Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

kasiek 08:18, 27 sty 2014

Bogdzia napisał(a)
Dziecko i pies świetne połączenie i ile fajnych zdjec można zrobic. Pozdrawiam.

tak mam swoje skarby wokół siebie, choc czasami człowiek jest taki zmęczony i chciałby mieć więcej czasu dla siebie, to potem patrzy w te ufne oczyska i coś się dzieje z żołądkiem
Pewnie za jakieś 15 lat będę tak focić wnuki
kasiek 08:22, 27 sty 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Bardze widowiskowe te zimowe fotki, ogród zimą prezentuje się równie pieknie.

Agus gdzie mi tam do Twoich fot, one sa dopiero widowiskowe!
Ale cieszę się gdy patrze za okno i nie widzę budynków tylko piękne dorodne drzewa pod puchowa pierzyną. Do tego ogień w kominku, kubek goracej czekolady i... chwila zapomnienia
kasiek 08:28, 27 sty 2014

Agania napisał(a)
Ogród skąpany w śniegu Twój własny zimowy raj

sunia też szczęśliwa i mama robiąca fotki wkrótce ferie, pewnie gdzieś wyjedziecie na zimowe szaleństwo

Moja zima dla Ciebie już jest, dużo zimy u mnie ciekawe jak to rośliny zniosą

Wiesz zwłaszcza jest rajsko kiedy nie mogę nigdzie wyjechac. Wtedy nawet gdy dzieci sa chore lub eMusia nie ma to moge na chwilę wyskoczyc na te białe poduch i cieszyć się małym lasem wokół mnie.
Kiedy sadziłam te drzewa w 2000 r jeszcze wtedy nie wyobrażałam sobie ilę będę miała z tego radochy.
Ferii nie moge sie doczekać, jeszcze chwilę, muszę podleczyc Małą i narty czekają I myslę że warunki będą wspaniałe

Dziękuje za foty zimowe, wspaniała uczta dla oczu, masz takie cudowne widoki. Co do roślin to zobaczymy, maja dużo zimowej kołderki więc korzenie i zimozielone sa chronione.
Ja tylko się boję o przesadzone 2 drzewka, jak zwykle w gorącej wodzie jestem kąpana i teraz się matrwię.
no cóż jak się nie uda to lista zakupowa się wydłuży
kasiek 08:30, 27 sty 2014

dorota_maziarz napisał(a)
Widzę, że też miałaś dostawę śniegu

Nagadałam zimie że jej nie będzie, pokopała, poprzesadzałam to się w końcu wkurzyła i zasypała mnie na cacy. Ale ja sie cieszę, nareszcie dzieciaki mają frajdę a mój kręgosłup odpoczynek
kasiek 08:34, 27 sty 2014

nebel napisał(a)
Słoneczny, niezbyt mroźny (chyba) dzień we własnym ogrodzie - pod koniec stycznia w Polsce jest piękny
A do tego podzielenie się tym widokiem z innymi...super, dziękuję bardzo

Jest i choć zima jest cudna to mam nadzieje że juz w lutym sobie pójdzie bo mi się robota pali w rękach - mam w głowie tyle zmian...
W tym roku było dużo dni burych bez śniegu, myślałam o zimozielonych ale teraz się waham bo u mnie większość (oprócz buksików) zimozielonych okryta i nici z ładnych widoków . Będzie trzeba więcej buksików, trzmielin i iglaków dosadzić
kasiek 08:40, 27 sty 2014

Skoro jesteśmy w białym puchu do do koloru trochę bieli na płatkach tyle że nie sniegu a kwiatach

elzbieta_g 08:45, 27 sty 2014

zdecydowanie wolę śnieg w kwiatkach moje dzieciaki też chciały lepić bałwana ale niestety fajne igloo , muszę i ja coś takiego stworzyć bo jeszcze nigdy nie lepiłam takiej fortecy
kasiek 08:45, 27 sty 2014

kasiek 08:51, 27 sty 2014

kasiek 08:55, 27 sty 2014

elzbieta_g napisał(a)
zdecydowanie wolę śnieg w kwiatkach moje dzieciaki też chciały lepić bałwana ale niestety fajne igloo , muszę i ja coś takiego stworzyć bo jeszcze nigdy nie lepiłam takiej fortecy

Zaraz pedzę do Ciebie, zobaczę ile masz sniegu.

U nas snieg zmrozony, nawet śniezki się nie lepią. Za to budowle śniegowe bywały rozmaite - w końcu jestem murarz z zamiłowania, materiał do budowy jest nieważny

W 2006r był na przykład bałwan i taki oto śniegowy pies:

Sunia trzyma w zębach uśmiech bałwana, nie było szans by nie włączyła się do zabawy (ku rozpaczy małej że okalecza biednego bałwana):