lawenda okryta, ale podejrzewam że będę musiała ją wymienić na nową
azalie w domu -jak skończą kwitnienie włożę je do większej donicy w kwaśną ziemię i zobaczę jak wiosną się będą sprawowały
bluszcz też już w domu
Dzisiaj odniosłam sukces, bo wysypałam dwa worki ziemi na roślinki i okryłam choiną!!!
i foty też poczyniłam dla Was, to drugi sukces w ostatnich tygodniach
z tej radości serwuję piosenkę dla wszystkich odwiedzających http://www.youtube.com/watch?v=YvY8n59y89c&list=PLfcvXidRFyfT4h-lVF9QjHz9D15IzNPjm
Oto efekty:
rabaty hortensjowo-trawowe
Kasik jest zielono bo dużo iglaków i zimozielonych jest. Lubię liściaste i uważam, ze mam ich zbyt mało ale zimozielone docenia się właśnie o tej porze
żurawki dzisiaj dodają koloru
Zawsze mówiłam, że Grzesie to fajne chłopaki...mój nie tak domyślny, ale co tam i tak jest fajny.
Latarenki moje marzenie ...
spóżnione życzenia ślę
ściskam
Jak kupowałam moją, to mi przykazali okrywać przez pierwsze 2-3 lata. Zresztą tak o niej piszą i nie ryzykuję. Moja to Magnolia naga 'Fei Huang' (YELLOW RIVER). Kwitła zawsze u mnie przed majowymi przymrozkami, ale kwiaty nie utrzymują się długo, trochę ponad tydzień, jeżeli chłodno to 2 tyg. max. Coś za coś...ale piękna jest i pachnie
Pada ...trzeba zająć się domem, i to na poważnie
wyszłam tylko na chwilę a zmarzłam i zmokłam masakrycznie.
Dziękuję Bogu, że nie muszę sadzić dzisiaj 400 krokusów jak Madżenka
Makowo 30 listopada
Dziś muszę znowu zrobić porządek w doniczkowych. Taka namiastka pracy w ogrodzie. Niby chwasty nie rosną, kancików nie trzeba robić, ale podlewanie, usuwanie zwiędłych listków, kilka wymaga większych doniczek i chyba nie będę czekać na wiosnę
Nowy cyklamen nie wymaga nawet podlania, tylko muszę zdecydować gdzie będzie jego stałe miejsce.