Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:15, 06 lut 2012

Do góry
alicja5 napisał(a)
Witaj Danusiu Oglądałam zdjęcia Twojego Ogrodu i nasunęło mi się jedno skojarzenie - śliczna, elegancka, dopracowana w każdym calu BOMBONIERKA. Gratuluję pomysłu i realizacji! Pozdrawiam

Dziękuję Alicjo i zapraszam częściej, a może nawet ze swoim ogrodem?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:13, 06 lut 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Fantastyczny ogród, jak wszystkie angielskie ja w Anglii zakochałam się w hortensjach.

Danusiu mam pytanie, w którymś wątku pisałaś, że zraziłaś się do robinii. Posadziłam jedną 2 lata temu, w tamtym roku był jej pierwszy sezon u mnie w ogrodzie, chorowała, tak się zastanawiam, czy dać jej jeszcze szansę czy ją wywalić.
Chcę totalnie przerobić jedną rabatę, chciałam tam jakieś drzewa nie za duże, stąd 1 robinia i jedna śliwa wiśniowa. Tak teraz myślę, że jednakowe drzewka byłyby chyba ładniejsze, co sądzisz?

Wywal i bez żalu, ciesz się innymi roślinami Mówię to szczerze Posadź dwie śliwy wiśniowe, polecam te drzewa.

Znalazłam przy pomocy wyszukiwarki postów
https://www.ogrodowisko.pl/watek/268-ogrodowy-zawrot-glowy-czyli-poczatki-przygody-mojego-zycia?page=7#post_69
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 20:11, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Takie kwaskowo-słodkie są Koksy pomarańczowe,Ja je najlepiej lubię.A oliwka nie jest żółta tylko raczej zielona.

Haniu zobacz w moim wątku, mam oliwkę jest żółta, oczywiście dojrzała
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:09, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bardzo częstym ale tam jest łagodniejszy klimat.

Wątek o wisterii

Oj bardzo dziękuję za tego linka, nie wiem jak to się stało, że do niego nie dotarłam
Rajski ogród Ani 20:07, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Aniu, masz całkiem sporą kolekcję irysów, a te "szare" to są niebieskie?
Danusiu jeśli chodzi Ci o te w drugim rzędzie od góry to są białe pozostałe z większym lub ,mniejszym odcieniem błękitu lub fioletu
Mój zielony świat malowany roślinami... 20:07, 06 lut 2012

Do góry
Weszko witam Cię, już zdążyłam Ci coś tam doradzić w rabacie pod ścianą, ale w ogrodzie będzie łatwiej, bo cały będzie pokazany
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 20:03, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kocham angielskie ogrody i nic z tej miłości nie jest w stanie mnie wyleczyć

ja też i tak bym sobie chciała stworzyć u siebie choćby namiastkę ...... no ....namiasteczkę
Roślinna oslona przy tarasie 20:01, 06 lut 2012

Do góry
On ma sporo skarpy i ładnie ją postopniował. A mamy też jeszcze wątek o skarpie.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/246-skarpa-w-ogrodzie
Nadzieja na spełnienie marzeń 20:00, 06 lut 2012

Do góry
Budleja i perukowiec - dla mnie pod znakiem zapytania, rabata zimą pusta będzie, ale cały plan jest super. Tylko dobór roślin jeszcze przemyśl pod względem dekoracyjnym roślin przez cały rok.

AniaDs Załozyła swój wątek, możesz o różach się poradzić tutaj https://www.ogrodowisko.pl/watek/1487-ania-i-roze-i-cala-reszta

A może za różami daj takie owalne ekraniki strzyzone z cisa? Będzie piękne tło dla róż?

A tu gdzie żwirek szary przed kołem można coś posadzić np. żółtą żurawkę?
Rajski ogród Ani 19:53, 06 lut 2012

Do góry
Aniu, masz całkiem sporą kolekcję irysów, a te "szare" to są niebieskie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:52, 06 lut 2012

Do góry
Bardzo częstym ale tam jest łagodniejszy klimat.

