Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:13, 08 paź 2013

Do góry
Ustawienie wielkością kulek to wiem.. zostały wrzucone jak popadnie.. to trochę waży i nie tak łatwo manewrować.. już i tak mi kręgosłup wysiada a dzwigaliśmy na raz-dwa -trzy we dwójkę.. Jutro się nie naprostuje z powodu tych cisów..

Buk czy inne drzewo odpada, bo koło klona rośnie klon drummondi.. za duża też konkurencja po sąsiedzku.. no i znów w kuchni mi sie zrobi ciemno.. drumondi urośnie wielki, będzie zachodził koroną, aż nad ten przedogródek.

Zawijasek z kulek do przemyślenia...

Mam trawki (co to nie są trawki) Ice Dance w ilości wielkiej... wiec zamiast hakonechloa będą one.. poza tym hochla zimą jest łysa..

Pomysł z drugim klonem palmowym jest dobry... tylko ... kosztowny.. bo jak posadzę mikruska..to będzie efekt po minimum 5 latach.. a większy, co go widać to już kosztuje.. koło 800zł..... grrrr

Przystawiłam dziś na próbę po doniczce miskanty Dronning Ingrid pomiędzy kulkami.. Przytachałam po donicze Ice Dance, wrzuciłam żurawki Tak już lżej i powiewniej.. tak po mojemu... weselej.... ale to już było po ciemku.... i wygląda już lepiej
Zrobiłam na odchodnym fotkę, ale jakoś fatalna I nawet już zamieniliśmy wielkością kulki Kręgosłup odczuł kolejne przestawienie..
Jutro nie wiem czy będę zdychać z przeziębienia czy z tachania tych donic..
Ogród z łezką 19:02, 08 paź 2013

Do góry
edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
Pozdrowionka piękna i kropelkowa super a to dla ciebie Kasiu

Moja to klasyk, Chopin...ale Twoja Edysiu...cudo!!!!! Co to jest? I faktycznie taki intensywny kolor ma???
Zaraz do życia mnie pobudziłaś...kursuję do kuchni od czasu do czasu, garów na jutro pilnuję
Dziecku wakacje się skończyły, wykłady zaczęły, trza znowu do gotowania wrócić...
W cieniu - zacieniona 18:59, 08 paź 2013

Do góry
Perukowiec podolski...przemarzł i wypuścił nowe gałązki...teraz go okryję.
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:56, 08 paź 2013

Do góry
W tym problem, że klona nie da sie już przesadzić.. jest za wielki.... może nie przeżyć takiej operacji...po prostu a duże ryzyko...
To foto z zeszłego roku, z maja... jest jeszcze większy.. bo ma prawie 2 lata więcej..
W cieniu - zacieniona 18:56, 08 paź 2013

Do góry
jeszcze są kwiaty lilii
W cieniu - zacieniona 18:55, 08 paź 2013

Do góry
kwitną również Jackmanii
W cieniu - zacieniona 18:53, 08 paź 2013

Do góry
pierwszy kwiat Haliny Noll
W cieniu - zacieniona 18:51, 08 paź 2013

Do góry
dziurawiec...po przekwitnięciu zdobią go kolorowe kuleczki.
W cieniu - zacieniona 18:50, 08 paź 2013

Do góry
różyczki nadal kwitną
W cieniu - zacieniona 18:48, 08 paź 2013

Do góry
żółciejące liście host -niezwykle urocze....
O....! 18:45, 08 paź 2013

Do góry
dzięki dziewczyny ale miłe słowa, ale tak naprawdę to mam teraz w ogrodzie 'rozsypkę' i nie odnosi się to tylko do rozsypywania tłucznia na drodze...
jutro mam miłe odwiedziny w ogrodzie ale rozgardiasz w ogrodzie spory...
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:37, 08 paź 2013

Do góry
Ja tak jak radzi Sebek, posadził bym w narożniku najwyższego, a po bokach mniejsze. Następnie albo drugiego takiego klona w środek, albo dla nadania lekkości kompozycji wsadził tego cisa i robił ładne kulki, a pod spodem po całości hakonechloa. Wtedy całość uzyskałaby takiej lekkości i bryły zostałyby przełamane, a poza tym pasowały do klona
Tak bym je zamienił miejscami

Bonsai kiedyś będzie bonsai, ale musi osiągnąć chmurki Za jakieś 3 lata przestanie być drapakiem.
W cieniu - zacieniona 18:14, 08 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Bogusiu, na której stronie prezentujesz złocienie? Są u Ciebie?
Chryzantem nie mam...nie zdążą u mnie wykwitnąć.
Mam tylko margerytki i złocień marunę.Pozdrawiam.
Mój ogród 18:08, 08 paź 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)

No i trawy, tu widoczne są dwie, niedaleko jest jeszcze trzeci miskant najmłodszy.

Turzyca Silwer Sceptre - u mnie jakoś nie przemarza.

Bożenko, piękne masz trawy, czy miskanty są bardzo ekspansywne? Nie mam wysokich traw, pora to zmienić, ale to dopiero w przyszłym sezonie
Ogrodnik Mimo Woli cd 17:48, 08 paź 2013

Do góry
Układ lepszy ale wizualnie do dupy i to do kwadratu

Ogrodnik Mimo Woli cd 17:47, 08 paź 2013

Do góry
Przymierzyłam się do przedogróka.. i mam wnerwa.... jest gorzej niż było.. jest beznadziejnie, jakbym sobie tego nie ustawiła.. razi każdy cis inny... nic mi nie pasuje.... a teraz mówie bardzo brzydko i niecenzuralnie..
Trzy w narożnikach.. nie widać tak od razu różnic w cisach... ale układ chyba gorszy..

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 17:44, 08 paź 2013

Do góry
Edytko, czy to tytoń? Piękny kwiatek, dziękuję!

Właśnie wróciłam z jesiennych zakopków. Zakopywałam obornik, teraz zostało mi jeszcze do zakopania 3/4 ogródka. Trochę ciężko, i tochę wolno, ale idzie robota. Najgorzej ,że umyśliłam również przesadzania przy okazji. No i to jest najmarudniejsza sprawa.

Pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających, u Hanusi jeszcze na tydzień roboty.A potem odpoczynek razem z ogródkiem.
Jurajski Ogród 17:42, 08 paź 2013

Do góry
jurajska jesień, część III, "We mgle"

Na cdn zapraszam wieczorem, tym razem będą "Barwy'
Zaczątek ogrodu 17:40, 08 paź 2013

Do góry
Ogród w skali mikro :) 17:37, 08 paź 2013

Do góry
Wczoraj przeprowadziłam z eMusiem poważną , męską rozmowę .... Mówię Mu : słuchaj .. jak nic ńie zrobimy do zimy z rozplenicą Alinki , to ona może nam się zmarnować ... Czy wolisz żeby nam się zmarnowała hosta ( ewentualnie , bo może się uda ) czy raczej rozplenica ??......

Wiem ,że dla niektórych z Was , które mają spory " metraż " jest to po prostu kosmos , ale niestety u mnie miejsce jest ściśle reglamentowane ... Filip ostatnio nawet mi proponował kompletną rezygnację z trawnika , ale ja kofffam bieganie bosymi stópkami po trawce

Tak więc ... Wracając do rozmowy co wolisz , mówię do eMa ... A on na to : jak już się ma coś zmarnować , to niech to raczej będzie hosta a nie rozplenica ....

Okazało się ,że mam w łóżku miłośnika traw ...

Tak więc dziś chwyciłam za szpadelek .. Hosta out , do doniczki ( ona się bidula strasznie na tej patelni pod wiązem ( marnym jeszcze ) męczyła a na jej miejsce rozplenica Alinkowa ...

Jeszce będę musiała kosodrzewinkę troszku dalej przesunąć , ale na to będzie czas wiosną , bo ja myślę o lekkkim liftingutamtej własnie okolicy....

I po tej tyradzie ...

Było tak

A po siódmym pocie i 12 przeklenstwach kompletnie nie nadających sie do powtórzenia jest tak

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies