Kasiu, skrzynka tulipanów jeszcze czeka na uprzątnięcie rabaty przy dzbanie...może za tydzień, bo czas już nagli, a mnie szkoda cudnego popielnika...ostatnie zdjęcia płonącej trzmieliny
No właśnie nie pasuje I ja żadnych bukszpanów u siebie na pewno nie planuję. I widzisz, mnie się ten iks ścieżkowy też nie bardzo podoba, ale ja po prostu tamtędy chodzę I to nie są jedyne ścieżki u nas O, zdjęcie wklejam - różowe kropy to trasa mojego działkowego najczęstszego spaceru Więc ta krótka ścieżka po lewej od sosny musi być... A co do reszty, to przemyśliwuję.
Myślałam, że może zamiast tej jednej krótkiej ścieżki z prawej strony przedłużyć rabatę, rzucić 2-3 niewielkie płaskie kamienie, i taką niby-ścieżkę na przełaj zrobić..?
Nie wiem kurcze no Potrzeba funkcjonalności i wygodny walczy u mnie z potrzebą estetyki
Bogdziu, minął tydzień i nawet się nie obejrzałam jak zaczął się następny...po deszczu i dzisiejszej porannej mgle liści coraz mniejj...to chyba ostatnie tak kolorowe fotki ogrodu...dzisiaj od strony tajemniczej furtki
dziękuję za podpowiedzi tam koło kamieni właśnie rośnie mała sosna i formuję ją na bonsai i nie chcę jej zakryć a tam gdzie wierzba to chyba źle będzie tak myślę na tym podwyższeniu, bo cały skalniak mam zamiar karłowacić żeby rosliny nie zagłuszyły się a to jak poleci do góry to tak nie będzie chyba pasowało, ale ok pomyślę muszę dojrzeć do tej decyzji żeby nie przesadzać co tydzień już cię nie męczę miomi koncepcjami tylk powiedz mi czy orientujesz się czy można teraz przesadzać miskanty bo za tego zielonego chcę posadzić variegatusa żeby był jasny ładny na tle tuji bo tam taka zielona plama jest i chcę rozjaśnić,
i jeszcze jedno pytanko, prośba zauważyłam u ciebie piękne hosty, czy może wysyłasz czasami sadzonki czy nie bawisz się w tego typu sprawy, ja też mam kilka na wymianę i żurawek dużo jeśli byś chciał, koszty wysyłki pokryję oczywiście
dziękuję za podpowiedzi tam koło kamieni właśnie rośnie mała sosna i formuję ją na bonsai i nie chcę jej zakryć a tam gdzie wierzba to chyba źle będzie tak myślę na tym podwyższeniu, bo cały skalniak mam zamiar karłowacić żeby rosliny nie zagłuszyły się a to jak poleci do góry to tak nie będzie chyba pasowało, ale ok pomyślę muszę dojrzeć do tej decyzji żeby nie przesadzać co tydzień już cię nie męczę miomi koncepcjami tylk powiedz mi czy orientujesz się czy można teraz przesadzać miskanty bo za tego zielonego chcę posadzić variegatusa żeby był jasny ładny na tle tuji bo tam taka zielona plama jest i chcę rozjaśnić,
i jeszcze jedno pytanko, prośba zauważyłam u ciebie piękne hosty, czy może wysyłasz czasami sadzonki czy nie bawisz się w tego typu sprawy, ja też mam kilka na wymianę i żurawek dużo jeśli byś chciał, koszty wysyłki pokryję oczywiście