Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W kamiennym kręgu od początku 18:11, 14 paź 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, wciaż sycę oczy tymi jesiennymi barwami Twojego ogrodu. I zieloną ścianą też!

Basiu, dziękuję za miłe słowa....ściana daje świetny tło...podkreśla kolorki
W kamiennym kręgu od początku 18:08, 14 paź 2013

Do góry
an_tre napisał(a)
Aniu bardzo lubię te twoje ogniste zakątki

Aniu ogień przygasa....ale jeszcze jest i tego się trzymajmy
Ogród różany przy Drum Castle. 18:07, 14 paź 2013

Do góry

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:06, 14 paź 2013

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 18:05, 14 paź 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Aniu, piękne kolorki u Ciebie.

Ewciu, dziękuję...tak jak pisałam chyba juz końcówka...
owoce trzmieliny
W kamiennym kręgu od początku 18:03, 14 paź 2013

Do góry
GorAna napisał(a)

Aniu bardzo lubię te twoje ogniste zakątki
Ogród cioci 18:02, 14 paź 2013

Do góry
Fotki z dzisiejszego dnia
W kamiennym kręgu od początku 18:02, 14 paź 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
jestem na bieżąco łany tulipanów widziałam i łany wrzosów przepięknych i trawki nowe i znowu ten porządek, idealne odstępy, ostre kanty buuuuu ściskam na powitanie

Kasiu, skrzynka tulipanów jeszcze czeka na uprzątnięcie rabaty przy dzbanie...może za tydzień, bo czas już nagli, a mnie szkoda cudnego popielnika...ostatnie zdjęcia płonącej trzmieliny

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:01, 14 paź 2013

Do góry
Eukomisy zrobiły niespodziankę

i zakwitły jesienią

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 17:59, 14 paź 2013

Do góry
Mathildis napisał(a)
gdyby rabatki otoczyć niskim szpalerem bukszpanów byłoby fajnie, tylko nie wiem czy to pasuje do lasu
No właśnie nie pasuje I ja żadnych bukszpanów u siebie na pewno nie planuję. I widzisz, mnie się ten iks ścieżkowy też nie bardzo podoba, ale ja po prostu tamtędy chodzę I to nie są jedyne ścieżki u nas O, zdjęcie wklejam - różowe kropy to trasa mojego działkowego najczęstszego spaceru Więc ta krótka ścieżka po lewej od sosny musi być... A co do reszty, to przemyśliwuję.

Myślałam, że może zamiast tej jednej krótkiej ścieżki z prawej strony przedłużyć rabatę, rzucić 2-3 niewielkie płaskie kamienie, i taką niby-ścieżkę na przełaj zrobić..?

Nie wiem kurcze no Potrzeba funkcjonalności i wygodny walczy u mnie z potrzebą estetyki
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:59, 14 paź 2013

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu, melduję że była u nas burza. Na szczęście dopiero wieczorem. W dzień pogoda znośna, ale pochmurno.

bogumila_bienko napisał(a)

...u nas też.

Jolu jeśli z deszczykiem to zazdroszczę

...bo u nas strasznie sucho w grodzie
W kamiennym kręgu od początku 17:55, 14 paź 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Przyszłam pomachac i miłego weekendu życze.

Bogdziu, minął tydzień i nawet się nie obejrzałam jak zaczął się następny...po deszczu i dzisiejszej porannej mgle liści coraz mniejj...to chyba ostatnie tak kolorowe fotki ogrodu...dzisiaj od strony tajemniczej furtki

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:55, 14 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Róże jeszcze pięknie kwitną...ach...te Twoje klimaciki...pozdrawiam.

Dziękuję Bogusiu

uwielbiam te słoneczne klimaciki

Ogród cioci 17:53, 14 paź 2013

Do góry
Nie wytrzymałam do wiosny i zakupiłam berberyski. 5 admiration i 2 tiny gold.

