Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:13, 28 lut 2012

Do góry
Aniu, oczywiście, że nastawiamy się na fajerwerki!!! Skoro projekt jest śliczny, to wykonanie też takie będzie, nawet jeśli będziesz wszystko robić po kolei i etapami! Przecież wszyscy wiemy ile zakładanie ogrodu kosztuje... Jeśli będziesz trzymała się projektu, to na pewno wszystko się uda . A w razie "W" zawsze możesz się skonsultować z Szefową .
Ogród Magdalenka 21:08, 28 lut 2012

Do góry
A propos trawnika (i nie tylko) kupiłam wczoraj wydanie specjalne "Mojego Pięknego Ogrodu"dot. wpływu faz księżyca na rośliny. Najlepszy moment na przeprowadzenie pielęgnacji będzie (wg tego kalendarza biodynamicznego) w sobotę 10 marca. Oby tylko pogoda wtedy dopisała... A zaczynam wierzyć, że ten kalendarz ma sens, patrząc na ogrody osób z rodziny, które go stosują, a wszystko bujnie im rośnie. Pewnie jest to tylko jedna ze składowych sukcesu, ale warto spróbować . Tak więc 10.03 robię najazd na trawnik !!!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:59, 28 lut 2012

Do góry
Ana, no jak to, Ty nie podołasz? Pięciu (dobrze liczę?) facetów masz w domu i dajesz radę... Ja też z niecierpliwością czekam na prezentację projektu Danusi, a potem realizację krok po kroku! Toż to będzie ciekawsze niż najciekawszy serial TV!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:47, 28 lut 2012

Do góry
Domi ja miałam taką cichutką nadzieję, że się tam u Kulasa specjalnie umówimy na zakupy... Ale presji nie wywieram, broń Boże .
Noemi tą stronkę podała Ewa G. w czyimś wątku. Oglądam te zdjęcia w każdej wolnej chwilce od ponad tygodnia i jeszcze nie wszystkie obejrzałam... Mnóstwo superaśnych pomysłów, tylko większość kosztownych... Ale od razu da się zauważyć, które ogrody są angielskie, a które inne, np. amerykańskie. Podobno w Stanach ładny ogród to koniecznie z basenem... Mnie też się taki marzy...
Marzenko dla mnie Twój dom jest wypasiony
Spotkanie Ogrodowiska - Gardenia 2012 20:07, 28 lut 2012

Do góry
krisec napisał(a)

serdeczne dzięki Danusiu
na następne spotkanie, każdy przyjeżdża, ze swym awatarem przypiętym do klapy smokingu.......

Świetny pomysł!!! Bez tego trudno się zorientować kto jest kim i z jakiego ogrodu. Albo imię/nick i nazwa ogrodu na jakiejś plakietce. Chyba, że ktoś udoskonali pomysł

Pomysły dobre.

Ja proponuje pomyśleć o gadżecikach dla ogrodowiska.

Mój pomysł to nadruk nazwy forum ,WWW.OGRODOWISKO.PL na koszulkach polarach,szaliczku, apaszce w barwach biało zielony.

Myślę że to fajny pomysł na reklamę naszego forum.

Na takich imprezach jak targi łatwiej by Nam było się odnaleść.

A gadżeciki mogły by się znaleść na sklepie ogrodowiska.

Co Wy na to?

W zeszłym roku na święcie róży były naklejki

Ale pomysł z koszulkami zły nie jest

Jak będziemy w Mai nagrywani to plączmy się w tle z koszulkami - będzie nas więcej dzięki tej jakże delikatnej reklamie
Ogród Magdalenka 20:00, 28 lut 2012

Do góry
Wieloszka jak nic się nie wydarzy , to podjadę najpierw na rekonesans ...jeszcze szkółki nieczynne to pewnie roślin też jeszcze nie będzie...ale popytam od kiedy się zaczyna u nich sezon

Anula będziemy próbować różnych technik cięcia i zobaczymy ... ale stawiam w tym roku na nawozy! Właśnie przeczytałam , że ..."po zimie najbardziej brakuje azotu. Aby trawnik miał dobry start uzupełniamy azot, nawożąc saletrą wapniową lub amonową w czasie, gdy temperatura gleby wynosi powyżej 5 stopni... " skuszę się na tą saletrę wapniową i będzie do trawnika i do lawendy
Rododendronowy ogród. 17:17, 28 lut 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ależ tu wesolutko! chwilowo wcale nie rododendronowo

Za rh weźmiemy się jak tylko ziemia rozmarznie, a teraz gadamy o wszystkim co nam do głowy przyjdzie, a różne tematy przychodzą, czasem niestety różne.Ale rh też może byc żeby nie było że o nich się zapomniało.To jest najwcześniejszy.

No proszę, uderzyć w stół, a zaraz piękne rododendrony się pokazują Dziewczyny, nie chcę żeby moje słowa z poprzedniego postu były opacznie zrozumiane - właśnie cieszę się, że tak wesolutko o wszystkim rozprawiacie . Trzeba sobie umilać czas w oczekiwaniu na wiosnę i te poważne ogrodowe tematy .

Wieloszko wszystko rozumiemy jak trzeba a jeszcze wiemy teraz jak wyglądasz nawet i TwójM i jest nam miło z Toba pogadac i o zyciu i o rh .
Mój mały raj na ziemi :) 14:11, 28 lut 2012

Do góry
Mnie właśnie wygląd trawnika teraz najbardziej przybija - taki żółty, pognieciony...
Rododendronowy ogród. 13:56, 28 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Za rh weźmiemy się jak tylko ziemia rozmarznie, a teraz gadamy o wszystkim co nam do głowy przyjdzie, a różne tematy przychodzą, czasem niestety różne.Ale rh też może byc żeby nie było że o nich się zapomniało.To jest najwcześniejszy.

No proszę, uderzyć w stół, a zaraz piękne rododendrony się pokazują Dziewczyny, nie chcę żeby moje słowa z poprzedniego postu były opacznie zrozumiane - właśnie cieszę się, że tak wesolutko o wszystkim rozprawiacie . Trzeba sobie umilać czas w oczekiwaniu na wiosnę i te poważne ogrodowe tematy .
Rododendronowy ogród. 13:43, 28 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

ach.... jeszcze trochę
Rododendronowy ogród. 13:30, 28 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Czy to Elite???? Mój ulubienieć ????
I co jest w tle takie zółte???

A co do dyskusji powyżej..jeżeli fachowcy np od rododendronów potrafią w towarzystwie rozmawiać na inne tematy, to tylko swiadczy o tym, że są noramlni... i jeszcze nie pokrzywieni zawodowo
Rododendronowy ogród. 13:23, 28 lut 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Rododendronowy ogród. 13:18, 28 lut 2012

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:13, 28 lut 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, co wchodzę na forum, to najwięcej dzieje się w Twoim Miłkowie! Jesteś tak ciepłą i energiczną osobą, że nie dziwi mnie przekroczenie setki stron Twojego wątku - spóźnione gratulacje!!! No i jeszcze wspaniale dbasz nie tylko o swój ogród, o rodzinę też. Moja czasem zaniedbana na rzecz ogrodowiska, ale tu akurat nie jestem wyjątkiem . Sezon prac ogrodowych też już ponoć rozpoczęłaś - no i nie pozostaje mi nic innego jak też wziąć się za robotę, a myślałam, że jeszcze jeden weekend poleniuchuję...

koniec leniuchowania na to mamy czas w życiu pozagrobowym
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:11, 28 lut 2012

Do góry
Asia - waska nie przejmuj się, jest tyle nowych osób/ogrodów, że też się gubię, choć staram się na bieżąco czytać wszystkie wpisy. Jedyna nadzieja, że jak się wreszcie sezon zacznie, to się wszyscy od kompa oderwą i łatwiej będzie nadążyć

Gosiu dzięki za info
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:08, 28 lut 2012

Do góry
Irenko, co wchodzę na forum, to najwięcej dzieje się w Twoim Miłkowie! Jesteś tak ciepłą i energiczną osobą, że nie dziwi mnie przekroczenie setki stron Twojego wątku - spóźnione gratulacje!!! No i jeszcze wspaniale dbasz nie tylko o swój ogród, o rodzinę też. Moja czasem zaniedbana na rzecz ogrodowiska, ale tu akurat nie jestem wyjątkiem . Sezon prac ogrodowych też już ponoć rozpoczęłaś - no i nie pozostaje mi nic innego jak też wziąć się za robotę, a myślałam, że jeszcze jeden weekend poleniuchuję...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:57, 28 lut 2012

Do góry
Lenko mam nadzieję, że będzie okazja do osobistego poznania na którymś ogrodowiskowym spotkaniu. Zapraszam na Dolny Śląsk !
Irenko, z zakupami i ich listą to Ty szalejesz, nawet na spotkaniu rozmawiałyśmy o Tobie z Hanią i Niage Tak, tak - podczytuję Twój imponujący wątek, choć nie zawsze się ujawniam, bo też nie zawsze mam cokolwiek do powiedzenia... Ja z zakupami nie poszalałam, bo nie wszystko było do kupienia i wygrał (choć raz) zdrowy rozsądek . Już i tak mam mnóstwo rzeczy i roślinek kupionych zbyt pochopnie, z którymi potem nie wiadomo co robić
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:59, 28 lut 2012

Do góry
Wieloszka, miło mi, że mogłam cię poznać ze zdjęć Danusi bardzo sympatyczna z was para
a jak z zakupami, poszalałaś trochę?
Ogródek Hanusi po zimie 10:31, 28 lut 2012

Do góry
Haniu i ja też Cię wciąż odwiedzam, tylko tak po cichutku... Dzisiaj głośno życzę miłego dnia i oby pogoda się poprawiła, żebyś mogła na swoją działeczkę wreszcie pojechać i nowy sezon rozpocząć .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:57, 28 lut 2012

Do góry
Agnieszko, w ubiegłym roku w Auchan podobno było to wszystko co na zdjęciu, a nawet więcej. Miałam jechać na rekonesans, sprawdzić co jest w tym roku i w jakich cenach.

ola napisał(a)
Jeśli pozwolisz to odpowiem Ci fotką. To część zeszłorocznych zakupów (nie mam wszystkich etykiet z opakowań). Ale oferta była duuuużo bogatsza i atrakcyjna cenowo.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies