Ta kompozycja ładnie wygląda, natomiast co do maciejki to jej wartość dekoracyjna jest dość słaba natomiast walory inne przeważają szalę na jej korzyść.
Jeśli chcesz ją mieć, nie projektuj jej a tylko gdzieś kącikiem posiej żeby pachniała.
Przed brzozami możesz też zrobić wrzosowisko, a trawy cofnąć z berberysami do tyłu.
Ten narożnik po prawej jest z brzozami, ale trzeba by obrócić projekt
Możesz skorzystać z tej propozycji, tu jest skromnie nasadzone
we wnęce przy domu odwzoruj rabatkę która na moim proj, jest z lewej strony
Odnośnie Magicznej Siły, dawki są ściśle określone na opakowaniu dla danej grupy roślin. Zauważyłam, że zupełnie inaczej dawkuje się dla kwitnących roślin balkonowych (co zrozumiałe) a inaczej nap dla hortensji czy różaneczników.
Bezpiecznie jest robić to co dwa tygodnie i mniejszą dawką niż zalecana, nigdy o większym stężeniu.
Szerokość docelowego zasięgu korony nie jest tak ważna w samodzielnym projektowaniu ogrodu, jak narysujesz mniejszą czy większą - nic się nie stanie. Ważne aby pod drzewem wykorzystać miejsce i coś tam "posadzić" na projekcie, a jak duża działka to można trochę zaoszczędzić i nie dawać tyle roślin, posadzić wszystko w większych odległościach.
Dzieki Danusiu!
Ech, tak myślałam, że podpis gdzieś musi być, ale mi umknął... Róża po prostu cudo!!!!!!!!!! Pierwszy raz o niej słyszę, no ale też do specjalistki od róż to mi daleko. Zaraz będę szukać więcej informacji o niej.
Jak to zrobic, żeby w moim maleńkim ogrodzie pomieścić te wszystkie piękności????? Macie pomysły?????
Przed zadołowaniem owiń donice folią albo w reklamówkę włóż, żeby donica się nie pobrudziła.
A w domku letnim no to masz po kłopocie, tylko troszkę wody trzeba co jakiś czas polać.
W starym ogrodzie (U Babci Jasi) miałam dużo perzu, ale systematyczne urywanie, wyrywanie, podkopywanie w końcu pozwoliło mi wygrać tę walkę. Dasz radę