Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Nasz przydomowy ogródek 09:22, 04 paź 2013

Do góry
Witaj, chyba nie masz wątpliwości, że co tam poderwałam. Jestem bardzo obrotną dziewczynką. Oto fotka mojego wielbiciela,Nikifora Krynickiego.Randki mieliśmy codziennie.
Ale dzisiaj mrozik dał popalić. Z orzecha leci deszcz liści, a na trawie piękna ślizgawka. Ja czekam na ocieplenie, bo jestem zmarzlak.Pozdrówka.

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 09:17, 04 paź 2013

Do góry
Jak masz piasek i głęboko wodę gruntowa, to wystarczy jak dasz fundament z betonu (może być najsłabszy) o grubości ok. 15cm. Ale grunt (piasek) pod fundamentem musi być ubity.
Sposób wykonania dotyczy tylko niskiego murka wolnostojącego, a nie murka oporowego!!!!!!
Jak byś chciała z jednej strony nasypać ziemi, to wtedy musisz dać głębszy fundament i dać przynajmniej w narożnikach druty zbrojeniowe.

Miniary Megabasi :) 09:07, 04 paź 2013

Do góry
A to jest bok domu, strona nasłoneczniona cały dzień, tam w ogóle nie ma cienia.

NIe wiem, jak to zagospodarować, żeby było ciekawie.
Lawenda raczej stamtąd wyleci, wygląda idiotycznie... Ale musiałam ją przesadzić, bo w miejscu wcześniejszym w ogóle nie chciała rosnąć.
Chciałam jakoś zasłonić ten kosz, bo raczej tam będzie stał, pewnie z czasem zyska jakieś drewniane ogrodzenie.
Myślałam o jakimś obsadzeniu tego kawałka:

Tylko nie wiem, czy to nie za blisko fundamentów. To jest miejsce, w którym trawa w upały najszybciej wysycha, mimo nie wiem jakiego podlewania, choć to na pewno w dużej mierze wina marnego podłoża.
Inną sprawą jest zrobienie szerokiej rabaty z thujami i posadzenie przed nimi czegoś - tu akturat jest dużo inspiracji w necie, ale wszystko z czasem. Tylko nie wiem, czy jeśli zrobię jedno i drugie na tak wąskim kawałku, czy nie będzie tego wszystkiego za dużo.
Miniary Megabasi :) 08:56, 04 paź 2013

Do góry
Dzień dobry z rana, choć dla mnie to już środek dnia
Będę wrzucać w miarę wolnego czasu.
Pani Danusiu, lepiej foty z góry nie zrobię:

Ta jest z okna w kuchni:

A to plan sytuacyjny:

1- thuje różne
2-jodła koreańska
3-magnolia
4-azalia
5-perukowiec
6-borówki amerykańskie
7-wierzba jap.
8-malutka na razie trzmielina (ta chyba oskrzydlona, która jesienią czerwienieje)
9- buk płaczący
10- azalia japońska

Wzdłuż chodnika nie za bardzo mogę coś sadzić, bo zimą ląduje tam cały śnieg z podjazdu. Azalię japońską staram się chronić jak mogę i w tym roku nie zmarzła w końcu.
Moja bajka 08:45, 04 paź 2013

Do góry
Takie cuda można zobaczyć na plaż w Mikszewie, dlatego nie wolno tam sprzątać
akuku
A taki obrazek można zobaczyć w Mikoszewie u ujścia Wisły Pokarm dla duszy....
Dla odmiany czas na zmiany... 08:35, 04 paź 2013

Do góry
wczoraj z serii robótki ręczne...zadanie-figurka z ziemniaka

Pani Sowa i Żółwik Sami

poza tym skaczę z radości , bo kupiłam ławkę na ganek!!!!...ciesze się niesamowicie...

a dziś w planach domek dla owadów

ot i tyle nowości
Kondziowy Ogród :) 08:30, 04 paź 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
a jeszcze może zrobię pod brzozami w tamtym roku

i w tym roku hi hi hi

Kondziu, pokazane u Ciebie zmiany są świetne.
Pokazują mi to czego - przyzwyczajona do swoich roślin - nie zauważam, że trzeba stanąć z boku i popatrzeć. Zdjęcia na naszym Forum to jak gotowe recepty na bóle ogród. Twoje - wzór wrzosowiska.
ogrodoweimpresjejolki 08:23, 04 paź 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Miłego dnia wszystkim - ze słonkiem, z uśmiechem na ustach

Lęcę do kuchni gotować grzybową, bo zaprosiłam na nią siostrę

Odwzajemniamy, ściskamy, pozdrawiamy - ja, przymrozek, jednoroczne i pszczoły.
Też zaprosiłam siostry (do pomocy w ogrodzie).
W cieniu - zacieniona 08:20, 04 paź 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Ależ dobry pomysł był z tym cięciem, musisz Bogusiu zmienić teraz nazwę wątku tak się jasno zrobiło na zacienionej kwiatuchów sporo
Wcześniej nie myślałam,że podetniemy aż tak nisko,ale m., jak się dorwie do piły...lepiej nie mówić...miały być tylko czubki....
Ogród przy lesie początek 2012/2013 08:20, 04 paź 2013

Do góry
Dziś rano ,zobaczyłam szron na roślinkach ,ech mam nadzieję ,że tak szybko zima nie przyjdzie ,bo mam jeszcze kilka prac do zrobienia .Wczorajsze vanilla fresh już posadzone ,zakup ,jak za 10 zł to chyba dobry ?

W cieniu - zacieniona 08:17, 04 paź 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Bogusiu, ileż u Ciebie kwiecia jeszcze!
Basiu,coraz mniej...ale jeszcze mam na co popatrzeć.
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 08:03, 04 paź 2013

Do góry
debora_abc napisał(a)

Deboro ,śliczne to ,cegła ,niedźwiedzie futro i te opieńki pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 08:03, 04 paź 2013

Do góry
Miłego dnia wszystkim - ze słonkiem, z uśmiechem na ustach

Lęcę do kuchni gotować grzybową, bo zaprosiłam na nią siostrę
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 06:25, 04 paź 2013

Do góry
Witajcie o poranku. Za chwilę wzejdzie słońce, ale kto ma prace do wykonania, nie może pozwolić sobie na zbyt długie spanie.
Dziś dalszy ciąg prac ogrodowych. Nie wiem na ile mi sił wystarczy,bo chęci i zamiary są, 20 lat temu to nawet okiem bym nie mrugnęła,już by był porządek, ale dziś, natuptać się muszę.

Jest tylko jedno dobrodziejstwo tego stanu rzeczy- 1,5 kg mniej na grzbiecie. Lżej będzie z pieskiem na spacer wychodzić.
Muszę uważać tej zimy,żeby nie zafundować znowu 5 kg do przodu.

Miłego dnia!
Ogród w skali mikro :) 06:24, 04 paź 2013

Do góry
Aniołki .. Jadęrziś z dzieciakami w góry ... Trzęsę się już na samą myśl , ale przecież nie mogłam ich zostawić z obcą opieką .. Tak więc bedem się dziś wspinać ,,ufffff ... Albo bedom mnie za czuprynę wciągać

Pwczoraj jeszcze biegałam po ogrodzie z rozplenicą Alinki ... Namoczyłam chciałam ją tu.....

Ale potem pomyślałam ,że hosta pod wiązem i tak iść gdzie indziej , więc może tu.... ????

Tam obok byłaby kosodrzewinka.......

Moja codzienność - ogród Oli 01:41, 04 paź 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
I jeszcze moje piranie bo chyba nie pokazywałam

Witaj Olu, mam pytanie co robisz, że masz taką czystą wodę?
O....! 00:34, 04 paź 2013

Do góry

łał - to rozumię dywan na przyjęcie gości co prawda nie czerwony ale dla ogrodników odpowiedni

żarty żartami ale zimą będziesz sobie chwalić i inwestycję i wydatek a tu wszędzie przepowiadają jakąś straszną zimę brrr
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:22, 04 paź 2013

Do góry
nie chce mi się trzmielina wybarwić ładnie
taką mam - może jakaś odmiana - nie pamiętam jak kupowałam czy były liscie

zostawiam jesień

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:12, 04 paź 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Miro, u mnie wieczornik w kompletnym cieniu rósł, lekko się pokładał ale zapach był boski! Tylko ja tak nie lubię zbierania nasion. Ale zbiorę, bo obrazy powyżej zachęcają - spektakularne efekty![/qu

no o ten zapach mi chodzi więc posadzę w pobliżu ławki - podobno mam różowy - ale czy sadzonki przetrwają zobaczymy - takich mam trochę bo z nasion mam sadzonki żeleźniaka które sama wyprodukowałam ale one nadal wyglądają jak sadzonki

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:09, 04 paź 2013

Do góry
marzena napisał(a)
piękna fotka

Mira, napisałam do Ciebie na PW

odpisałam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies