Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Znowu na wsi 20:26, 24 lis 2013

Do góry
Joku napisał(a)

Bardzo piękna ta róża.Pozdrawiam serdecznie Jolu.
Minimalizm z odrobiną romantyczności 20:25, 24 lis 2013

Do góry
I jeszcze zdjęcia przedogródka.

Tu chciałabym zlikwidować tą ścieżkę, a zasadzić kule bukszpanowe i lawlndę, a na każdym przęśle jakieś drzewo kuliste, żeby przesłonić widok na okna. Myślałam o wiśni Umbra, ale tu nie mogę jej dostać, poza tym jest droga, więc może klon, platan czy ambrowiec kulisty, bo gdzieś chzba widziałam.

Na samym środku rosną 2 bukszpany, które były brzdkimi krzaczkami, więc je przycięłam w... powiedzmy... kule Mam zamiar je przesadzić w inne miejsce

Na końcu, pod płotem od sąsiada, posadziłam żywopłocik z cisów, nie widać go na zdjęciu, a w rogu stary jałowiec.

Przy świerku conica 3 kulki bukszpanowe, dalej krzak hortensji nie wiem jakiej, kwitnie na różowo, ale ma mało kwiatów... do przesadzenia...
Taki misz masz bez ładu i składu
A to widok z drugiej strony...

Ciekawa jestem, czu uda mi sie rozdzielić ten bukszpan, żeby miał po 1 pniu? Pewnie zupełnie straci kształt..
Od ogrodu do łąki i stawu 20:14, 24 lis 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)

Dominiko...piękna rabata,bardzo ogrodowiskowa
Dobrze,że dopiero się zalogowałaś nie miałam dużo do przeglądania,teraz będę na bieżąco i czekam na szerszą odsłonę twojego ogrodu

Wejście do domu piękne

Dziękuję serdecznie rabata przeszła w kwietniu metamorfozę
Marzenie o... 20:07, 24 lis 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
grudzień na ramieniu a berberys Admiration ciągle w niezłej formie

tu w sąsiedztwie cyprysika groszkowego:

Piękne są te zdjęcia, jakby było lato u mnie też admiration się trzyma, chociaż ja mam przedszkolaka
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 20:05, 24 lis 2013

Do góry
Natomiast po drugiej stronie dam rh bo jest więcej miejsca, zwłaszcza w narozniku, zreszta ściezkę moge też nieco zmniejszyć. połącze rh z pierisami i kiscieniami. Rosną tu tez kaliny.

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 20:00, 24 lis 2013

Do góry
Karola a ty gdzie jesteś ,? już na Sri Lance, bo tak cicho u ciebie na wątku.
Wracaj do nas .
pozdrawiam
Ogrodowe przygody 19:55, 24 lis 2013

Do góry
parę fotek z ogrodu
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:54, 24 lis 2013

Do góry
Dzieki Bogdzia za wskazówki, pisz jak coś jeszcze zauwazysz!

Na tej rabacie po lewej beda azalie japońskie, wielkokwiatowe i małe hortensje bo miejsca jest niewiele ok 50- 60 cm szerokości

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:50, 24 lis 2013

Do góry
Agania napisał(a)
..Zbyszku, jak kupisz swój wymarzony aparat to mi daj znać, ja nie mając swojego, testowałam kilka i każdego chciałabym mieć, zapomnij, nie znajdziesz ideału

ja już to wiem
...oprócz drogi szerokiej oprócz góry wysokiej
oprócz kawałka chleba oprócz błękitu nieba
oprócz słońca złotego oprócz wiatru mocnego
oprócz błękitnego nieba
nic mi dzisiaj nie potrzeba

może tylko dobrej fotki z góry wysokiej żeby wnuki wiedziały gdzie dziadek się wałęsał

100x perełek w ogrodzie i widoków nie tylko w Dolomitach (no właśnie gdzie?)

i jeszcze to zgodnie z życzeniem

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:48, 24 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Bogdziu ta może być?

