Jola jesteś super Babcia i super koleżanka... ja nie mam złudzeń, że to nie moje klimaty ..
ale
i tego będę sie trzymać
Z okazji Twoich 3 roczków na Ogrodowisku u mnie wstawię dla Ciebie kwiatek.. może już nie urodziwy, ale jeszcze kwitnie.. całe lato, jesień i teraz... taki twardziel Długodystansowiec.....
A to pytanie do Ciebie.. nie wiem czy te też masz, Azalea japonica Ledikanense straciłą całe liście.. czy to normalne, zostały sie tylko na samym czubku takie małe.. jeden poziom.. a były takie śliczne.... tak pięknie sie przebarwiły, cały rok bez zarzutu.. powiększyły się i to dużo... krzaczki sie połączyły
Szkoda tego drugiego .... ale tak to jest.. zrobiło sie miejsce na nowe ..
To taka rabata 2009 roku.. jaka dumna z niej byłam...
Azalie przesadzone, bo tawuły ja zarosły
Trzmielina przesadzona, bo tuje ją zarosły
Tuje Rheingold cięte już mocno bo właziły w okno, piszą wolno rośnie... 4 lata i miała 1,5 metra
Tawuły cięte już 3 razy do roku.. bo za duże....
W środku doszedł hibiskus... i nic nie padło.. nawet azalie ... Chociaż ich od 3 lat widać nie było..
Gabrysiu nigdy swojej nie zabezpieczałam, a temperatury były dużo niższe niż -15 stopniu. U mnie rośnie w zacisznym miejscu . Natomiast budleje dawida wymarzły.
Agata moje wszystkie zdjęcia robione starą małpką canon A480 tylko raz miałem nicona L810 ale z taką lufą nie można łazić po górach (tych wysokich)
czytam opinie i porównuję parametry, byłoby łatwiej gdyby rozmiar nie miał znaczenia .....
zaglądam i to systematycznie tylko jestem taki cicho ciemny
Jolu oby Twoje słowa zamieniły się w czyn szczególnie ta druga część życzenia bo przecież te 4 ha zamieniłabym w ogród angielski
Jolu dla Ciebie Jacqueline du Pre
I jeszcze Chippendale, zobacz moja też stała ale ja przesadziłam w lepsze podłoże widzisz Gosiu kwiatki sztywne główki maja piękne w górze no i potem płatki się tak fajnie strzępią, może znajdę zdjęcie, ale ciężko mi to idzie i serce boli