, 02 lut 2014

Witaj Alisonku, oczywiście ja już u Ciebie byłam tylko wpisu nie zostawiłam Obora w tytule zachęciła mnie do odwiedzin Powolutku, pomalutku i nasze obory i krowy zamienią się w ogrody
Pozdrawiam serdecznie
Alisonek 09:09, 03 lut 2014

Gardener27 napisał(a)

Ten zagonek ma ogromny potencjał Jak zamierzasz go wykorzystać To część warzywnika? Pozdrawiam!

Przemku ten zagonek był wykorzystany w pełni, bo te tulipany kwitły w kwietniu, potem w ich miejsce poszły mieczyki, a obok 1 partia kalafiorów, szpinaku i marchewka w tym roku większość tulipanów została posadzona w ogródku przy domu
A w warzywniku na razie jest skopane i posadzone są czosnki
Alisonek 09:11, 03 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jakie fajne tulipki. No i wszystkie w jednym kolorze, profesjonalnie Przeczytałam o trzmielinie, pisałaś że się przebarwia na czerwono, ale nie każda Buziaki

Moja ma taki dziwny czerwonawy odcień, ale mi to nie przeszkadza
Ład i porządek musi być
Buzia Gosiu
Alisonek 09:13, 03 lut 2014

Marlenaa napisał(a)
Witaj Alisonku, oczywiście ja już u Ciebie byłam tylko wpisu nie zostawiłam Obora w tytule zachęciła mnie do odwiedzin Powolutku, pomalutku i nasze obory i krowy zamienią się w ogrody
Pozdrawiam serdecznie

No wiesz, czyli byłaś cichym podglądaczem fajnie że w ogóle zajrzałaś
Zmienią się, zmienią..nie możemy odstawać od średniej na forum bo nas wyrzucą