Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Gardenarium 20:18, 06 lut 2012

irena_milek napisał(a)

tutaj powycinam w jałowcach kule, aby lawendy dołem rosnące miały więcej światła; będzie wykończony domek rozrywki, więc mogę działać z nasadzeniami

Ponieważ lawenda i jałowce mają taki sam kolor, proponuję przed lawendą dać wałek z trzmieliny Fortunego "Emerald'n Gold" i ciąć ją w wałeczek.

Instagram Ogrodowiska
justi 20:20, 06 lut 2012

Super rada. Danusia to wszystko wypatrzy.
marzena 20:42, 06 lut 2012

Ireno, no to widzę sporo masz planów aby pozmieniać trochę w ogrodzie... no, ja też sobie wymyślam różne 'projekty' ...
ale masz piękne i okazałe hosty a czy ta róża to jadalna ? bo cos mi się wydaje, ze mam taką
Milka 10:42, 07 lut 2012

an_tre napisał(a)

Agnieszko, dziękuję. To na przekór mrozom, bo taki wiosenny
...i tak trzymaj uśmiechnięta i radosna, nie dajmy się zimie awatarek śliczny

Dziękuję Aniu ja to się śmieję na okrągło, taka moja natura.
Milka 10:47, 07 lut 2012

Gardenarium napisał(a)

tutaj powycinam w jałowcach kule, aby lawendy dołem rosnące miały więcej światła; będzie wykończony domek rozrywki, więc mogę działać z nasadzeniami

Ponieważ lawenda i jałowce mają taki sam kolor, proponuję przed lawendą dać wałek z trzmieliny Fortunego "Emerald'n Gold" i ciąć ją w wałeczek.

dziękuje Danusiu. Faktycznie one zlewają się kolorystycznie. Jesienią na sam brzeg lawendy posadziłam czarną trawę, ale nie mam zdjęcia. Zwiększyłam tę rabatę, kosztem trawnika, ale jeszcze powiększę, jak już będę miała swoje narzędzie do kantów. Z tyłu za lawendą chciałam postawić donice, a w nich będą bordowe rączniki. Tak mi przyszło do głowy.
Trzmielinę bardzo lubię i zrobię wałeczek, będzie piękny przez cały rok
Milka 10:48, 07 lut 2012

justi napisał(a)
Super rada. Danusia to wszystko wypatrzy.

Nie dziwię się nie takie projekty Danusia robiła
hanka_andrus 10:48, 07 lut 2012

Zdjęcie z avatarka jest takie optymistyczne!
Pozdrawiam,czytam i na poczynania ogródkowe.czekam również .
Milka 10:53, 07 lut 2012

marzena napisał(a)
Ireno, no to widzę sporo masz planów aby pozmieniać trochę w ogrodzie... no, ja też sobie wymyślam różne 'projekty' ...
ale masz piękne i okazałe hosty a czy ta róża to jadalna ? bo cos mi się wydaje, ze mam taką

Marzenko, plany były i dawniej, ale ostatnie lata ogród był z doskoku. Teraz mam trochę inaczej zorganizowane życie, więc będę je realizować. Nie wiem co to za róża, bo już rosła jak kupiłam mój kawałek miejsca na ziemi. Sądząc po owocach, jest jadalna. Obficie i pachnąco kwitnie. Co roku na jesień przycinam ją na 10cm, i tak odbija. A czemu hosty okazałe, to nie wiem. Ja osobiście nic nie robiłam, więc chyba to zasługa ziemi.
Nie mnie cieszę się, że was zachwycają
Milka 11:11, 07 lut 2012

hanka_andrus napisał(a)
Zdjęcie z avatarka jest takie optymistyczne!
Pozdrawiam,czytam i na poczynania ogródkowe.czekam również .

Dziękuję Haniu tak wnusie działają na babcie. Tym razem, muszę pilnować moich zdjęć. Szkoda byłoby znowu coś stracić i nie dokumentować zmian
Milka 11:50, 07 lut 2012

Skoro w naszych wątkach tak dużo zwierzyny, pokażę i moje, dzięki którym mam ogród.
ta, co tak wdzięcznie patrzy, to Saga - dzięki niej rozpoczęła się przygoda z ogrodem

tu Saga ze swoim synem Rexem; ogród w powijakach, ale one hasają szczęśliwe

a tu dołączył Pucek; zmarniałby w schronisku, a tak starsza dwójka, dobrze się nim zaopiekowała