Prześliczna .Wszystkie róze masz wyjatkowej urody , zagospodaruj te 4 ha , już marzę zeby to zobaczyc.
Rododendronowy ogród II. 19:46, 24 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Moja kalina od października daje pojedyncze kwiatki milej niedzieli Bogdziuostatnie zdjęcie z przedwczoraj

Aniu to oznacza ze w gałązkach krązą soki , oby zima przychodziła stopniowo bo moze zmarznac.Wygląda ślicznie . Pozdrawiam.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:43, 24 lis 2013

Do góry
100 buziaków na seteczkę siostruniu
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 19:42, 24 lis 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Kochani, miło mi, że odwiedzacie wątek. Wybaczcie przypadkowość wejść na forum.
Pogoda pod psem. Znowu leje.
Dla Was i dla mnie na przetrwanie złych dni wstawiam coś wesołego.

Ciekawe, czy wiosną zobaczę tego tulipanka?[/quote

Oj Haniu! wróciłam,czy u ciebie na pewno wszystko w porządku ? Albo jestem ostatnio zbyt przewrażliwiona albo czytając miedzy wierszami nie zupełnie u ciebie wszytko gra Wolałabym to pierwsze.
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 19:40, 24 lis 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
A dzisiaj wyszłam na pierwszy po chorobie spacer z psem i powiem, że kondycję mam tragiczną. Muszę się wziąć za siebie, inaczej nie dam rady przy Was- wysportowanych dziewczynach i chłopakach i trzeba mnie będzie na sankach pchać A trochę ważę

Na spacerze nazbierałam gałązek brzozowych i powoli przymierzam się do wiankowania Uwiłam pierwszy wianek.

W tym roku postawiłam na biel , szarości i srebro Ale będą też inne klimaty

Cdn......
A wierzbowy może byc?

Miało być inaczej 19:32, 24 lis 2013

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Trochę wspomnień

Agnieszko pod tymi kamieniami jest jakas norka???np dla jeża??czy to coś innego???
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:30, 24 lis 2013

Do góry
Krys napisał(a)

Aniu masz niesamowita wiedze,życze tych 4 ha i 6 w totka

Krysiu nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
Małymi kroczkami do celu... 19:23, 24 lis 2013

Do góry
Joanna___ napisał(a)
Paulina,
mam hard core-owy pomysł
Na usprawiedliwienie dodam,że naszedł mnie po obejrzeniu "Mai w ogrodzie".Otóż widziałam tam paskudny pomysł:sztuczną trawę.Piszę paskudny,bo cały ogródek był nią wyłożony.
A gdyby tak wyciąc kółka z takiej trawy i przykryc te klapy? Dlatego pytałam ile wystają,bo zlałyby się z trawnikiem,naturalnym rzecz jasna.Dopiero za dołkami byś coś posadziła.
Jak głupie to napisz,spoko wodza

Jeszcze coś za mną chodzi ale z innej bajki.Dotyczy rabaty którą planujesz z ławeczką.
Jak robiłam ogród to zrobiłam rabaty wzdłóż ogrodzenia a na środku jest trawnik.I wiesz co Ci powiem? Nuda!!!!! No bo tak:wychodzisz na ogród,patrzysz w lewo,patrzysz w prawo i na wprost i koniec.Wszystko jak na dłoni,żadnej tajemniczości.Idziesz nie jak przez ogród tylko obok.
No i jeszcze ta patelnia (u mnie)....masakra.
To co planujesz jest bardzo ładne,dopracowane na efekt wow.........ale .........żeby Cię nie dopadło to co mnie.........z tym że ja sadziłam byle co.
Dlatego pytałam o styl ogrodu.Można przecież inaczej zrobic przód a inaczej tył i może Ty tak chcesz.

Przypomnij mi ile Ty masz metrów tych włości?

Joasiu, bardzo mi miło, że o mnie myślisz z tą trawą pomysł wcale głupi nie jest, ale......ja chce linie rabaty zrobić przed dołkami, a tam, gdzie będą rośliny dać korę, więc jedynie co wchodzi w grę, to zasłonić te dołki właśnie korą, a przed nimi coś posadzić...trochę nie praktyczne, bo przy każdym otwieraniu będzie trzeba ją odgarniać, ale coś za coś

mniej więcej coś takiego:

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:22, 24 lis 2013

Do góry
monteverde napisał(a)

White Rose okrywowa z rajskiego jednej posiadaczka stała się Bogusia

Aniu masz niesamowita wiedze,życze tych 4 ha i 6 w totka
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 19:22, 24 lis 2013

Do góry
Może coś dla rozweselenia przy takiej pogodzie

a to w odwecie he, he

Metamorfozy ogrodowe 19:20, 24 lis 2013

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies