Budleja i perukowiec - dla mnie pod znakiem zapytania, rabata zimą pusta będzie, ale cały plan jest super. Tylko dobór roślin jeszcze przemyśl pod względem dekoracyjnym roślin przez cały rok.
Witam na Ogrodowisku.
Robinie zdecydowanie odradzam, już dawno się do nich zraziłam, a polecam jak najbardziej wiśnie Umbraculifera po obu stronach schodów.
Oprócz traw (koniecznie co najmniej po kilkanaście jednego rodzaju) możesz posadzić trzmieliny kolorowe zimozielone i dla koloru berberysy cięte w kule oraz tawuły japońskie też cięte.
Danusiu, jest takie pnącze jak Wisteria chińska. Czy ma ona szanse przyjąć się w naszych warunkach i nie zmarznąć w zimę. Co w ogóle sądzisz o niej. Na fotkach wygląda imponująco
Mam napisany artykuł o pnączach, w lutym się ukaże.
Wisteria ma szansę się przyjąć, jak najbardziej, ale kupuj w czasie kwitnięcia, żeby miała kwiaty, to będzie wiadomo, że jest szczepiona nie siewka. Inaczej będziesz długo czekała na kwiaty.
U mojej księgowej w zeszłą zimę przemarzła, ale odbiła. Okrywać trzeba albo nie sadzić, jak zimny region.
Danusiu jesteśmy w tej samej strefie - 6B. Nie znam nikogo kto tę roślinę uprawia z sukcesem. Może ładnie wyglądać na podporach. Czekam z niecierpliwością na ten artykuł
Na pewno będzie, trzeba tylko śledzić ekipę BBC i można sobie zrobić z nim zdjęcie, jeśli tylko dwie osoby są żeby było komu zrobić zdjęcie
Sebek naucz się zdania jak poprosić o wspólną fotkę, żeby się zgodził
Najpierw jąkając się z krzykiem:
It's you, you - Alan Titschmarsch - yes yes - of course you are you
Potem ładnie i powoli: Can I doing photo with you - pleeeeeaaaaase
Danusiu przyłączam się do pytania o brzozy. Ja mam doorenbos long trunk i chciałabym ją trochę do góry wyciągnąć a ona mi już obfite boki wypuszcza ta nieznośna pendula. Czy mogę trochę ciachnąć pod koniec lutego?