Nie wiem czy nie dokupić i nie zrobić pełnej obwódki? Poradźcie. Z tyłu są hortki wielka i dwie małe. Przed nimi dałabym trawki red baron np.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 17:52, 14 paź 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Aniu, u mnie jesień, a u Ciebie jak w lecie... róże pięknie Ci kwitną.
Pozdrawiam niedzielnie i słonecznie

Elu wbrew tym letnim kolorowym akcentom

u mnie też jesień w pełni barw

Ogród różany przy Drum Castle. 17:21, 14 paź 2013

Do góry
Lutyens bench - posiedziałam na tej ławeczce, pozachwycałam się widokami, pięknem róż i ich zapachem. Mogłabym nie wychodzić z tej części ogrodu

Działka prawie w Borach Tucholskich 17:06, 14 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Anita od Ciebie to chyba widać Tatry (z wysokiego dachu )

Natalia a kto pozwoli jabłonce się rozrosnąć ?
miskant zostaje a świerk lekko z przodu po prawej w stronę kamieni albo w rogu na miejscu wierzby
towarzystwo - mój ma sosny górskie , sosna Fastigiata, świerk serbski Pendula Bruns, św. Hoopsii i buki pendule
a dalej np świerk Brewera Pendula- młodziutki ale kiedyś urośnie i św. bicolor (chyba Howell's Dwarf)

a to już inny kawałek (starszy)

dziękuję za podpowiedzi tam koło kamieni właśnie rośnie mała sosna i formuję ją na bonsai i nie chcę jej zakryć a tam gdzie wierzba to chyba źle będzie tak myślę na tym podwyższeniu, bo cały skalniak mam zamiar karłowacić żeby rosliny nie zagłuszyły się a to jak poleci do góry to tak nie będzie chyba pasowało, ale ok pomyślę muszę dojrzeć do tej decyzji żeby nie przesadzać co tydzień już cię nie męczę miomi koncepcjami tylk powiedz mi czy orientujesz się czy można teraz przesadzać miskanty bo za tego zielonego chcę posadzić variegatusa żeby był jasny ładny na tle tuji bo tam taka zielona plama jest i chcę rozjaśnić,

i jeszcze jedno pytanko, prośba zauważyłam u ciebie piękne hosty, czy może wysyłasz czasami sadzonki czy nie bawisz się w tego typu sprawy, ja też mam kilka na wymianę i żurawek dużo jeśli byś chciał, koszty wysyłki pokryję oczywiście
Działka prawie w Borach Tucholskich 17:06, 14 paź 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Anita od Ciebie to chyba widać Tatry (z wysokiego dachu )

Natalia a kto pozwoli jabłonce się rozrosnąć ?
miskant zostaje a świerk lekko z przodu po prawej w stronę kamieni albo w rogu na miejscu wierzby
towarzystwo - mój ma sosny górskie , sosna Fastigiata, świerk serbski Pendula Bruns, św. Hoopsii i buki pendule
a dalej np świerk Brewera Pendula- młodziutki ale kiedyś urośnie i św. bicolor (chyba Howell's Dwarf)

a to już inny kawałek (starszy)

dziękuję za podpowiedzi tam koło kamieni właśnie rośnie mała sosna i formuję ją na bonsai i nie chcę jej zakryć a tam gdzie wierzba to chyba źle będzie tak myślę na tym podwyższeniu, bo cały skalniak mam zamiar karłowacić żeby rosliny nie zagłuszyły się a to jak poleci do góry to tak nie będzie chyba pasowało, ale ok pomyślę muszę dojrzeć do tej decyzji żeby nie przesadzać co tydzień już cię nie męczę miomi koncepcjami tylk powiedz mi czy orientujesz się czy można teraz przesadzać miskanty bo za tego zielonego chcę posadzić variegatusa żeby był jasny ładny na tle tuji bo tam taka zielona plama jest i chcę rozjaśnić,

i jeszcze jedno pytanko, prośba zauważyłam u ciebie piękne hosty, czy może wysyłasz czasami sadzonki czy nie bawisz się w tego typu sprawy, ja też mam kilka na wymianę i żurawek dużo jeśli byś chciał, koszty wysyłki pokryję oczywiście
Ogród różany przy Drum Castle. 17:02, 14 paź 2013

Do góry

Ogród różany przy Drum Castle. 16:51, 14 paź 2013

Do góry
uczta dla zmysłow

i trochę fotek z tej części

Kwatery różane są częścią centralną, otaczają je kwatery z bylinami. Tu chyba widac to najlepiej:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies