Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kolorowy ogród na piasku

Kolorowy ogród na piasku

monteverde 00:46, 30 sty 2014

Ale im nektar smakuje z tej piwonii ja dzisiaj kupiłam znowu 3 lub 4 róże, nie pamiętam
Kondzio 10:57, 30 sty 2014

Piwonie śliczne a małe pszczóllł wyglada jak ul hi hi hi
Joku 11:39, 30 sty 2014

viva napisał(a)

Vivo, co to jest? Znasz nazwę? Pachną?
Pozdrawiam. Stała podglądaczka i wielbicielka.
mira 12:24, 30 sty 2014

Vivo podobno masz doświadczenie z sianiem penstemonów więc proszę podziel się a jak do tego dołożysz zdjęcia to już będzie super

pozdrawiam
Mala_Mi 14:48, 30 sty 2014

viva napisał(a)

Aniu, zostawiam przede wszystkim dla jesienno-zimowej ozdoby, a przy okazji coś się wysieje

Bosko to wygląda.. a to na pierwszym planie??? Wiem już kiedyś się pytaliśmy, ale zapomniałam i nie zapisałam.. i jakby co to oglądam te same fotki już 3 raz.. i wcale się nie nudzi.... bo co zacznę to cos wyskoczy.. i wracam wstecz
Mala_Mi 14:55, 30 sty 2014

Bosko... super.... miód dla oczu... jak ta piwonia dla pszczółek..
I takie mądre stwierdzenia, że malotki muszą sie spieszyć.. bo potem inne większe królują...
I drugiestwierdzenie, żę kochasz wszytkie liliowce.. to tak jak ja.. nawet ostatnio o tym u siebie pisałam. Że odmianowe zapierają dech w piersi, ale kocham te najprostsze.. ...
paniprzyroda 15:32, 30 sty 2014

Kawa, słodkie i dwie godziny w Twoim ogrodzie minęły... Ale ja z tych, co czytają
Parę głębokich wdechów i wracam do rzeczywistości.
Wnioski? Po pierwsze, Rose de Resht mam, muszę ją rozmnożyć, bo do tej pory obdarowywałam innych, kupić Rotes Meer. Po drugie, zauważyć roślinki, które już posiadam w ogrodzie, a traktuję je po macoszemu
Oczywiście znów wrócę wieczorem
Dzidka 18:30, 30 sty 2014

viva napisał(a)

Agnieszko, te powojniki kupowałam w miejscowym sklepie ogrodniczym. One są dostępne w sklepach internetowych.
Markham's i Maidwell Hall mam posadzone obok siebie. Troszeczkę różnią się w porze kwitnienia, widać na zdjęciach
Możesz porównać Twój ma tego typu kwiatki.

Przypomniałaś mi o powojniku Markham's Pink. Po kilku latach uprawy padł mi .
A, szkoda. Chyba do niego powrócę. I może też, wzorując się na tym nasadzeniu, po sąsiedzku posadzę Maidwell Hall .
Czy pamiętasz ile lat rosną w twoim ogrodzie?
Gabriela 22:53, 30 sty 2014

viva napisał(a)

Aniu, ta róża na pierwszym zdjęciu to Nevada

Zwróciłam uwagę, że prowadzisz Nevadę nisko w formie łukowatej, a to przecież spora róża krzewiasta. Ale właśnie dlatego jest masa kwiatów na całych gałązkach, dobry pomysł.
Posadziłam dwie swoje w szpalerze krzaczastych róż, więc nie będę mieć aż tyle kwiatów, ale pocieszeniem jest to, że ona powtarza kwitnienie i kwiaty są do mrozów.
Ciągle pasę oczy Twoim ogrodem, wiesz?
AgnieszkaBK 09:19, 31 sty 2014

Cały czas podziwiam Twój ogród, a rabaty z liliowcami są cudowne. Miłego dnia życzę