Wątek o wisterii
Roślinna oslona przy tarasie 19:48, 06 lut 2012

Do góry
Witam na Ogrodowisku.
Robinie zdecydowanie odradzam, już dawno się do nich zraziłam, a polecam jak najbardziej wiśnie Umbraculifera po obu stronach schodów.

Oprócz traw (koniecznie co najmniej po kilkanaście jednego rodzaju) możesz posadzić trzmieliny kolorowe zimozielone i dla koloru berberysy cięte w kule oraz tawuły japońskie też cięte.

Popatrz w ogród Richiego https://www.ogrodowisko.pl/watek/1391-wizytowka-ogrod-w-tarnowie

Wklejaj zdjęcia prościej po prawej jest napis "wgraj zdjęcie" przez nasz automat.
Ogród irci 19:39, 06 lut 2012

Do góry
Fuksje bardzo urokliwe, czy je zimujesz czy kupujesz co roku nowe?
Jak zostać ogrodnikiem 19:36, 06 lut 2012

Do góry
Ćwicz na kimś w domu, wymyśl jeszcze jakieś uzasadnienie, bo tylko na jedno zdanie może nie dać rady.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:34, 06 lut 2012

Do góry
Kocham angielskie ogrody i nic z tej miłości nie jest w stanie mnie wyleczyć

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:29, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, jest takie pnącze jak Wisteria chińska. Czy ma ona szanse przyjąć się w naszych warunkach i nie zmarznąć w zimę. Co w ogóle sądzisz o niej. Na fotkach wygląda imponująco

Mam napisany artykuł o pnączach, w lutym się ukaże.
Wisteria ma szansę się przyjąć, jak najbardziej, ale kupuj w czasie kwitnięcia, żeby miała kwiaty, to będzie wiadomo, że jest szczepiona nie siewka. Inaczej będziesz długo czekała na kwiaty.

U mojej księgowej w zeszłą zimę przemarzła, ale odbiła. Okrywać trzeba albo nie sadzić, jak zimny region.

Danusiu jesteśmy w tej samej strefie - 6B. Nie znam nikogo kto tę roślinę uprawia z sukcesem. Może ładnie wyglądać na podporach. Czekam z niecierpliwością na ten artykuł
Jak zostać ogrodnikiem 19:24, 06 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na pewno będzie, trzeba tylko śledzić ekipę BBC i można sobie zrobić z nim zdjęcie, jeśli tylko dwie osoby są żeby było komu zrobić zdjęcie

Sebek naucz się zdania jak poprosić o wspólną fotkę, żeby się zgodził

Najpierw jąkając się z krzykiem:
It's you, you - Alan Titschmarsch - yes yes - of course you are you
Potem ładnie i powoli: Can I doing photo with you - pleeeeeaaaaase
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:22, 06 lut 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Danusiu przyłączam się do pytania o brzozy. Ja mam doorenbos long trunk i chciałabym ją trochę do góry wyciągnąć a ona mi już obfite boki wypuszcza ta nieznośna pendula. Czy mogę trochę ciachnąć pod koniec lutego?

Tnij końcem zimy.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:21, 06 lut 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Pierwiosnki śliczne,że u nas w kwiaciarniach takich nie ma
a te z garażu zabierz do domu, szybciej zakwitną

Taki mam zamiar, bo nie opóźnię im kwitnienia, o ile będą kwitły
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 19:20, 06 lut 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Danusiu, do jakiej temp. mogą wytrzymać posadzone w donicach bukszpany?
Bo zaczynam się martwić o swoje .

Moje, te co nie zadołowane w ziemi, w większości marzną, więc wiosną sadzę od nowa.
Do minus 10 powinny wytrzymać. https://www.ogrodowisko.pl/watek/748-zimowanie-bukszpanow-w-donicach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies