Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 20:30, 10 paź 2013

Do góry
yolka napisał(a)
Jesień u Ciebie Aniu zachwyca kolorami
kolorom dodało blasku piękne

popołudniowe słoneczko
Moja bajka 20:23, 10 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Teraz wygląda tak:
Wiosną stanie w ogródku i będzie udawało kwietnik Postawię na nim stary kosz z kwiatami
Ale kusi mnie żeby to czerwone oparcie przemalować na inny kolor, żeby nie było takie jaskrawe. Jakieś pomysły?
turkusowy?
Działka wkoło Lubczyka :) 20:19, 10 paź 2013

Do góry
Kasiu na sobotę i niedzielę zapowiadają u nas piękną pogodę to pewnie nadgonisz z pracami w ogrodzie tęskno ci... ale czas szybko mija i ten etap będzie za tobą
pozdrawiam i i podtrzymuję na duchu

a dla osłody dzisiejsza różyczka z mojego ogrodu
W cieniu - zacieniona 20:14, 10 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...od Ani M...coś co nie znam nazwy
dostałam tę odmianę trzmieliny od sąsiadki i też mam zamiar formować ją na drzewko teraz jesienią zaczyna się ładnie przebarwiać
W cieniu - zacieniona 20:02, 10 paź 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...od Ani M...coś co nie znam nazwy

Bogusiu, to trzmielina, mam tę odmianę u siebie od 15 lat i prowadzę ją w formie "drzewka" - bardzo wdzięczna roślina (według mnie)
- po pierwsze - trochę przemarza w naszym klimacie, ale bardzo szybko się regeneruje,
- a po drugie - można ją 'prowadzić' w dowolny sposób., bo bardzo lubi przycinanie
Ja, jak wspominałam, prowadzę ją w formie 'drzewka'. Jeżeli znajdziesz czas na moim wątku znajdziesz kilka fotek, jak u mnie wygląda - cofnij się, aż do wczesnej wiosny
Ogród wśród pól i wiatrów 19:54, 10 paź 2013

Do góry
M. się rozwinął ogrodowo
W dwa dni machnął obrzeża z kostki granitowej.
Wstępnie miały być ekobordy, a jest tak:

Ogród różany przy Drum Castle. 19:51, 10 paź 2013

Do góry
jedna z ciekawostek w tej części

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:51, 10 paź 2013

Do góry
asc napisał(a)

Nie doczekam końca kuracji Bo kto widział tydzień w łóżku leżeć.. jak taka ładna pogoda ????

Konrad.. nie gadaj, że pomyślałaś sobie, że będę umierać..... nie, nie , nie... ja mam zrobić rabatę Danusiową, mam posadzić irysy, bukszpany .. i takie tam.... o cebulka nawet nie wspominam..

Tawułki też się łądnie przebarwiają.. i wrzosy po lewej... Też kolor..

hi hi hi nie chodziło że umierasz tylko że tak hu.... się czujesz ładnie u ciebie z resztą jak zawsze a teraz marsz do łóżka hi hi hi
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:50, 10 paź 2013

Do góry
Bombardier dziś znów ze mnie.... kto nie ma ochoty nie musi oglądać

Berberys Oraange Rocket.. w tym roku ma brzydszy kolor.. jestem rozczarowana..

Trawkowy chaos do przeróbki.. ale na razie inne pilne miejsca czekają.. a tu jest dziad z babą i groch z kapustą... i tak od 4 lat..

I jakiś tam widok na koniec...

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 19:49, 10 paź 2013

Do góry

w weekend skosiłam nisko trawę (po lewej skoszona, po prawej przed koszeniem) i zaczęłam wertykulować z koszem. niestety filcu było tyle, że co kilka kroków musiałam opróżniać kosz i udało mi się zwertykulować niewielką część. Za resztę zabrałam się w poniedziałek, ale już bez kosza tylko z grabkami. Uwierzycie, żeby tego filcu było aż tak dużo?!

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:47, 10 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
Aniu co ty opowiadasz że nie doczekasz nie rozumiem

Nie doczekam końca kuracji Bo kto widział tydzień w łóżku leżeć.. jak taka ładna pogoda ????

Konrad.. nie gadaj, że pomyślałaś sobie, że będę umierać..... nie, nie , nie... ja mam zrobić rabatę Danusiową, mam posadzić irysy, bukszpany .. i takie tam.... o cebulka nawet nie wspominam..

Tawułki też się łądnie przebarwiają.. i wrzosy po lewej... Też kolor..

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:45, 10 paź 2013

Do góry
Pierwszy kwiatek goryczki.. jak będzie ciepło to zakwitnie Ale kwiatek jeden , a pszczółki go znalazły

Maczek kalifornijski... rozpędził sie i kitnie..

A to siewka jeżówki z grupy innych niż różowe i białe.. i raczej nie będzie biała czy różowa... zobaczymy co z tego będzie... bo to eksperyment, czy jeżówki powtarzają cechy z gatunków szlachetnych czy nie....
Ogród wśród pól i wiatrów 19:43, 10 paź 2013

Do góry
jolka napisał(a)
Bukszpanowe stożki dostały trawkę do towarzystwa

Stożki Jolu masz przepiękne,a trawka super - chyba zostaniesz moją projektantką ogrodową
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:42, 10 paź 2013

Do góry
Madżen.. Wy sobie możecie czekać.... ale ja nie doczekam

Borówka też ma piękny czerwony kolor.. zapomniałam
Moje trudne początki, domek przy lesie. 19:41, 10 paź 2013

Do góry
Luckaa napisał(a)

Miejsce przy zjezdżalni planuje zrobić takie

Berberys kolumnowy złoty, berberys płożacy red carpet, paprocie, gozdziki skalne, i żółta trawa, z lewej róża pnąca.

I jak??

Ale to chcesz zjeżdżalnie przenieść w inne miejsce, czy zrobić rabatę w środku niej? Ja bym zostawiła przestrzeń dzieciakom i w miejscu tej rabaty zrobiła piaskownicę i mini plac zabaw, ale to Twój ogród i Ty tu rządzisz
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:40, 10 paź 2013

Do góry
A to wściekła czerwień etkianta... krzew najczęściej nie kwitnie bo przerznie.. ale kolory jesienne ma super.. wiec go nie wyrzucę
Kolor oczotegliwy na maksa...

Najbardziej czerwone krzewy u mnie to : itea, klon Red Sunset, etkiant dzwonkowy, trzmielina oskrzydlona.. kolejne w kolejce to berberysy i hortensja jakaś tam.. wyleciało z głowy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies