Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

bociek 10:46, 02 lut 2014

Przebisniegi Cudne Posadzilam na jesieni i licze, ze zakwitna w marcu Mam krety to i nornice pewnie, ale niech no tylko tkna moje cebulki, to juz ja im dam bobu, znaczy naftaliny
I jakie sloneczne zonkile, jeszcze nie widzialam w sklepach peczkow, zawsze kupuje do domu, zeby bylo cieplej Wiosna u Ciebie Jolus, a u mnie na snieg pada deszcz. Bedzie slizgawka

Pozdrowionka znalazlam, dziekuje i swoje zostawiam razem z wieeeeeelkim buziakiem
hanka_andrus 10:52, 02 lut 2014

Czyli co? Dziś tulipanowo?
Słonecznego wypadu do ogrodu.

eda 12:41, 02 lut 2014

Jolcia pozdrawiam miłej niedzieli
an_tre 12:59, 02 lut 2014

jotka napisał(a)

W poszukiwaniu wiosennych akcentów - żonkile zeszłoroczne zdjęcie, bo pewnie jeszcze w sprzedaży nie ma

Za oknem słyszę jak pada deszcz, temperatury nie widzę, bo ciemno jeszcze ...

miły ten wiosenny akcencik Jolu
pozdrawiam miłej niedzieli
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 14:57, 02 lut 2014

Piszesz... mam i konfiturę z własnych wiśni i naleweczkę.... a ja wszystkie wiśnie zjem... lubię prosto z drzewa.... taka nalewka robiona na miejscu Ale dziś zrobiłam aroniówkę.... odgruzowuję zamrażarkę 7,5 litra alkoholizmu zrobiłam
jotka 17:08, 02 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Piszesz... mam i konfiturę z własnych wiśni i naleweczkę.... a ja wszystkie wiśnie zjem... lubię prosto z drzewa.... taka nalewka robiona na miejscu Ale dziś zrobiłam aroniówkę.... odgruzowuję zamrażarkę 7,5 litra alkoholizmu zrobiłam

rwij do woli, tylko bierz te już dojrzałe

Bogdzia 18:20, 02 lut 2014

Piekłas ciasteczka? Pewnie nie bo czytam ze do ogrodu sie wybierałaś. Pozdrówka.
jotka 19:37, 02 lut 2014

Bogdzia napisał(a)
Piekłas ciasteczka? Pewnie nie bo czytam ze do ogrodu sie wybierałaś. Pozdrówka.

Bogdziu, skąd myśl, że do ogrodu się wybierałam? Wręcz przeciwnie - nie ruszałam się z domu na krok. Pogoda okropna - wilgoć i topniejące resztki śniegu po nocnym deszczu nie zachęcały do spaceru..
A w dodatku leczę stan zapalny powiek i mam zalecenie okulisty, że muszą moje oczka ciepło mieć ..

Ciasteczek kruchych napiekłam, a jakże: z z dodatkiem cynamonu, z orzechami włoskimi siekanymi, z makiem, ...
Jutro część rozdam jako prezenciki i podziękowania Resztę do pudełeczek dla niespodziewanych gości i jak nas z Markiem na coś słodkie napadnie

Jeszcze ciepłe częstujcie się

20:05, 02 lut 2014
Kilka lat temu, gdy byłam działkowiczą, mój ogrodowy sąsiad miał też takie duże drzewo z wielką obfitością owoców. Jesienią, on miał wiśnie, a ja jego... liście
Absolutnie mi to nie przeszkadzało, co natura, to natura, a w dodatku Pan Ginter był przemiłym starszym panem
Nie mam teraz owoców, warzyw, ani nawet sąsiedzkich liści , za to mogę dokarmiać sarny, które wymagają opieki i rekonwaleścencji, zanim zostaną wypuszczone na wolność - ogromna przyjemność
Jolu, doczytałam, że lubisz żeniszki i wysiewasz je samodzielnie, ja zawsze kupuję sadzonki, ale może tym razem spróbowałabym z siewu? Wysiewasz wcześniej i pikujesz siewki? Udają się? Ja też je bardzo lubię za kolor i nieprzerwane kwitnienie, aż do pierwszych mrozów.
Przegapiłam ciasteczka, ale wracam by się poczęstować dziękuję!

Joku 20:12, 02 lut 2014

Ja też jedno ciastko porwałam.