Cześć Dziewczyny
co do przycinania lawendy to się okaże, czy coś z tej mojej będzie, bo jesienią dosyć mocno ją przycięłam , a jak ją kupowałam na giełdzie kwiatowej to dostałam dobrą rade od hodowcy lawend, że lawenda ma rosnąć w słońcu, stanowisko suche , na wiosnę trzeba jej podać saletrę wapniowa na jesień potas i powiedział , że będzie pięknie rosła

... nie szukałam jeszcze tej saletry wapniowej... ale to by się zgadzało z tym co pisze Marzena, co nie?
Anula kordylina musi być na zimę chowana , ale od wiosny do pierwszych mrozów jest na zewnątrz, to bardzo angielska roślina i ładnie wygląda u Danusi w różnych aranżacjach... stąd moje pytanie... u nas ciężko ją kupić, ale w Waszych stronach jest
proszę o to link :
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1275-kordylina-australijska-cordyline-australis
Wieloszka co do giełdy to nie wiem...ale mam ochotę podjechać w sobotę zrobić rozeznanie ... to dam znać... nawet mogę zadzwonić i zdam Ci relację na żywo
Marzenko oczywiście Tobie też przekaże info o giełdzie... jak już będzie sezon w pełni, to umówimy się z
Wieloszką i w trójkę zrobimy najazd