Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 11:35, 22 sty 2014

Nieocenione dziewczyny, dziękuję. Śliwy, a generalnie pestkowe czyli wiśnie i czereśnie tniemy latem, po zbiorach owoców oczywiście bo wówczas są dobre temperatury do zabliźniania się ran i nie narażamy drzew na zachorowania na różne groźne zgorzele czy rak bakteryjny.

Natomiast ozdobne tak samo, poza tym kwitną wiosną więc szkoda by było pozbawiać się takiego efektu

Instagram Ogrodowiska
ana_art 11:48, 22 sty 2014

Danusiu a brzozy kiedy mogę przyciąć?
Gardenarium 12:14, 22 sty 2014

Brzoza nie jest typowym drzewem do cięcia. Podkrzesujesz gałązki od dołu, obniżasz wysokość, skracasz gałązki, żeby móc pod drzewem przechodzić. U brzóz jest zgoła inaczej - tniesz przez ruszeniem soków bo "płacze" czyli luty, ale jak ustąpią mrozy.

Które posadziłaś? Były w projekcie?

Zdzisław przywiązał gałązki i uzyskał to

Instagram Ogrodowiska
boguslaw_r_ 12:47, 22 sty 2014

Gardenarium napisał(a)
Brzoza nie jest typowym drzewem do cięcia. Podkrzesujesz gałązki od dołu, obniżasz wysokość, skracasz gałązki, żeby móc pod drzewem przechodzić. U brzóz jest zgoła inaczej - tniesz przez ruszeniem soków bo "płacze" czyli luty, ale jak ustąpią mrozy.

Które posadziłaś? Były w projekcie?

Zdzisław przywiązał gałązki i uzyskał to

Piękna
Milka 12:53, 22 sty 2014

Danusiu nadaje się farba
Gardenarium 14:09, 22 sty 2014

Ale ona jest wewnętrzna a to na mrozie byłoby.

Instagram Ogrodowiska
Zielona 15:58, 22 sty 2014

Gardenarium napisał(a)
Ale ona jest wewnętrzna a to na mrozie byłoby.

Danuś - na zewnątrz wystarczy akrylowa zewnętrzna, albo tynkarskie. Chyba że o konkretny kolor Tobie chodzi i żaden inny się nie wpisuje...
Zielona 16:02, 22 sty 2014

Dzięki, Danusiu za rade dot. rh. Wertuje już katalog szkółkarzy i oglądam te jakuszimańskie. Choć przyznam Ci się, że chodzi mi po głowie również Twój cunningham. Tylko wydaje mi się, że skoro przed domem na łuku mam już szpaler z białych hortensji, to szpaler z rh mógłby mieć jednak kolor... W Twoim białym bardzo przekonuje mnie pokrój, zwartość i ilość kwiatów. Poszperam, czy jest jakiś odpowiednik w intensywnym różu
Borbetka 16:06, 22 sty 2014

Widziałam jakuszmański u mojego Pana Bukszpana. Coś przepięknego, ale białe Danusi też piękne.
Zielona 16:09, 22 sty 2014

Borbetka napisał(a)
Widziałam jakuszmański u mojego Pana Bukszpana. Coś przepięknego, ale białe Danusi też piękne.
A jaki kolor widziałaś?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies