Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Madzenka 21:52, 27 lut 2012

Agnieszka świetny pomysł z tym miejscem na ognisko! Ciurkadełko pewnieteż będzie świetnie wkomponowane.
Gdzie kupujesz bukszpany ?
noemi 22:51, 27 lut 2012

Wieloszka widziałam takie palenisko, wygląda super były też takie osłony półokrągłe, ażurowe na te kamienie, takie podobne kształtem do przykrywek?( nie wiem czy to tak się nazywa) na ciasto , żeby osy nie siadały , tak mi się teraz skojarzyło ... widziałaś takie coś? ... ale fajny pomysł... ognisko jest bardzo klimatyczne... wow...już sobie je wyobraziłam takie duże kamienie czarne ?
Wieloszka 08:33, 28 lut 2012

Syla z rysowaniem u mnie, to nie chodzi o "chcenie" tylko o brak umiejętności, ale spróbuję
Marzenko bukszpany kulki kupowałam u Mykity koło Brzegu, ale one nie były ich produkcji. Niestety nie były to idealne kulki, jakie kupuje Danusia, ale tanie 30zł za średnicę 35-40cm. Duże bukszpany na żywopłociki kupowałam w takiej mało znanej szkółce w Kamieniu. Tak wyglądały po posadzeniu i przycięciu. Mogłam je sadzić ciaśniej, ale poniewczasie dowiedziałam się, że bryłę korzeniową można trochę ugnieść.

Noemi pomysł na ognisko - oprócz targów - znalazłam też tu (3 zdjęcie od góry):
http://www.houzz.com/photos/landscape/p/336
Kamienie na pewno muszą być ciemne w tym, tylko chyba grafitowe. Na zdjęciu są dołem deski tarasowe, u mnie będzie żwir, no i w tle za donicą serby, choć marzą mi się graby z koronami formowanymi w kształcie skrzynek (niestety baaardzo drogie).
Na tej stronce są też ogniska w kształcie misy, nawet u Ciebie Noemi by się takie zmieściło. Można kupić gotowe.
ola 08:47, 28 lut 2012

Świetny link, Agnieszko. Milo było Cię zobaczyć (na fotkach Danusiu). Trochę inaczej wyobrażałam sobie Ciebie. No i Twój M. - bardzo przystojny.
Wieloszka 08:55, 28 lut 2012

Mam nadzieję, że bardzo Cię nie rozczarowałam swoją facjatą Olu...
agniecha973 08:57, 28 lut 2012

Potwierdzam powyższe (oczywiście nie o linka mi chodzi ) Dobrze, że Danusia w końcu zdj. opisała, bo nie mogłam z nikim skojarzyć Twojej twarzy.
ola 08:59, 28 lut 2012

Wieloszka napisał(a)
Mam nadzieję, że bardzo Cię nie rozczarowałam swoją facjatą Olu...

Ależ, wręcz przeciwnie!
Wieloszka 09:05, 28 lut 2012

Dziewczyny, jam wszak nie młódka, ale rumienię się
Olu, niestety nie dojechałam do tego Auchan i LM
agniecha973 09:06, 28 lut 2012

A co tam dają ?
Wieloszka 09:57, 28 lut 2012

Agnieszko, w ubiegłym roku w Auchan podobno było to wszystko co na zdjęciu, a nawet więcej. Miałam jechać na rekonesans, sprawdzić co jest w tym roku i w jakich cenach.

ola napisał(a)
Jeśli pozwolisz to odpowiem Ci fotką. To część zeszłorocznych zakupów (nie mam wszystkich etykiet z opakowań). Ale oferta była duuuużo bogatsza i atrakcyjna cenowo.